Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на болонезе
 Риболов на болонезе

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на болонезе
 Риболов на болонезе

6-ца - Shimano, Tica, Mitchell или ... ?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
6-ца - Shimano, Tica, Mitchell или ... ?
Здравейте колеги. Тръгнал съм да си купувам 6-ца болонезе и след доста ровене се загледах
в следните екземпляри :
Mitchell Naikai Bolo Цена : около 425 лв. Тегло : 179 гр.
Tica Technium bolo Цена : около 260 лв. Тегло : 243 гр.
Shimano Speedmaster BX Bolo Цена : около 430 лв. Тегло : неизвестно
Shimano Technium - CX TE GT4 Цена : около 315 лв. Тегло : 237 гр.
Shimano Technium - CX TE GT5 Цена : около 300 лв. Тегло : 263 гр.
Shimano Technium - DX TE GT5 Цена : около 300 лв. Тегло : 262 гр.
Бих искал да събера мнения от колеги, които са използвали някои от изброените тояги +/- итн. Също така, ако можете да посочите магазини в София, където меже да се видят на живо ще съм благодарен, защото аз съм консервативно животно и 100% няма да си купя пръчка по интернет без да я пипна.

в следните екземпляри :

Бих искал да събера мнения от колеги, които са използвали някои от изброените тояги +/- итн. Също така, ако можете да посочите магазини в София, където меже да се видят на живо ще съм благодарен, защото аз съм консервативно животно и 100% няма да си купя пръчка по интернет без да я пипна.
					Последно промяна от unclego на Чет Апр 07, 2011 1:00 pm, променено общо 1 път.

Re: 6-ца - Shimano, Tica, Mitchell или ... ?
Няма да коментирам марките, но ще ти дам един съвет като препатил вече - преди да избереш болонеза провери как седи въпросът с резервните части, защото ремонта на едни отнема 2-3 дни, а на други 2-3 месеца и това при мноооого късмет.  Болонезата е въдица за динамичен риболов и счупванията не са рядкост.

Аз съм с тази - Shimano Technium - CX TE GT4 на 6 метра. Сложил съм и един Страдик 2500 и комплекта заспа.
Пръчката е лека,приятна и много здрава за теглото си.Акцията е изцяло върхова.Подлагал съм я на здрави натоварвания,както със закачки,така и с борбени скобари.Няма мърдане.

Пръчката е лека,приятна и много здрава за теглото си.Акцията е изцяло върхова.Подлагал съм я на здрави натоварвания,както със закачки,така и с борбени скобари.Няма мърдане.
TICA FAN

От изброените НЕ взимай Мичела - има го в магазина на Видракс на Стамболийски -според мен за нищо не ставаunclego написа:Здравейте колеги. Тръгнал съм да си купувам 6-ца болонезе и след доста ровене се загледах
в следните екземпляри :
 Шимано  са  хубави  болонези ,НО  въпроса  с  резервните  части  е  много  деликатен -примерно ,ще  ти  доставят  резервна  част  за  времето  от  6 до  12  месеца
 Шимано  са  хубави  болонези ,НО  въпроса  с  резервните  части  е  много  деликатен -примерно ,ще  ти  доставят  резервна  част  за  времето  от  6 до  12  месеца  иначе  в  София  ги  има  в  магазина  на  Диемфишинг ,при  Дария в  Риболовин  свят ,Камекс  и  ко  на  Илиенци и т.н.
  иначе  в  София  ги  има  в  магазина  на  Диемфишинг ,при  Дария в  Риболовин  свят ,Камекс  и  ко  на  Илиенци и т.н.  споменатата  Тика  е  доста  добро  пръчле  за  парите  си  и за  тази   марка  има всякакви  резервни  части  на  склад - ФишерменБГ   са  вносители
 споменатата  Тика  е  доста  добро  пръчле  за  парите  си  и за  тази   марка  има всякакви  резервни  части  на  склад - ФишерменБГ   са  вносители    Така  -  сега  за  да  не  звучи  кухо  -Аз  имам   2  болонези  - Шимано Спийдмастер  в  момента ,като  съм  притежавал  почти  всички  Тики  -Сигнал ,Техниум ,Уондър и Суинг  на  6м.
   Така  -  сега  за  да  не  звучи  кухо  -Аз  имам   2  болонези  - Шимано Спийдмастер  в  момента ,като  съм  притежавал  почти  всички  Тики  -Сигнал ,Техниум ,Уондър и Суинг  на  6м.  с  Уондъра  най-добре си  ми  беше
  с  Уондъра  най-добре си  ми  беше 
Един  ден , ще  накарам  България  да  се  гордее  с  мен .......

