Как да прибера затегнала снадка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Как да прибера затегнала снадка

Мнение от boki speca »

Как да прибера затегнала снадка на гол телескоп.Досега пробвах с леко почукване,пръскане със WD-40 и контактен спрей не става като заварен е.Нагрявах го с пистолет за горещ въздух-нищо не става.

Дайте идея.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Как да прибера затегнала снадка

Мнение от czd »

boki speca написа:Как да прибера затегнала снадка на гол телескоп.Досега пробвах с леко почукване,пръскане със WD-40 и контактен спрей не става като заварен е.

Дайте идея.
Пробва ли с олио или сапунена вода ,аз така прее*ах едно телескопче понеже бях решил ,че ще го разпъвам с замах и така си остана 1 година ...после случайно го намерих по гаража и го сгънах без усилие иначе беше буквално като заварен :)
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
koce1
новобранец
новобранец

Мнение от koce1 »

смазвай с нещо и пробваи с въртеливи движения :drinkers:
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

хвани здраво и върти наляво-надясно ама аз имам един телескоп които от 5 години седи така и нестава да се прибере :lol: :lol: :lol:
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
sand0
новобранец
новобранец

Мнение от sand0 »

Колега и аз също имах такъв проблем напани го здраво на долу и с въртеливи движения ще стане. :D успех и кажи резултата
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

И аз имах такъв проблем. Просто го подпри на земята и натискай с въртеливи движения, но прецени силата на натиск за да не се счупи. Внимавай че ако се отпъне и тръгне да се сгъва може да те прищипе много лошо, при мен така се случи ;) Кажи какво е станало после ;)
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

Това става при 2 случая- 1 вия да тръснеш телескопа нейде да влезе пясък между надите и като го разпънеш-ВОАЛА запечен качествено и ни напред ни назад.Втория се крие в така "изобретателното" разпъване на телескоп със замах ,но каквото и да правиш най-много да го намажеш с нещо мазно и с бавни въртеливи движения и ако не стане или накъсяваш телескопа или магазина те зове :)
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Опитай да навиеш нещо плътно около горното коляно, малко над снадката (за да имаш по-голямо рамо на въртеливото движение, а долната част (към дръжката) подпри на пода, както те посъветва и Mr.Barry. Това, което си навил, добре е да е нещо гумирано, за да не привърта около коляното. Опитай най-напред с леко почукване по пода ( но не силно да спукаш коляното в пода). Няколко почуквания - няколко въртеливи движения, с натиск надолу. Ще стане, но трудно. Много пъти ми се е случвало и като по закон все на върховото коляно :D . Успех.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Благодаря на всички.Оправих проблема.Стана с течен парафин и много внимателно нагряване с пистолет за горещ въздух.Телескопа е colmik extreme и не бих си позволил издевателства с разпъване със замах или нещо подобно,все пак струва 300 лв.За гол телескоп си е сериозна цифра.Затегна защото го разпънах мокър понеже валеше.

Всичко е ОК за моя радост и рибешко нещастие :D :D :D
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”