Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Бяла на дъно , на каква стръв ???
Модератор: sapuna
Бяла на дъно , на каква стръв ???
Я да споделим кой на каква стръв я търси ?
Че вчера ме шашнаха , с 3 риби на костурчета

Че вчера ме шашнаха , с 3 риби на костурчета

- ben_lyusien
- вече хвърля и на тежко
Re: Бяла на дъно , на каква стръв ???
и кое те шашна колега пише че си от Самоков значи трябва да знаеш че на язовир Искър най добре се ловеше на уклей и костур за стръвDimy написа:Я да споделим кой на каква стръв я търси ?
Че вчера ме шашнаха , с 3 риби на костурчета![]()
![]()
На яз. Искър ловя повече на влачене , а когато съм от брега на уклей . Винаги съм мислел, че рошковците са голяма хапка за другите хищници.
Ловили сме бяла и на морска риба , а един познат даже на фидер я ловеше

Наи добре ще кълве на рибки хванати от язовира !
- ben_lyusien
- вече хвърля и на тежко
защо да е голяма след като самия костур кълве на себеподобни щуката също кълве на костур на Негован имам няколко на костурче както и на слънчак да не се изненадаш ако и това видишDimy написа:На яз. Искър ловя повече на влачене , а когато съм от брега на уклей . Винаги съм мислел, че рошковците са голяма хапка за другите хищници.

Да за слънчака съм съгласен хапват си го добре . За щуката и костур , на малък костур пак бих приел , че устите им се отварят доста за разлика от на бялата. Но след като го видях следващия път ще го пробвам , а и на фидер ми хареса метода 

най-голямата ми бяла, окло 9 кила се хвана на малко костурче.
Голямо почти колкото куката, ма немаше никаква друга рибка за стръв.
Лапат си белите костуряци, стига да се съобразяваме все пак с размера на стръвта.
Ако костурчето е колто пръст примерно е идеално за стръв. редовно ползвам такива и то с успех. Поради по-твърдата си кожа се задържа по добре на куката при замятане
Голямо почти колкото куката, ма немаше никаква друга рибка за стръв.
Лапат си белите костуряци, стига да се съобразяваме все пак с размера на стръвта.
Ако костурчето е колто пръст примерно е идеално за стръв. редовно ползвам такива и то с успех. Поради по-твърдата си кожа се задържа по добре на куката при замятане
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- jorro11
- ще става разбирач
Специално за яз.Искър в 90% от белите риби и костурите, които съм чистил вътре е имало погълнато малко костурче(при условие,че имат нещо изобщо в стомаха си де).Друг е въпроса до колко предпочитат да налапат малкия игленик, но при условие ,че е може би най-масовата риба в язовира не е много учудващо...Другото обстоятелство , което спомага според мен за това костурета да се атакуват и от бели и от себеподобни е че за разлика от повечето малки рибета те не се притесняват да прекарват една доста голяма част от живота си в дълбоката вода при по-едрите си събратя пък било то и с риск да им послужат за обяд.Костурче от 10см може да уловиш и на 1м и на 10м дълбочина, а на 10м пребиваването е доста опасно за такъв дребосък пък макар и бодлив.
Иначе специално аз за риболов на бяла и костур предпочитам мирните видове.Костурчета закачам само по изключение , но и на тях съм имал успехи.
Иначе специално аз за риболов на бяла и костур предпочитам мирните видове.Костурчета закачам само по изключение , но и на тях съм имал успехи.
на искъра най-добри резултати съм имал ,когато за стръв съм слагал едра лещанка,уклея също го бива,но той бързо умира на куката