колега погледни Tica Ares   имам я от доста време и е прекрасна пръчка
  имам я от доста време и е прекрасна пръчка

имам я от доста време и е прекрасна пръчка
  имам я от доста време и е прекрасна пръчкаRe: 6-ца - Shimano, Tica, Mitchell или ... ?
Колегите са ти отговорили, а аз само ще потвърдя - виж при кои болонезета няма да имаш главоболия с резервните части - чупил съм и съм преминал и аз по тоя път  При Тиката ремонта ще ти отнеме ден-два, а при Шимано - те колегите са ти казали
 При Тиката ремонта ще ти отнеме ден-два, а при Шимано - те колегите са ти казали  

Аз ти препоръчвам да се загледаш в Тика. Тика Техниум е едно страхотно болонезе - няма да сгрешиш! Ареса също е много добро боло. Между Техниума и Ареса може да се поспори кое е по-добро, като според мен и двете са много добри! Отиди при вносителя( http://shop.fishermanbg.com/page/7/kontakt.html ) и на място ще си прецениш кое болонезе ти "лепва" в ръката!
Дано да сме ти помогнали в избора!

При Тиката ремонта ще ти отнеме ден-два, а при Шимано - те колегите са ти казали
 Аз ти препоръчвам да се загледаш в Тика. Тика Техниум е едно страхотно болонезе - няма да сгрешиш! Ареса също е много добро боло. Между Техниума и Ареса може да се поспори кое е по-добро, като според мен и двете са много добри! Отиди при вносителя( http://shop.fishermanbg.com/page/7/kontakt.html ) и на място ще си прецениш кое болонезе ти "лепва" в ръката!
Дано да сме ти помогнали в избора!
Мерси на всички за мненията, разбира се ще се радвам и на още  
За сега май наклонихте везните към тика, чакам феновете на шимано да се изкажат

Поблазни ме теглото (което също така и леко ме притесни, да не се гъне като глист цялата, макар че за тези пари би трябвало да не е така). Знам че повечето хора не харесват Митчела в последните години, но миналата година си взех едно тяхно сбиролино и се влюбих в него. Освен че похвана доста зарганец махах с него и на чепаре на агалината три дена подред по 4-5 часа. Ако може по конкретно какво не ти е харесало.pampasa написа:От изброените НЕ взимай Мичела - има го в магазина на Видракс на Стамболийски -според мен за нищо не става
Хммм как съм го пропуснал ... не изглежда злеNITro`bE написа:колега погледни Tica Aresимам я от доста време и е прекрасна пръчка
Естествено, че ще пробвам и двете.shefa написа:Аз ти препоръчвам да се загледаш в Тика. Тика Техниум е едно страхотно болонезе - няма да сгрешиш! Ареса също е много добро боло. Между Техниума и Ареса може да се поспори кое е по-добро, като според мен и двете са много добри!
За сега май наклонихте везните към тика, чакам феновете на шимано да се изкажат

- 
				vlado-fidera
- фен клуб-скобар
Мичела-много пари за нищо по-особено. 
Аз съм пристрастен и залагам на Тиката- техниум. Може би като качество са подобни на шиманата, но цената им не е като тяхната. Теглото на всички шимана и тиката са близки- само трябва да ги поразклатиш. А за Тика Арес пък нещо останах с впечатление, че е трошлива заради няколко случая и така.

Аз съм пристрастен и залагам на Тиката- техниум. Може би като качество са подобни на шиманата, но цената им не е като тяхната. Теглото на всички шимана и тиката са близки- само трябва да ги поразклатиш. А за Тика Арес пък нещо останах с впечатление, че е трошлива заради няколко случая и така.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''  :D
:D

:D- 
				mmilen
- вече хвърля и на тежко 
Mitchell Suprema clasica 600, имам я от извесно време. Пръчката не се усеща в ръката много е лека и изпъната, и дори бих казал бърза. Слагал съм до сега плувки в диапазона 1 - 8 грама и съм на мнение че това са и горе-долу възможностите като изхвърляща тежест. Докато не пипнах Suprema-ta, ми беше фаворит Maver Laser много е приятна и тази болонеза, и те съветвам да я видиш и нея преди да купиш тика.

