Куки.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Re: Куки.

Мнение от MonsTer_EnerGy »

Kamatsu не са никък от скоро на пазара . Като марка нямам кой знае какви наблюдения върху тях , купувал съм вързани куки 10 бр. No10 половината възли ня баха нубаво направени , имах крива кука изкривена от каракуда и друга изправена на 50% . От тогава не съм купувал на марката . За мен куките са Owner и Gamakatsu . От Owner съм много доволен , мога да кажа само хубави неща за тях . Обръщам камъни влача по 5 кила водорасли , корени , клони няма кривене , страхотни куки !
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

На Гаматсу серията която харесвам е 001.
Здрава и остра кука,но при каменисто дъно на течение бързо заминава.
На номер 12 извадих с фидера почти 5 кг. бяла мряна.Бе закачена за единия мустак и се наложи да го отрежа за да откача куката.
Изображение
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

А за щука какви използвате марка номер и единична двойна или тройна?
Аз съм с черна тройка 3ти номер мустад
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Dimitar_allianz написа:А за щука какви използвате марка номер и единична двойна или тройна?
Аз съм с черна тройка 3ти номер мустад
Само тройки и това еден модел за мене е незаменим-OWNER TREMBLE,а като не лоши и поефтини се оказа и моделите на VMC.
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Понеже съвсем скоро един дзвер ми изкриви кука OWNER CHINTA №14 и си замина поживо, поздраво, а мен ме остави посмърчащ и в прединфарктно състояние на брега, реших да потърся евентуално възможните алтернативи.
След посещение на риболовните магазини и разговори с продавачите ми бяха препоръчани и съответно си закупих следните куки - Kamasan B 711 X-strong №15; Gamakatsu G-Code LS -2210G №14; Gamakatsu G-Code LS -2230G №16 и Gamakatsu G-Code LS -2210B №18.
Още на пръв поглед се вижда, че като концепция, форма и съответно приложение куките на двете фирми са различни. При Gamakatsu-то №16 на серията 2230 е по-малка от №18 на серията 2210, като първата е и със леко приплескана извивка. От всичките пък Kamasan-а е най-малък, като размер и много силно прилича на OWNER CHICA.
Молбата ми е - ако някой има преки впечатления от тези видове куки да даде отзиви в темата за техните качества и съответно за каква стръв ги ползва.
Аватар
Don Corleone
фен клуб-скобар

Мнение от Don Corleone »

Drennan, Kamasan, Owner, Gamakatsu според условията на риболов и си свиркам :rolleyes:
Mitchell, Daiwa and Led Zeppelin

slavi253 написа:абе по-принцип май не ама дефакто май да :wink:
:D :D
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Bai Dobri написа:- Kamasan B 711 X-strong №15; Gamakatsu G-Code LS -2210G №14; Gamakatsu G-Code LS -2230G №16 и Gamakatsu G-Code LS -2210B №18.
Молбата ми е - ако някой има преки впечатления от тези видове куки да даде отзиви в темата за техните качества и съответно за каква стръв ги ползва.
Здравей, дано помогна.
Камасан 711 - дебела, уж здрава кука с класическа форма. Определено е по-добра от недоразумението 611, но пак не ми е любима. :) В малките си размери е подходяща за бял червей и риболов на река. Тежка е, но при малките размери позволява да се ловят големи риби с твърди усти без да се откачат и без да отварят куките.
LS 2210G - Страхотна форма и дълго жило. Много подходяща е за риболов на каракуди и други риби с месести усти. Цвета я прави перфектна за царевица и жито, формата и пък е идеална за троха. Последните 1-2 години качеството им е доста занижено и сега са сравнително меки. Особено при по-големите размери се отварят лесно и не са подходящи за шарани, ако не се лови с ластик. Тънка е и се случва да разкъсва джуките и рибите да се откачат.
LS 2210B - По-дебела и по-здрава от златната. Перфектна кука в малките размери, до 14 примерно. Ползвам я винаги, когато искам да не ми се откачат рибите и не е нужно да се ползва твърде фин такъм. Платики, каракуди, едри баби и всякакви речни просто нямат шанс.

ПП. Ако искаш да ловиш дзверовете пробвай с Камасан 651 :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
juzni_vetar
новобранец
новобранец

Мнение от juzni_vetar »

Имате ли някакви впечатления от Owner Isada?
mitaka_dimitrov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mitaka_dimitrov »

Хубава тема, много изписано, но само на едно, две места е споменат цвета на куките. За скобар главно бяла ли предпочитате или кафява, става въпрос основно за Owner Funa и Камасан Б511 и B611 (тези не знам в какви цветове се предлагат), но фуната бяла не можах да намеря, само кафява.
danata
новобранец
новобранец

Мнение от danata »

От куките,които ползвам най доволен оставам от тези на Тубертини-невероятни.След това са куките на Оунер.
Аз съм един от тези,които не харесват Камасан.Много бързо се захабяват и изпускат риби.
Наи-недоволен съм от Сесаме.Много доре изглеждат и големи надежди им възлагах,но след 4 поредни откчени шарана направо в коша и 5-те пакета.
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

За мач риболов коя марка и модел куки ще ми препоръчате №16-14.
Куката да лежи на дъното?Коя марка и серия са подходящи?
Благодаря предварително.
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

когато използвате куки №14 а очаквате да има по големи риби от 0,500кг. По дебели куки ли слагате или минавате на следващия номер?Става въпрос за риболов на Мач в магазина има страшно много серии от най-тънките до най дебелите куки в един номер!!!! Как да подходим в този случай?Как да разберем колко дебела да е куката?При какви условия се използват?
Мисля че има и други хора като мене които не са много на ясно.
Благодаря предварително.
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

Какво ще кажете за куките Камасан Б 560-стават ли за Мач риболов на шаран ,каракуда 14-12№
изтъпяват ли се бързо,има ли някой който е пробвал с тях?
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Аз лично за сега работя само със Owner ,а според мен, това дали да е дебела или тънка куката зависи от вида на стръвта ,ако се лови на бял,вердевас,торен задължително тънка кука ,защото иначе се прецакват червеите ,ако се лови на царевица вече може да се сложи по дебела кука
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

PikeM написа:Аз лично за сега работя само със Owner ,а според мен, това дали да е дебела или тънка куката зависи от вида на стръвта ,ако се лови на бял,вердевас,торен задължително тънка кука ,защото иначе се прецакват червеите ,ако се лови на царевица вече може да се сложи по дебела кука
Оунер добре колега имам едни куки на тази фирма едно пакетче 12 № изглеждат все едно 10-ки и ми изглеждат много крехки леко като ги натисна с ръка и се огъват сиви на цвят са не съм ги използвал изобщо!
кой модел да си купя на Оунера искам 14 № да ловя шаранчета бяла кука за мач риболов?да е здрава куката и не много дебела 1-3 кг, шаранчета да се лови с нея това търся коя серия на оунера да търся?
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”