Преждевременно закриване - успешно!

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Arol
новобранец
новобранец

Преждевременно закриване - успешно!

Мнение от Arol »

Разбрахме се миналата седмица с колегата Радко да се поразходим уикенда да видим бялата риба ще ни даде ли, или няма да ни даде. Разбрахме се, ама без кръчмаря. Тъкмо в четвъртъка си оглеждах воблерите и ми звъни - "Тесла, баце, събота трябва да съм в офиса!". Мам..а му, баш сега ли? Ама викам айде, ще го отложиме за другата седмица, хем е закриването, няма проблем. Отивам обаче в понеделник на работа и от вратата ме посрещат - "Нали не си забравил, че в събота и неделя имаш курс да водиш"?
-Какво да имам???
-Курс бе, още преди два месеца със задочниците сте уточнили тия дати!
Леле майко, причерня ми пред очите - как да не съм забравил бе, то е било февруари, много съм мислил за закриването на риболова тогава.
Звъня на Радко и викам- проваляме се! Отивам да скоча от четвъртия етаж, после ще се кача да скоча пак! А той ми вика - добре де, аз утре и вдругиден почивам, ти не можеш ли да се измъкнеш? За 30 секунди направих организацията, звъннах на жената да си пуска 2 дена отпуска и в 2 следобяд да си е в къщи, после на класните на децата да ги светна, че барбароните два дена ще отсъстват и газ към дома.
Фъргам багажа в джипа, жената междувременно се прибира, децата влачат най-големите сакове, ентусиазирани от факта, че съм ги изскубал от училище, та да ги водя на риба. В 3 следобяд всичко е готово, товариме се, въртя, паля.... ХА-нема тоци!!!
Ми така бе, калъф, като не си ходил за риба от месец – то всички проблеми от там идват. Добре, че в леката кола имам кабели – прекарвам я наблизо и след пет минути Тойотата вече мърка кротко. Газ към Радко, който ме чака с техните и неговата хондичка пред тях. Пътьом минавам през „Шекспирите” и помпам бели и торни – да има.
В три и половина - ОСАННА - вече съм напуснал софийския смог, спираме да заредим, да пийнем по кафе и да осмислим какво сме забравили.
Изображение
Благодарение на списъка на колегата jim_jim_jim http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 7&start=30 обаче, тоя път няма сериозни пропуски.
Заплюли сме си място от язовира, на което не се ходи много-много, по простата причина, че има двукилометрово спускане по отвратителен черен път, а превали ли леко, няма излизане. Естествено – валяло е и Радко с Прелюда няма никакъв шанс. Почва да буксува в тревата още на първите 100 метра. Казвам му да ме изчака и тръгвам да видя свободно ли е мястото. Тойотата хвърля кал и се врътка из коловозите, ама няма спиране. Мястото ни е свободно – стоварвам целия багаж, жената и децата на брега, казвам и да слага масата и ракията и газ обратно. Замъкваме се с двете коли в селото и паркираме хондичката пред къщата на бай Осман /така се представи обекта, дремещ на паянтовата пейка отпред/, който ни обясни, че той е тартора на селото и пред неговата къща косъм няма да падне от колата ни, камо ли гума или акумулатор. Какъв късмет – да попаднеме веднага на най-важния човек. Дадохме му 10 лева да се почерпи и клетвите му станаха още по-разпалени. Прехвърлихме всичко в джипа и айдеее – пак към гьола. Към осем вечерта всички най-после сме на линия. Палатките са опънати, шатрата също- наистина, малко накриво и леко паянтово, ама и утре е ден. Остава ни около половин час риболов. Хвърлям две шепи захранка и водата завира от дребосък. Разпъваме телескопите и на бял почва гол след гол – уклеи като дребни скумрии, костурчета по-дребни от уклеите и чат-пат някоя перка.
Изображение
За нула време мезето е готово. Майката на Радко ги приготвя, докато жената реже салатата.
Изображение
И най-накрая се нареждаме около масата.
Изображение
Звездите са огромни, времето тихо, водата е като огледало и от време на време се чува пляскане на риба. Умрях и съм в рая. Толкова сме уморени, че почваме да дремем покрай огъня. Дребния, естествено, сдава първи – не пропускам момента да го снимам като дърт алкохолик.
Изображение
След няма и половин час обаче всички сме на тоя хал. Навиваме телефоните за 5.30 и се тръшваме в палатките.
На сутринта мъгла се носи над гьола, но докато заври кафеварката и натоварим лодката вече се е вдигнала. В 6 отплаваме, съпроводени с „Наслука” от жените.
Изображение
Пуснахме воблерите на трийсетина метра зад лодката и се облегнахме на бордовете да подремнем. 5 минути по-късно, едва излязли от залива, пръчката на Радко подскочи и се сгъна зверски. Това го разбуди на мига и макар че почти я изпусна зад борда от вълнение, след кратка борба първата белунка влезе в кепа. Трикилограмова красавица. Адреналина, естествено, ни скочи до небето и вече в пълно съзнание пуснахме отново. Двайсетина минути по-късно – нов удар, тоя път на моята пръчка. Втора хубавица, почти със същия размер. Почувствахме се щастливи. Понеже естествено бях забравил фотоапарата, решихме да се върнем да закусим, да ги снимаме и да направим разбор.
Изображение
Междувременно, моите момчета вече бяха станали и естествено, веднага се наредиха до лодката. Решихме Радко да повлачи с големия един час, а аз после с дребния /алкохолика/.
След два часа, резултата беше това:
Изображение
И това
Изображение
Решихме, че улова е повече от достатъчен, и следобяда се отдадохме на риболов на плувка. Невероятен кеф. Кълвеше непрекъснато, като между уклеите чат пат илизаше и някоя яка червеноперка. Големия ми син на малко воблерче от брега ковна две кефала по половинка, които пусна, преди да се усетя да го снимам. Даже жената по едно време хвана въдица – нещо дето не се е случвало от години. Дребния я следеше неотлъчно да не му оплете пръчката.
Изображение