- 
				vlado-fidera
- фен клуб-скобар
Сега се сещам, че преди време бях останал с добри впечатления от Maver Arcadium 01, само че на 5м. я държах- много лека беше, но все пак 5м и дръжката беше малко по-дълга от колкото е удобно и това допринася за баланса. В Майсторски риболов трябва да ги има.

:DRe: 6-ца - Shimano, Tica, Mitchell или ... ?
Благодаря на всички за мненията.
Всички изброени пръчки излязоха доста сходни. Наличието на резервни части определено наклони везните към Tica. В магазина първото впечатление, колкото и странно да звучи, беше че техниума на ръка е малко по лек от ареса. Кантара показа 243 грама за техниума, колкото си е написано на пръчката. За ареса обаче нещата не стояха така. Пр написани на пръчката 160 или 170 (не помня точно) - кантара показа 210. Не съм сигурен защо в ръката техниума ми се видя по лек и удобен, може би е по добре балансирана или просто ми пасна на мене лично. Освен това ареса ми се видя по нежен особено върха, макар че има акция 5-30 срещу 5-20 за техниума. Честно си признавам домързя ме да ходя до Видракса на Стамболийски, че е много тегаво там с паркирането. Поради таза причина Митчела не получи шанс да бъде държан на живо.
Така че просто казано да ми честит новия техниум.
Естествено и сефтето :

Въпреки че през целия ден духаше доста силен вятър и меко казано условията не бяха изобщо за риболов с болонезе крастата си е краста. Човека с прогнозите ни подведе - "вятъра ще утихне ...". Така че в неделя сутринта се озовахме на Искъра и запукахме морунажите.
PS :Рибата не е само моя.

Всички изброени пръчки излязоха доста сходни. Наличието на резервни части определено наклони везните към Tica. В магазина първото впечатление, колкото и странно да звучи, беше че техниума на ръка е малко по лек от ареса. Кантара показа 243 грама за техниума, колкото си е написано на пръчката. За ареса обаче нещата не стояха така. Пр написани на пръчката 160 или 170 (не помня точно) - кантара показа 210. Не съм сигурен защо в ръката техниума ми се видя по лек и удобен, може би е по добре балансирана или просто ми пасна на мене лично. Освен това ареса ми се видя по нежен особено върха, макар че има акция 5-30 срещу 5-20 за техниума. Честно си признавам домързя ме да ходя до Видракса на Стамболийски, че е много тегаво там с паркирането. Поради таза причина Митчела не получи шанс да бъде държан на живо.
Така че просто казано да ми честит новия техниум.
Естествено и сефтето :
Въпреки че през целия ден духаше доста силен вятър и меко казано условията не бяха изобщо за риболов с болонезе крастата си е краста. Човека с прогнозите ни подведе - "вятъра ще утихне ...". Така че в неделя сутринта се озовахме на Искъра и запукахме морунажите.
PS :Рибата не е само моя.

- 
				boki speca
- разбира нещата 
- Обратна връзка:
И аз да се изкажа по въпроса.Пипни едно гарболино има го на 5,75м. реална дължина и тогава ще чакам да почерпиш.  

Късмета е резултат от много добро планиране !!!

- 
				jultopepi
- фен клуб-скобар
тиката си е тика 
много е готина и има резервни части на добри пари
аз имам АРЕС-6ца и не ясменям за друга

много е готина и има резервни части на добри пари
аз имам АРЕС-6ца и не ясменям за друга
- 
				vlado-fidera
- фен клуб-скобар
Честито, смятам че избора ти е добър просто е много кеф с тая пръчка.

