На лафче за подводния риболов

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
mitq
новобранец
новобранец

Re: На лафче за подводния риболов

Мнение от mitq »

Благодаря за инфото.Аз ще отида,надявам се да е интересно и полезно.
Пък после можем да пием и по бира :drinkers: :rolleyes:
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Да е@а скапан вятър да ... :finga: :smt097
Изображение
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Вятъра скапан, обаче морето беше добре. Само дето нищо различно от атерина нямаше :( .
Изображение
Аватар
Божидар Стойков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Божидар Стойков »

Мисля че няма нужда да пускам нова тема, за това ще попитам тук:
Има ли някъде да се продават щипки за вадене на миди щото инак много режат :D
Благодаря предварително :lol:
Изображение
Изображение
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Божидар Стойков написа: щипки за вадене на миди щото инак много режат :D
:lol:

Въх нидей тъй колега,чи много ме развесели по нощите.Миди се вадят с гагам най-лесно и не си нараняваш ръцете...
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Имаше едни пинсети в козметичните магазини, предполагам ще свършат работа :wink: :D .
Изображение
Бат' Гойко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Бат' Гойко »

gmurkacha написа:
Божидар Стойков написа: щипки за вадене на миди щото инак много режат :D
:lol:

Въх нидей тъй колега,чи много ме развесели по нощите.Миди се вадят с гагам най-лесно и не си нараняваш ръцете...
Верно, но гагам не се намира под път и над път, защото не се продава. За да пита по този начин колегата значи също, че не е виждал през живота си такова нещо, което пък може да се разбира, че и хабер си няма как да си направи. Едва ли и ще му светне съвсем от обяснения и дори от снимки, доде не го види някъде на живо. Това разбира се в случай, че не се гъбарка нещо, защото пише, че е от Несебър, а там и децата знаят как се вадят миди... :wink:

За всеки случай, а и за други аджамии, ще споделя за най-удобният заместител, който аз съм "експлоатирал" - това е най-обикновена ТЕСЛА! :) Да обяснявам ли как се работи с нея? :lol: Е, трябва и някаква мрежичка (тип пазарска) или друго приспособление за събиране на улова. Не става "автоматично" като с гагамчето, първо сваляш мидите от скалата, после пълниш мрежата, но вечерта пак ядеш миди и ръцете са ти здрави... :D

И нещо важно и сериозно: дали с тесла или с гагам, но така се свалят всички миди от камъка. На брега после мидите се сортират и дребните се връщат обратно в морето, желателно - отново на скално дъно! Виждал съм купища вмирисани дребни миди, зарязани там, където са сортирани. После се дерем, че това нямало вече, онова намаляло, а еди какво си го забранили...
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Бат' Гойко написа: И нещо важно и сериозно: дали с тесла или с гагам, но така се свалят всички миди от камъка. На брега после мидите се сортират и дребните се връщат обратно в морето, желателно - отново на скално дъно! Виждал съм купища вмирисани дребни миди, зарязани там, където са сортирани. После се дерем, че това нямало вече, онова намаляло, а еди какво си го забранили...

Изображение

Ей това е най-важното и съм сигурен че повечето тук го спазват, но циганите едва ли а те са главни обезмидители.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Бат' Гойко написа: гагам не се намира под път и над път, защото не се продава. За да пита по този начин колегата значи също, че не е виждал през живота си такова нещо,...На брега после мидите се сортират и дребните се връщат обратно в морето
...ето ви един гаган :

Изображение

...съжалявам за нудистката снимка , но тя ми попадна първа , в темата има и още снимки на тоя уред :

http://bulti.forumn.net/t2-topic

...по отношение на чистенето и сортирането на миди на брега :
- най лесно - вземате една касетка за зеленчуци със среден размер , при добро желание разширявате всички отвори или прорези , със размер съобразен с размера на мидите , които искате да задържите , слагате матрял вътре до половината , влизате в морето до малко над коленете и почвате да мятате касетката наляво и надясно над водата , мятате , мятате , мятате - потапяте , вдигате , мятате и т.н. ...пясъка , боклуците , тинята , раковинките и обрастванията , малките миди отиват директно в морето ...ако облака мътилка стане прекомерно голям се местите малко встрани...в касетката остават сортирани само едрите миди с полирани черупки ...вместо касетка може да се ползва и специално ушито чувалче от мрежа с подходящо око с дръжки от двете страни ...пия Бекс ...

:drinkers:
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

А пък вместо касетка, можете да си направите от стар барабан на пералня една машинарийка, в която слагате мидите и въртите. Мидите излизат готови за готвене с черупките... Пия всичко :wink: :D... :drinkers:
Изображение
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

о да , супер става ...и туй съм пробвал , те не ръждясват , обаче ши пада яко разширяване на дупките :?

П.С. ...фиксаж за чернобели снимки пил ли си :D

:drinkers:
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Булти написа:о да , супер става ...и туй съм пробвал , те не ръждясват , обаче ши пада яко разширяване на дупките :?
Ааа, това не е за сортиране на мидите, а за изчистването им :) .
Булти написа:П.С. ...фиксаж за чернобели снимки пил ли си :D :drinkers:
Чак дотам не съм я окъсал бре Булти :rolleyes: :D .
Изображение
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

...който пък мноооого то мързи ,може да ги врътне и в пералнята :mrgreen:
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Jack Daniels написа:врътне и в пералнята
На 90 градуса,без пред пране да излизат сготвени....Аз ги събирам след почистване и т.н. в 10 литрова бутилка от минерална вода,писна ми от разтекли се мизерии в колата.А така-капачката и всичко е ок. Малко е играчка докато ги натикаш вътре,но откакто издирвах две вмирисани миди из багажника,посред лято си казах че повече експерименти с торби ,кофички и прочие няма да се правят...
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Бат' Гойко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Бат' Гойко »

grizmin написа:...но откакто издирвах две вмирисани миди из багажника,посред лято си казах че повече експерименти с торби ,кофички и прочие няма да се правят...
Хааахаха... две миди бегълци в багажника е обидно! :lol: Аз съм патил от изтекла от найлонова торбичка по мокета в багажника "рибена водичка" - точно 2 месеца в колата беше "здравейте момичета"! :lol:
Обаче най-сериозният удар, който съм преживял във връзка с риболовните ми приключения беше разсипана кутийка бели червеи в багажника. Два-три дни нищо - тишина... И после една топла лятна сутрин...БУМ!!! :rolleyes: Една седмица не спряха да бълват орляци зелени мухи говнарки от колата - от багажника, от купето, даже от жабката. Сутрин първо отварям всички врати и багажника и весел рояк мухи в цвят "металик" избухват в лицето ми. После докато карам, постоянно се появяват по една-две и започват да жужат по предното стъкло.... УЖАСТ! :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”