Привечер направихме един курс за дърва до отсрещния бряг, че нашия беше опоскан.
Изображение
После поработихме малко, че бяха пристигнали неотложни задачки
Изображение
Пихме по три бързи ракии от специалната домашна, дето си я пазя само за риболовни излети и легнахме рано с тенденция пак да станем в 5 за един бърз тур преди събирането на багажа.
На сутринта на бърз ход се изстреляхме до едно място, където миналата година излязоха доста добри риби
Изображение
Не се разочаровахме – нови три зъбатки около двата килограма, както и няколко дребосъка, с които естествено се случи това
Изображение
Краен резултат:
Изображение
Изображение
Изображение
Това е цялата история, както се казва. Хубав риболов, определено ще ми държи влага през забраната. Поне докато открият дунавската скумрия на любимата река. Наслука на всички, които ще закриват в уикенда. Аз, за съжаление, ще поработя и ще следя подвизите ви във форума. :)
Аватар
bo6ko__
новобранец
новобранец

Re: Преждевременно закриване - успешно!

Мнение от bo6ko__ »

:prayer: :prayer: :prayer: Браво за хубавия излет!!!
Аватар
karakudyo
новобранец
новобранец

Мнение от karakudyo »

Ехееее,какви рибоци,кво нещо,красота,давай се така ,да ни радваш,с нови репортажчета и да споделяш все такива успешни излети и за напред.
Браво...немам думи и наслука.
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Якоо сте и изкарали , бравос )))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Страхотен излет, и още по-страхотни риби и снимки! Поздравления за споделянето, и да попитам- не им ли беше студено на дребните в палатката през ноща?
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

Човеко,като видя такъв репортаж-направо завирам! Страхотно-жените и децата на гьола,мъжете вътре ловят риби! Огън и жупел! Адмирации,т.е. завиждам неблагородно !Живи и здрави!
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Семейна идилия,съчетана с един прекрасен и успешен риболовен излет!!! :smt023
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Ееех,докато четох репортажа,бях заедно с вас - НАИСТИНА!Благородно ви завиждам за чудесния излет.И рибите дето сте ги хванали са перфектни.А и самото преживяване-на водоема със семейство и приятели -НЕОПИСУЕМО.
ПОЗДРАВИ!!!
Изображение
Изображение
Аватар
venkov71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от venkov71 »

Поздравления!Чудесен излет и прекрасни риби!
ако можех да превърна хобито си в професия......
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

страхотен излед браво :drinkers:
Изображение
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

grandal_331 написа:Човеко,като видя такъв репортаж-направо завирам! Страхотно-жените и децата на гьола,мъжете вътре ловят риби! Огън и жупел! Адмирации,т.е. завиждам неблагородно !Живи и здрави!
Без дума ме оставихте :drinkers: :drinkers: иска ми се и на мене такъв излет :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
Arol
новобранец
новобранец

Мнение от Arol »

jasonsmith написа:Страхотен излет, и още по-страхотни риби и снимки! Поздравления за споделянето, и да попитам- не им ли беше студено на дребните в палатката през ноща?
jasonsmith написа:Страхотен излет, и още по-страхотни риби и снимки! Поздравления за споделянето, и да попитам- не им ли беше студено на дребните в палатката през ноща?
Абе честно да ти кажа, кучешки студ си беше. Добре, че имам една газова печка, дето се монтира на бутилката. Запалих я в предното отделение на палатката /багажното/, та преживяхме. Въпреки това и аз, и жената се будихме няколко пъти. Дребните спаха като заклани :lol:
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

Както казва един известен ТВ персонаж- "СТРАОТНО !!!"
:drinkers:
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Arol написа:Абе честно да ти кажа, кучешки студ си беше. Добре, че имам една газова печка, дето се монтира на бутилката. Запалих я в предното отделение на палатката /багажното/, та преживяхме. Въпреки това и аз, и жената се будихме няколко пъти. Дребните спаха като заклани :lol:
Сещам се за какво става въпрос, но не е ли малко опасно? Мен само това ме плаши да открия сезона на палатките преди идването на юни месец :)
edis-pike
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от edis-pike »

Страхотен излет и успешен риболов , дано винаги да ти върви така :) ------> наслука !
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”