Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Кой какъв фидер ползва
Модератор: Paublo_Eskobar
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Re: Кой какъв фидер ползва
Честито да си го ползваш със здраве.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

Явно някои хора не четат темата, а само пишат. Каква полза има от това да кажеш какъв фидер си си купил. Ще си ги мерим ли?
По-важното е как и за какво го ползваш тоя фидер. Аз например съм с два - пикер Окума дриймфиш 2,70м, който ползвам на трудно достъпни места по реките и шекспир зео пауър 3,90м за открити места. Вършат ми идеална работа. Капо не съм оставал никога и затова много си ги харесвам. Най-важното е да ловиш риба с тях, а не да стоят като изложбени експонати.
От както открих фидер риболова съм захвърлил дебелите сопи и най-отговорно мога да заявя, че с меката пръчка се вадят по-големи риби отколкото с твърдата. А кефа е неописуем. 

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Maver Thor 3.90m >100gr
Cormoran Maxim 3.90m >80gr
Daiwa D Feeder със макс. 6lb влакно
Мисля, че повече не ми трябва.
Cormoran Maxim 3.90m >80gr
Daiwa D Feeder със макс. 6lb влакно
Мисля, че повече не ми трябва.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
....колега и аз съм така, сопите си мълчат, а фидерите трещят:) дори и хищници ловя с фидер, за леките фидери и голямите риби съм ЗА, кефа е уникален, с 0,14-0,16 10кг.agape написа:. Капо не съм оставал никога и затова много си ги харесвам. Най-важното е да ловиш риба с тях, а не да стоят като изложбени експонати.От както открих фидер риболова съм захвърлил дебелите сопи и най-отговорно мога да заявя, че с меката пръчка се вадят по-големи риби отколкото с твърдата. А кефа е неописуем.

..а и така с финната линия презентираме стръвта по достоверно, което поражда успех.
Поздрави.
-
- ще става разбирач
днес си купих Focus Blade 3.90 max 150gr ако някой ползва такъв нека ми сподели мнение на ЛС
- zlatanov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
здр пиши Ви един млад и скоро запален риболовец
та направо на въпроса имам скоро рожден ден и мисля да си искам еи това чудо за подарък http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... nfu-Feeder
та търся мнението на ''по-големите'' рибари да кажат добро ли е като качество и цена и тази макара дали му пасва на това ''бижу''
http://filstar.bg/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0 ... a.3G/1288/
размера и е 300

та търся мнението на ''по-големите'' рибари да кажат добро ли е като качество и цена и тази макара дали му пасва на това ''бижу''
http://filstar.bg/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0 ... a.3G/1288/
размера и е 300
I love it when you call me big poppa
Throw your hands in the air, if youse a true player
'Cause I see some ladies tonight that should be havin' my baby, baby,
- g00
- вече хвърля и на тежко
Аз продавам цял комплект на сносна цена. Ако те интересува пиши.
Не е важно да си рибар, важно е да имаш мерак.
- zlatanov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
от чисто любопитсвто ако не те затруднявам били ми показал за какво става на въпросg00 написа:Аз продавам цял комплект на сносна цена. Ако те интересува пиши.
- g00
- вече хвърля и на тежко
Не е важно да си рибар, важно е да имаш мерак.
Аз имам медиум на 3.6 на Maver thor. Като цяло съм доволен, само че е с водачи от алуминиев оксид и ако ловите с плетено влакно се прорязват. Трябва да са сикови водачите в този случай. Другия ми е пикер на Focus Diablo на 2.70m. ЗА по малки риби си го взех съм доволен много чуствителен и се справя добре и с 3 килограмови шарани. Само дето по-бавно се вадят с него, но пък и удоволствието е по-голямо
Мисля да си взема и един за река на 4.2 или даже на 4.5м

Колеги обмислям варианта да си купя фидер.Някой да има впечатления за Tica Deliverance или като цяло за тиките???
поздрави
поздрави
Колега,ша ма извиняваш,ама ако на тези сапове викаш меки пръчки.agape написа:Явно някои хора не четат темата, а само пишат. Каква полза има от това да кажеш какъв фидер си си купил. Ще си ги мерим ли?По-важното е как и за какво го ползваш тоя фидер. Аз например съм с два - пикер Окума дриймфиш 2,70м, който ползвам на трудно достъпни места по реките и шекспир зео пауър 3,90м за открити места. Вършат ми идеална работа. Капо не съм оставал никога и затова много си ги харесвам. Най-важното е да ловиш риба с тях, а не да стоят като изложбени експонати.
От както открих фидер риболова съм захвърлил дебелите сопи и най-отговорно мога да заявя, че с меката пръчка се вадят по-големи риби отколкото с твърдата. А кефа е неописуем.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Привет на всички!
Много полезна тема, доста неща научих за фидерите от нея.
Имам едно питане за TF Gear Hardwear Feeder Rod на 3,60 и акция 50-100 гр?
Кажете нещо за него? Харесал съм си го, но само на снимка съм го виждал. Няколко поста назад един колега подхвърли нещо за този модел, но така и коментари за него не прочетох. Ако имате впечатления и проби в реални условия с него, моля споделете ги, защото още не съм го поръчал. Не че са много парите му, ама ако не става, все някоя бюджетна дупка ще запълнят.
Възнамерявам да го ползвам на затворени водоеми, за не големи риби.
Благодаря предварително за мненията!
Много полезна тема, доста неща научих за фидерите от нея.
Имам едно питане за TF Gear Hardwear Feeder Rod на 3,60 и акция 50-100 гр?
Кажете нещо за него? Харесал съм си го, но само на снимка съм го виждал. Няколко поста назад един колега подхвърли нещо за този модел, но така и коментари за него не прочетох. Ако имате впечатления и проби в реални условия с него, моля споделете ги, защото още не съм го поръчал. Не че са много парите му, ама ако не става, все някоя бюджетна дупка ще запълнят.
Възнамерявам да го ползвам на затворени водоеми, за не големи риби.
Благодаря предварително за мненията!
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Не е ли по добре лайт вариант за затворени водоеми с малки рибоци.
А за самата марка нищо незнам, преди и аз мислих да си купя подобен, но се ориентирах към Шимано в ниските класове.
Ако го купиш да споделиш мнение, успех.
А за самата марка нищо незнам, преди и аз мислих да си купя подобен, но се ориентирах към Шимано в ниските класове.
Ако го купиш да споделиш мнение, успех.
Шиманата си струват, но като им знам цените ... Не искам да кажа, че са скъпи ... - просто нашите доходи са ниски ...
Принципно съм чувал, че TF Gear е реномирана марка, но не е много популярна у нас, като Шимано, Колмик, Тика и т.н.
Вечe направих една такава "грешка" - купих Browning Ambition match... В магазина ми се стори най-доброто от 7 мача, а в последствие се оказа, че това не е точното нещо, което исках.
Не ми се ще пак да купувам нещо, за което никой от форума нищо не казва. Все пак това не е литър прясно мляко или химикалка от 50 ст...
Принципно съм чувал, че TF Gear е реномирана марка, но не е много популярна у нас, като Шимано, Колмик, Тика и т.н.
Вечe направих една такава "грешка" - купих Browning Ambition match... В магазина ми се стори най-доброто от 7 мача, а в последствие се оказа, че това не е точното нещо, което исках.
Не ми се ще пак да купувам нещо, за което никой от форума нищо не казва. Все пак това не е литър прясно мляко или химикалка от 50 ст...