Езеро или извор по р. Беличенска (обл. Пловдивска)

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Езеро или извор по р. Беличенска (обл. Пловдивска)

Мнение от Shag »

Разбрах за някакво езеро или извор по течението на р. Беличенска. Река Юговска и р. Беличенска се зауствали в това езеро. Проблема тук е, че от информацията, която намерих тази река е забранена целогодишно за риболов, както и Юговската поне за тази 2011. А относно Беличенска информацията е от 2009 и не е от форума. Съжалявам, ако не съм видял нещо относно реката във форума, но с "Търсене" до никъде не стигнах. А за езерото въобще не знам името му, нито ми казаха някакво като ми го препоръчаха като дестинация. Само ми го обясниха къде какво що - езерото/извора било/бил на около 6км от с. Борово. Та, ме интересува малко по-сериозно инфо. Забранен ли е? Къде е точно? Как се казва?

Благодаря предварително!
Рибата е риба, когато е в тигана!
Красимир Кюрпеков

Re: Езеро или извор по р. Беличенска (обл. Пловдивска)

Мнение от Красимир Кюрпеков »

Езерото се намира на 5-6 км преди Борово в посока Кръстова гора. Караш по пътя за Лъки и на табелата за Борово и Белица като свиеш наляво и си там . Дълго е около километър и с изключително стръмни и неудобни брегове. Като са го забентвали са заляли и гората , та е пълно със закачки. Не знам как му е официалното име, но местните му викат Утайника. Макар че нама нишо общо с големия утайник под него. Белишка река е забранена от устието нагоре. Там е резерват и стрелят на месо. Самото езеро е разрешено за риболов , ама дали е пъстървова зона или не не знам.
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

Е, аз не търся пърстърви. Ако клъвне добре, ако ли не живи здрави. Търся го за един приятен риболовен излет. Иначе ми казаха, че имало щуки. Реките не ме интересуват като дестинация за риболов засега. Нека са си забранени. Та, езерото е свободно за риболов и няма действаща забрана за него? А по време на забраната от 15ти април дали го забраняват също?
debaser
новобранец
новобранец

Мнение от debaser »

И аз съм чувал за щуки, не веднъж съм виждал да атакуват дребосъка на отсрешния бряг.
Тази зима на дупка в леда закачих една, но както каза Краси, много закачки много чудо заби се в ниякакви клони и си остана там.

Там ходя единствено за кефал, другото си е бонус; дребни бабушки, дребен костур, пъстърва, и др.

По време на забраната си е забранен като всички други. Ако изрично не е опоменат в указа на бачо МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ като свободен.
Миналата година не беше.
Пловдивско бяха оставили само Домлян.
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

От толкова много колеги никой ли не е ходил тази година, че да даде прясно инфо?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”