Въпрос за захранка

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Sc00by
фен клуб-скобар

Въпрос за захранка

Мнение от Sc00by »

Привет от мене тъй като съм пред дилема и не съм попадал в такава ситуаца искам съвет ако може, така посещаваме 1 водоем в който има шарани амури каракуди и МНОГО слънчевки.
Последното ходене метнахме захранка за "мирни риби" сложихме грозд на кукичката и метнахме не след дълго клъвно но не какво да е ами слънчевка. Айде 1 случва след малко друга и пак друга и пак и пак И пак с 1 дума другата риба сякаш неможе се дореди от нея случайно закачихме 2-3 шарана и то доста отстрани от хранилката пробахме на царевица но уви резолтата е същия. Та въпроса ми е има ли начин да я излъжем тая риба защото учевидно шарана предпочита месото пред царевицата :lol:
(много много не съм по този вид риболов язовирния затова моля да ме извините ако съм задал доста тъп въпрос :smt003 )
Изображение
Аватар
sand0
новобранец
новобранец

Re: Въпрос за захранка

Мнение от sand0 »

Колега въпросът ти не е тъп, Но за мен отърване от тази риба няма тя е навсякаде тя е плевелна риба. и всичко яде и я има навсякаде :)
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Мисля единствено спасение да не захранваш, да пробваш на чист късмет и пак няма гаранция, че досадните слънчаци няма да те нападнат, шом са толкоз много :? .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
to6o_03
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от to6o_03 »

ами може да се каже,че сам си си отговорил храниш едно петно и ловиш до него,ако хварляш бели червейчета сланчаците няма да мраднат от там,естествено тоеа е лично мнение моля да не се приема за чиста монета
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Слънчака не реагира на захранката за шараните. Номера е да сабереш едрата риба на петното и дебелаците да избутат слънчевките. Направи си захранката по-инертна, за да не се отделят плуващи частици, които могат да привлекът слънчевките. Гадините си имат територия и на някои водоеми не се местят. Ако имаш късмет можеш да пробваш да ги изловиш и да си разчистиш петно. Ако са твърде много ти остава само да смениш стръвта и презентацията. Слагай дебел земен/торен червей или няколко царевички и лягай стабилно на дъното. Пак ще те тормозят, но стръвта ще издържа повече време и шанса да я намери шаро е по-голям.
Ако нищо не помага ще се наложи да ги разсейваш. Запасяваш се с бял червей, прашка и търпение и започваш да ги храниш ритмично. Малките риби атакуват по-стръвно единичен пропадащ червей и оставят големия грозд на куката. С толкова динамично хранене рискуваш да си провалиш риболова тотално, като прехраниш или вдигнеш рибите високо над дъното, но пък тъй и тъй нямаш какво да губиш :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

chirusa_bg написа:.....Ако имаш късмет можеш да пробваш да ги изловиш и да си разчистиш петно.
:lol:
А иначе поздравления за колегата chirusa_bg ,който направи обстоен анализ,как може да опитаме да се справим с досадните"слънчаци"!!! :smt023
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Телескоп написа:
chirusa_bg написа:.....Ако имаш късмет можеш да пробваш да ги изловиш и да си разчистиш петно.
:lol:
А иначе поздравления за колегата chirusa_bg ,който направи обстоен анализ,как може да опитаме да се справим с досадните"слънчаци"!!! :smt023
:lol: Като се абстрахираме от много по драстични начини, които обаче покрай слънчака ще те отърват и от всичката останала риба, нещо от рода на тротил, ДДТ, напалм, карбид, и др. подобни :twisted: :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
niki_strapa
новобранец
новобранец

Мнение от niki_strapa »

Здравейте !
И аз съм имал такъв проблем. И съм остановил следното. Слънчавките се пробват и на торния. Не ми закачаха кус-куса и житото. Незнам обаче ако сложиш кус кус какъв успех ще имаш със шараните. Но със жито би трябвало да успееш. Относно житото обаче имам едно съмнение, незнам причината да не го закачат дали не е била че беше май малко преароматизирано. Понеже си го приготвях сам и май се поолях със степчето и канелата.
Трябва да се пробва. :)
Аватар
Sc00by
фен клуб-скобар

Мнение от Sc00by »

:lol: с тротил ще стане ! :lol:
ТАаа като теория е добре да ги излова предния път напълнихме 1 кофа с тях такаче немисля че с ловенето ще стане :D . Ако може да ми препоръчаш захранка аз лично мислих 1 розова на (Ван дер нещо си :lol: ). Мислиме да пробваме и на хляб разбира се.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”