Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Проходилка.
Модератор: emo vasilev
Проходилка.
Здравейте колеги. Пред седмица случайно попаднах на снимки на рибарска проходилка и идеята много ми хареса. Обаче цените на тези проходилки са меко казано надути според мен. Съвсем случайно ми изпадна една вътрешна гума от камион и реших да се пробвам да си направя нещо като проходилка или малка лодка. Търсих из интернет някакви идей но не намерих нищо. Ако някой е правил подобно нещо или има някакви идей нека ги сподели , като започна изработката ще кача подробни снимки.
Re: Проходилка.
в сръбския форум май имаше нещо по въпроса.....
http://varalicar.com/uradi_fishingfloat.html
май не става много-много
http://varalicar.com/uradi_fishingfloat.html
май не става много-много

- szhristov
- ще става разбирач
Привет колега,
И аз нещо търся матеряли за изработка/кройка и т.н - ама за сега няма отзиви. Трябва ми една готова да и сваля кройката, за да не творя много и мисля да пробвам направа. Ако някой се навие да дададе неговата за мостра - 2/3 дни съм навит да направя една проба с изработка.
Иначе виж http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%BA%D0%B0 за такава от гума.
Поздрави

И аз нещо търся матеряли за изработка/кройка и т.н - ама за сега няма отзиви. Трябва ми една готова да и сваля кройката, за да не творя много и мисля да пробвам направа. Ако някой се навие да дададе неговата за мостра - 2/3 дни съм навит да направя една проба с изработка.

Поздрави

...и наслука
Ето ви една за идея:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=44971
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=44971
- niki_61
- новобранец
колега виж това и ако ти помогне успех в начинанието...гумата е от трактор-65лв. .брезента(винил) 9кв.м.-90лв. ..фибран за дъното и седалка 6 бр.деб. 2см.-20лв. и други консумативи общо около 200лв.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
уважавай за да те уважават......
-
- разбира нещата
Не , че съм заинтересован от темата, понеже имам пусната обява за продажба на чисто нова такава , а от човешка гледна точка Ви съветвам да помислите, какво може да стане ако тази една камера - "гумата" се спука
Оригиналните проходилки - които започват от най-евтините в ценовият клас са с минимум две камери. Колкото повече са камерите ,толкова сигурността е по-голяма.Това не е за пренебрегване
.Аз също обичам да си правя доста неща , но в случая ако това е свързано с рискове за живота, се отказвам да откривам топлата вода
. А и 200 лв за тези вложени материали и разправии - срещу видимият краен резултат, не смятам че е кой знае колко по-евтино.....
И все пак всеки има право на избор. Успех на всички позитивно мислещи и творящи

И все пак всеки има право на избор. Успех на всички позитивно мислещи и творящи

- niki_61
- новобранец
колега далече съм от това да ти подбивам продажбата само предлагам нещо по темата ....а относно видимия краен резултат мога да те уверя че седя на сухо и не ме е страх от спукване на гумата защото дъното е от фибран...демек е непотопяема....считам темата за приключена...........burg написа:Не , че съм заинтересован от темата, понеже имам пусната обява за продажба на чисто нова такава , а от човешка гледна точка Ви съветвам да помислите, какво може да стане ако тази една камера - "гумата" се спука![]()
Оригиналните проходилки - които започват от най-евтините в ценовият клас са с минимум две камери. Колкото повече са камерите ,толкова сигурността е по-голяма.Това не е за пренебрегване
![]()
![]()
.Аз също обичам да си правя доста неща , но в случая ако това е свързано с рискове за живота, се отказвам да откривам топлата вода
![]()
. А и 200 лв за тези вложени материали и разправии - срещу видимият краен резултат, не смятам че е кой знае колко по-евтино.....
И все пак всеки има право на избор. Успех на всички позитивно мислещи и творящи![]()
![]()
уважавай за да те уважават......
- P-etkan
- ще става разбирач
Привет,
...
гледам, че от доста време не е писано по темата, но да пробвам
На скоро се преместих в апартамент и ... няма място за обемисти плавателни съдове.
Реших да си спретна една проходилка. До тук добре, но не намирам достатъчно инфо за изработка.
Моля за помощ от колегите които имат проходилки. Ще бъда безкрайно благодарен, ако някой ми осигури една за мостра - за 2-3 дни да видя детайлно как е направена и извадя кройки и т.н подробности. Ще се радвам и на детайлни снимки, размери, описания и т.н, ако никой не се наеме да се раздели с проходилката си за 2-3 дни
Ако пък някой има стара, която мисли да изхвърля още по-добре
ще е прекрасна мостра
та помагайте колеги, защото риболовеца си е риболовец - даже и в апартамент да го сложат

...

На скоро се преместих в апартамент и ... няма място за обемисти плавателни съдове.
Реших да си спретна една проходилка. До тук добре, но не намирам достатъчно инфо за изработка.
Моля за помощ от колегите които имат проходилки. Ще бъда безкрайно благодарен, ако някой ми осигури една за мостра - за 2-3 дни да видя детайлно как е направена и извадя кройки и т.н подробности. Ще се радвам и на детайлни снимки, размери, описания и т.н, ако никой не се наеме да се раздели с проходилката си за 2-3 дни

- P-etkan
- ще става разбирач

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Имаше български на пазара. Вътрешна гума в калъф от плат. Няма нищо сложно и секретно в кройката. Правиш си калъф за гумата, парче плат за столче вътре и подсилваш всичко с колани. Джобове и допълнителни екстри може да добавиш всякакви. Калъфа на цип, коланите на катарами, за да може да вадиш гумата.
Проблема с едната камера се решава много лесно. Добавяш втора сгъната на 2 гума за възглавница. Ако се наложи ще те държи отгоре.
Ето снимка на БГ чудовището.
ПП. Още се продавали
Проблема с едната камера се решава много лесно. Добавяш втора сгъната на 2 гума за възглавница. Ако се наложи ще те държи отгоре.
Ето снимка на БГ чудовището.

ПП. Още се продавали

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- P-etkan
- ще става разбирач
...и аз така мислех нещата, ама ми се виждаха прекален прости
...все пак ми се иска да видя някоя на живо преди да се захвана да правя. Днес попаднах на това и вече съм по-наясно, ... но все пак ми се иска да видя някоя на живо за някой и друг час.
Поздрави

Поздрави

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
С удоволствие бих ти я дал, но я продадох. Изглежда съм изтрил и снимките, а бях снимал всички детайли.
Здраве да е!

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- P-etkan
- ще става разбирач