:DRe: 6-ца - Shimano, Tica, Mitchell или ... ?
Пичове, преди време си купих Тика Сигнал 7 м., болонеза. Резултата - отивам за първи път с нея и започвам да жуля скобари на Струма, лекичка хубава въдица, позволява ми да водя линията, абе въобще всичко перфектно. Обаче при прибирането на водачите съвсем леко натиснах пръчката и тя се счупи  не си спомням точно коя секция беше, втора или трета от върха надолу. Отивам в магазина бесен и те за 10 кинта ми смениха секцията, отивам следващата седмица за втори път да риболовствам и....... ми се чупи върха още при самата подготовка, опънах си малко корда да си сложа плувката и при опъването, което беше съвсем леко - върха ми стана на 2
 не си спомням точно коя секция беше, втора или трета от върха надолу. Отивам в магазина бесен и те за 10 кинта ми смениха секцията, отивам следващата седмица за втори път да риболовствам и....... ми се чупи върха още при самата подготовка, опънах си малко корда да си сложа плувката и при опъването, което беше съвсем леко - върха ми стана на 2  , после хванах счупената половина и с лекота, все едно късам лист хартия я счупих отново. Обаждам се бесен в магазина и им казвам да я сменят и те викат, че нямало проблеми след 2-3 дена, аз отидох на риболов (оправиха ми безплатно върха) и я скъсах, дет се вика исках да я счупя, огъвах я на 8-ца, удраях я в клони, хамалска работа, ама въдичката оцеля, даже вече 3 месеца ловя с нея и нямам никакъв проблем. Не знам на какво се дължеше това в началото, ама сега е екстра, един приятел ми каза, че Шимано 6 м. е по-добра въдица от тика 7 м. и да я смяня с нея и сега се чудя. Някакви идеи.............
 , после хванах счупената половина и с лекота, все едно късам лист хартия я счупих отново. Обаждам се бесен в магазина и им казвам да я сменят и те викат, че нямало проблеми след 2-3 дена, аз отидох на риболов (оправиха ми безплатно върха) и я скъсах, дет се вика исках да я счупя, огъвах я на 8-ца, удраях я в клони, хамалска работа, ама въдичката оцеля, даже вече 3 месеца ловя с нея и нямам никакъв проблем. Не знам на какво се дължеше това в началото, ама сега е екстра, един приятел ми каза, че Шимано 6 м. е по-добра въдица от тика 7 м. и да я смяня с нея и сега се чудя. Някакви идеи.............

не си спомням точно коя секция беше, втора или трета от върха надолу. Отивам в магазина бесен и те за 10 кинта ми смениха секцията, отивам следващата седмица за втори път да риболовствам и....... ми се чупи върха още при самата подготовка, опънах си малко корда да си сложа плувката и при опъването, което беше съвсем леко - върха ми стана на 2
 не си спомням точно коя секция беше, втора или трета от върха надолу. Отивам в магазина бесен и те за 10 кинта ми смениха секцията, отивам следващата седмица за втори път да риболовствам и....... ми се чупи върха още при самата подготовка, опънах си малко корда да си сложа плувката и при опъването, което беше съвсем леко - върха ми стана на 2  , после хванах счупената половина и с лекота, все едно късам лист хартия я счупих отново. Обаждам се бесен в магазина и им казвам да я сменят и те викат, че нямало проблеми след 2-3 дена, аз отидох на риболов (оправиха ми безплатно върха) и я скъсах, дет се вика исках да я счупя, огъвах я на 8-ца, удраях я в клони, хамалска работа, ама въдичката оцеля, даже вече 3 месеца ловя с нея и нямам никакъв проблем. Не знам на какво се дължеше това в началото, ама сега е екстра, един приятел ми каза, че Шимано 6 м. е по-добра въдица от тика 7 м. и да я смяня с нея и сега се чудя. Някакви идеи.............
 , после хванах счупената половина и с лекота, все едно късам лист хартия я счупих отново. Обаждам се бесен в магазина и им казвам да я сменят и те викат, че нямало проблеми след 2-3 дена, аз отидох на риболов (оправиха ми безплатно върха) и я скъсах, дет се вика исках да я счупя, огъвах я на 8-ца, удраях я в клони, хамалска работа, ама въдичката оцеля, даже вече 3 месеца ловя с нея и нямам никакъв проблем. Не знам на какво се дължеше това в началото, ама сега е екстра, един приятел ми каза, че Шимано 6 м. е по-добра въдица от тика 7 м. и да я смяня с нея и сега се чудя. Някакви идеи.............Рибата винаги е на другия бряг