Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

На лафче за подводния риболов
Модератор: nkolev66
Re: На лафче за подводния риболов
Благодаря за инфото.Аз ще отида,надявам се да е интересно и полезно.
Пък после можем да пием и по бира

Пък после можем да пием и по бира

Вятъра скапан, обаче морето беше добре. Само дето нищо различно от атерина нямаше
.

- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Мисля че няма нужда да пускам нова тема, за това ще попитам тук:
Има ли някъде да се продават щипки за вадене на миди щото инак много режат
Благодаря предварително
Има ли някъде да се продават щипки за вадене на миди щото инак много режат

Благодаря предварително

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Божидар Стойков написа: щипки за вадене на миди щото инак много режат![]()
Въх нидей тъй колега,чи много ме развесели по нощите.Миди се вадят с гагам най-лесно и не си нараняваш ръцете...
Имаше едни пинсети в козметичните магазини, предполагам ще свършат работа
.

-
- научил се да хвърля
Верно, но гагам не се намира под път и над път, защото не се продава. За да пита по този начин колегата значи също, че не е виждал през живота си такова нещо, което пък може да се разбира, че и хабер си няма как да си направи. Едва ли и ще му светне съвсем от обяснения и дори от снимки, доде не го види някъде на живо. Това разбира се в случай, че не се гъбарка нещо, защото пише, че е от Несебър, а там и децата знаят как се вадят миди...gmurkacha написа:Божидар Стойков написа: щипки за вадене на миди щото инак много режат![]()
Въх нидей тъй колега,чи много ме развесели по нощите.Миди се вадят с гагам най-лесно и не си нараняваш ръцете...

За всеки случай, а и за други аджамии, ще споделя за най-удобният заместител, който аз съм "експлоатирал" - това е най-обикновена ТЕСЛА!

И нещо важно и сериозно: дали с тесла или с гагам, но така се свалят всички миди от камъка. На брега после мидите се сортират и дребните се връщат обратно в морето, желателно - отново на скално дъно! Виждал съм купища вмирисани дребни миди, зарязани там, където са сортирани. После се дерем, че това нямало вече, онова намаляло, а еди какво си го забранили...
Бат' Гойко написа: И нещо важно и сериозно: дали с тесла или с гагам, но така се свалят всички миди от камъка. На брега после мидите се сортират и дребните се връщат обратно в морето, желателно - отново на скално дъно! Виждал съм купища вмирисани дребни миди, зарязани там, където са сортирани. После се дерем, че това нямало вече, онова намаляло, а еди какво си го забранили...

Ей това е най-важното и съм сигурен че повечето тук го спазват, но циганите едва ли а те са главни обезмидители.
...ето ви един гаган :Бат' Гойко написа: гагам не се намира под път и над път, защото не се продава. За да пита по този начин колегата значи също, че не е виждал през живота си такова нещо,...На брега после мидите се сортират и дребните се връщат обратно в морето

...съжалявам за нудистката снимка , но тя ми попадна първа , в темата има и още снимки на тоя уред :
http://bulti.forumn.net/t2-topic
...по отношение на чистенето и сортирането на миди на брега :
- най лесно - вземате една касетка за зеленчуци със среден размер , при добро желание разширявате всички отвори или прорези , със размер съобразен с размера на мидите , които искате да задържите , слагате матрял вътре до половината , влизате в морето до малко над коленете и почвате да мятате касетката наляво и надясно над водата , мятате , мятате , мятате - потапяте , вдигате , мятате и т.н. ...пясъка , боклуците , тинята , раковинките и обрастванията , малките миди отиват директно в морето ...ако облака мътилка стане прекомерно голям се местите малко встрани...в касетката остават сортирани само едрите миди с полирани черупки ...вместо касетка може да се ползва и специално ушито чувалче от мрежа с подходящо око с дръжки от двете страни ...пия Бекс ...

А пък вместо касетка, можете да си направите от стар барабан на пералня една машинарийка, в която слагате мидите и въртите. Мидите излизат готови за готвене с черупките... Пия всичко
... 

о да , супер става ...и туй съм пробвал , те не ръждясват , обаче ши пада яко разширяване на дупките
П.С. ...фиксаж за чернобели снимки пил ли си

П.С. ...фиксаж за чернобели снимки пил ли си

Ааа, това не е за сортиране на мидите, а за изчистването имБулти написа:о да , супер става ...и туй съм пробвал , те не ръждясват , обаче ши пада яко разширяване на дупките![]()

Чак дотам не съм я окъсал бре БултиБулти написа:П.С. ...фиксаж за чернобели снимки пил ли си![]()

- Jack Daniels
- разбира нещата
...който пък мноооого то мързи ,може да ги врътне и в пералнята 

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
-
- ще става разбирач
На 90 градуса,без пред пране да излизат сготвени....Аз ги събирам след почистване и т.н. в 10 литрова бутилка от минерална вода,писна ми от разтекли се мизерии в колата.А така-капачката и всичко е ок. Малко е играчка докато ги натикаш вътре,но откакто издирвах две вмирисани миди из багажника,посред лято си казах че повече експерименти с торби ,кофички и прочие няма да се правят...Jack Daniels написа:врътне и в пералнята
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
-
- научил се да хвърля
Хааахаха... две миди бегълци в багажника е обидно!grizmin написа:...но откакто издирвах две вмирисани миди из багажника,посред лято си казах че повече експерименти с торби ,кофички и прочие няма да се правят...

Обаче най-сериозният удар, който съм преживял във връзка с риболовните ми приключения беше разсипана кутийка бели червеи в багажника. Два-три дни нищо - тишина... И после една топла лятна сутрин...БУМ!!!