Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

6-ца - Shimano, Tica, Mitchell или ... ?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
6-ца - Shimano, Tica, Mitchell или ... ?
Здравейте колеги. Тръгнал съм да си купувам 6-ца болонезе и след доста ровене се загледах
в следните екземпляри :
Mitchell Naikai Bolo Цена : около 425 лв. Тегло : 179 гр.
Tica Technium bolo Цена : около 260 лв. Тегло : 243 гр.
Shimano Speedmaster BX Bolo Цена : около 430 лв. Тегло : неизвестно
Shimano Technium - CX TE GT4 Цена : около 315 лв. Тегло : 237 гр.
Shimano Technium - CX TE GT5 Цена : около 300 лв. Тегло : 263 гр.
Shimano Technium - DX TE GT5 Цена : около 300 лв. Тегло : 262 гр.
Бих искал да събера мнения от колеги, които са използвали някои от изброените тояги +/- итн. Също така, ако можете да посочите магазини в София, където меже да се видят на живо ще съм благодарен, защото аз съм консервативно животно и 100% няма да си купя пръчка по интернет без да я пипна.
в следните екземпляри :

Бих искал да събера мнения от колеги, които са използвали някои от изброените тояги +/- итн. Също така, ако можете да посочите магазини в София, където меже да се видят на живо ще съм благодарен, защото аз съм консервативно животно и 100% няма да си купя пръчка по интернет без да я пипна.
Последно промяна от unclego на Чет Апр 07, 2011 1:00 pm, променено общо 1 път.

Re: 6-ца - Shimano, Tica, Mitchell или ... ?
Няма да коментирам марките, но ще ти дам един съвет като препатил вече - преди да избереш болонеза провери как седи въпросът с резервните части, защото ремонта на едни отнема 2-3 дни, а на други 2-3 месеца и това при мноооого късмет. Болонезата е въдица за динамичен риболов и счупванията не са рядкост.
Аз съм с тази - Shimano Technium - CX TE GT4 на 6 метра. Сложил съм и един Страдик 2500 и комплекта заспа.
Пръчката е лека,приятна и много здрава за теглото си.Акцията е изцяло върхова.Подлагал съм я на здрави натоварвания,както със закачки,така и с борбени скобари.Няма мърдане.
Пръчката е лека,приятна и много здрава за теглото си.Акцията е изцяло върхова.Подлагал съм я на здрави натоварвания,както със закачки,така и с борбени скобари.Няма мърдане.
TICA FAN
От изброените НЕ взимай Мичела - има го в магазина на Видракс на Стамболийски -според мен за нищо не ставаunclego написа:Здравейте колеги. Тръгнал съм да си купувам 6-ца болонезе и след доста ровене се загледах
в следните екземпляри :

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
колега погледни Tica Ares
имам я от доста време и е прекрасна пръчка

Колегите са ти отговорили, а аз само ще потвърдя - виж при кои болонезета няма да имаш главоболия с резервните части - чупил съм и съм преминал и аз по тоя път
При Тиката ремонта ще ти отнеме ден-два, а при Шимано - те колегите са ти казали
Аз ти препоръчвам да се загледаш в Тика. Тика Техниум е едно страхотно болонезе - няма да сгрешиш! Ареса също е много добро боло. Между Техниума и Ареса може да се поспори кое е по-добро, като според мен и двете са много добри! Отиди при вносителя( http://shop.fishermanbg.com/page/7/kontakt.html ) и на място ще си прецениш кое болонезе ти "лепва" в ръката!
Дано да сме ти помогнали в избора!

Аз ти препоръчвам да се загледаш в Тика. Тика Техниум е едно страхотно болонезе - няма да сгрешиш! Ареса също е много добро боло. Между Техниума и Ареса може да се поспори кое е по-добро, като според мен и двете са много добри! Отиди при вносителя( http://shop.fishermanbg.com/page/7/kontakt.html ) и на място ще си прецениш кое болонезе ти "лепва" в ръката!
Дано да сме ти помогнали в избора!
Мерси на всички за мненията, разбира се ще се радвам и на още
За сега май наклонихте везните към тика, чакам феновете на шимано да се изкажат

Поблазни ме теглото (което също така и леко ме притесни, да не се гъне като глист цялата, макар че за тези пари би трябвало да не е така). Знам че повечето хора не харесват Митчела в последните години, но миналата година си взех едно тяхно сбиролино и се влюбих в него. Освен че похвана доста зарганец махах с него и на чепаре на агалината три дена подред по 4-5 часа. Ако може по конкретно какво не ти е харесало.pampasa написа:От изброените НЕ взимай Мичела - има го в магазина на Видракс на Стамболийски -според мен за нищо не става![]()
Хммм как съм го пропуснал ... не изглежда злеNITro`bE написа:колега погледни Tica Aresимам я от доста време и е прекрасна пръчка
Естествено, че ще пробвам и двете.shefa написа:Аз ти препоръчвам да се загледаш в Тика. Тика Техниум е едно страхотно болонезе - няма да сгрешиш! Ареса също е много добро боло. Между Техниума и Ареса може да се поспори кое е по-добро, като според мен и двете са много добри!
За сега май наклонихте везните към тика, чакам феновете на шимано да се изкажат

