Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Проблем с макара Shimano baitrunner 6000 re
Модератор: sapuna
Проблем с макара Shimano baitrunner 6000 re
Здравейте колеги,
На скоро закупих 2-ра ръка макара Shimano baitrunner 6000 re от Англия, ето такава http://www.kingsfishing.com/product/shi ... ro_6000re/. Продавача я описа като нова и действително на външен вид е супер. Обаче се оказа, че има проблем. Проблема е, че при натегнат аванс шпулата не е застопорена т.е. при малко по- голямо усилие се чува, че нещо прескача и тя се завърта. Интересното е, че когато се опитам да я развъртя като леко я придърпвам навън е застопорена.
Моля за вашето мнение, има ли е някой подобен проблем, къде и как мога да го отсраня?
На скоро закупих 2-ра ръка макара Shimano baitrunner 6000 re от Англия, ето такава http://www.kingsfishing.com/product/shi ... ro_6000re/. Продавача я описа като нова и действително на външен вид е супер. Обаче се оказа, че има проблем. Проблема е, че при натегнат аванс шпулата не е застопорена т.е. при малко по- голямо усилие се чува, че нещо прескача и тя се завърта. Интересното е, че когато се опитам да я развъртя като леко я придърпвам навън е застопорена.
Моля за вашето мнение, има ли е някой подобен проблем, къде и как мога да го отсраня?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Проблем с макара Shimano baitrunner 6000 re
То зависи при какво усилие се завърта , може да се окаже че не е проблем . Всяка макара си има тъй нареченият "макс драг" . Това ще рече че при максимално натегнат аванс той все пак отпуска при определено усилие . В твоят случай е 20 либри при нормален аванс и 2 либри при байтрънер . Наистина голяма част от евтините макари като им се натегне аванса просто блокират , което в никакъв случай не е предимство а напротив .
пп - в Ибейката е 35 лири
пп - в Ибейката е 35 лири

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Мерси за отговора, но със сигурност не се равнява на 20 либри усилието ми да я завъртя. Иначе тоно от ебей я взех, но уви. Днес я оставих при един които уж разбирал от макари да я отвори и да провери, може ли да я оправи. Ще пиша за резултата. Моето мнение е, че става нещо с байт рънер опцията защото при въртенето се чува щракане отзад при аванса.
Оказа се, че всичко е точно т.е. че така трябва да е!
- Дилян
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Извинявам се че се намесвам по темата но аз имам същият проблем с един ЕXAGE 3000MRB
При 0.14,къса влакното и въобще не превърта но при по голям диаметър върти,тежко но върти.Не знам какъв и е максдраг-а
При 0.14,къса влакното и въобще не превърта но при по голям диаметър върти,тежко но върти.Не знам какъв и е максдраг-а

http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;