-
- фен клуб-скобар
Мичела-много пари за нищо по-особено.
Аз съм пристрастен и залагам на Тиката- техниум. Може би като качество са подобни на шиманата, но цената им не е като тяхната. Теглото на всички шимана и тиката са близки- само трябва да ги поразклатиш. А за Тика Арес пък нещо останах с впечатление, че е трошлива заради няколко случая и така.
Аз съм пристрастен и залагам на Тиката- техниум. Може би като качество са подобни на шиманата, но цената им не е като тяхната. Теглото на всички шимана и тиката са близки- само трябва да ги поразклатиш. А за Тика Арес пък нещо останах с впечатление, че е трошлива заради няколко случая и така.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- вече хвърля и на тежко
Mitchell Suprema clasica 600, имам я от извесно време. Пръчката не се усеща в ръката много е лека и изпъната, и дори бих казал бърза. Слагал съм до сега плувки в диапазона 1 - 8 грама и съм на мнение че това са и горе-долу възможностите като изхвърляща тежест. Докато не пипнах Suprema-ta, ми беше фаворит Maver Laser много е приятна и тази болонеза, и те съветвам да я видиш и нея преди да купиш тика.
-
- фен клуб-скобар
Сега се сещам, че преди време бях останал с добри впечатления от Maver Arcadium 01, само че на 5м. я държах- много лека беше, но все пак 5м и дръжката беше малко по-дълга от колкото е удобно и това допринася за баланса. В Майсторски риболов трябва да ги има.

Благодаря на всички за мненията.
Всички изброени пръчки излязоха доста сходни. Наличието на резервни части определено наклони везните към Tica. В магазина първото впечатление, колкото и странно да звучи, беше че техниума на ръка е малко по лек от ареса. Кантара показа 243 грама за техниума, колкото си е написано на пръчката. За ареса обаче нещата не стояха така. Пр написани на пръчката 160 или 170 (не помня точно) - кантара показа 210. Не съм сигурен защо в ръката техниума ми се видя по лек и удобен, може би е по добре балансирана или просто ми пасна на мене лично. Освен това ареса ми се видя по нежен особено върха, макар че има акция 5-30 срещу 5-20 за техниума. Честно си признавам домързя ме да ходя до Видракса на Стамболийски, че е много тегаво там с паркирането. Поради таза причина Митчела не получи шанс да бъде държан на живо.
Така че просто казано да ми честит новия техниум.
Естествено и сефтето :

Въпреки че през целия ден духаше доста силен вятър и меко казано условията не бяха изобщо за риболов с болонезе крастата си е краста. Човека с прогнозите ни подведе - "вятъра ще утихне ...". Така че в неделя сутринта се озовахме на Искъра и запукахме морунажите.
PS :Рибата не е само моя.
Всички изброени пръчки излязоха доста сходни. Наличието на резервни части определено наклони везните към Tica. В магазина първото впечатление, колкото и странно да звучи, беше че техниума на ръка е малко по лек от ареса. Кантара показа 243 грама за техниума, колкото си е написано на пръчката. За ареса обаче нещата не стояха така. Пр написани на пръчката 160 или 170 (не помня точно) - кантара показа 210. Не съм сигурен защо в ръката техниума ми се видя по лек и удобен, може би е по добре балансирана или просто ми пасна на мене лично. Освен това ареса ми се видя по нежен особено върха, макар че има акция 5-30 срещу 5-20 за техниума. Честно си признавам домързя ме да ходя до Видракса на Стамболийски, че е много тегаво там с паркирането. Поради таза причина Митчела не получи шанс да бъде държан на живо.
Така че просто казано да ми честит новия техниум.
Естествено и сефтето :
Въпреки че през целия ден духаше доста силен вятър и меко казано условията не бяха изобщо за риболов с болонезе крастата си е краста. Човека с прогнозите ни подведе - "вятъра ще утихне ...". Така че в неделя сутринта се озовахме на Искъра и запукахме морунажите.
PS :Рибата не е само моя.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И аз да се изкажа по въпроса.Пипни едно гарболино има го на 5,75м. реална дължина и тогава ще чакам да почерпиш.

Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- фен клуб-скобар
тиката си е тика
много е готина и има резервни части на добри пари
аз имам АРЕС-6ца и не ясменям за друга
много е готина и има резервни части на добри пари
аз имам АРЕС-6ца и не ясменям за друга
-
- фен клуб-скобар
Честито, смятам че избора ти е добър просто е много кеф с тая пръчка.

Пичове, преди време си купих Тика Сигнал 7 м., болонеза. Резултата - отивам за първи път с нея и започвам да жуля скобари на Струма, лекичка хубава въдица, позволява ми да водя линията, абе въобще всичко перфектно. Обаче при прибирането на водачите съвсем леко натиснах пръчката и тя се счупи
не си спомням точно коя секция беше, втора или трета от върха надолу. Отивам в магазина бесен и те за 10 кинта ми смениха секцията, отивам следващата седмица за втори път да риболовствам и....... ми се чупи върха още при самата подготовка, опънах си малко корда да си сложа плувката и при опъването, което беше съвсем леко - върха ми стана на 2
, после хванах счупената половина и с лекота, все едно късам лист хартия я счупих отново. Обаждам се бесен в магазина и им казвам да я сменят и те викат, че нямало проблеми след 2-3 дена, аз отидох на риболов (оправиха ми безплатно върха) и я скъсах, дет се вика исках да я счупя, огъвах я на 8-ца, удраях я в клони, хамалска работа, ама въдичката оцеля, даже вече 3 месеца ловя с нея и нямам никакъв проблем. Не знам на какво се дължеше това в началото, ама сега е екстра, един приятел ми каза, че Шимано 6 м. е по-добра въдица от тика 7 м. и да я смяня с нея и сега се чудя. Някакви идеи.............

Рибата винаги е на другия бряг