Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератор: emo vasilev
Re: Воблери
Снимките са правени с телефон и са доста "калпави"

Колкото повече го гледам, толкова повече започва да ми харесва като ефект. Обаче комбинацията от червена основа и бял напукващ не се получи както очаквах. Мисля, че комбинация от черно и червено, черно и златисто или червено и златисто ще се получи доста по-добре.

Колкото повече го гледам, толкова повече започва да ми харесва като ефект. Обаче комбинацията от червена основа и бял напукващ не се получи както очаквах. Мисля, че комбинация от черно и червено, черно и златисто или червено и златисто ще се получи доста по-добре.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
-
- ще става разбирач
Нали някои лопатки са метални, и има ефект от проблясъците,
пробвах да ги напръскам със спрей никел, златен - не се получава.
Тука ги облепих с самозалепващо фолио, което трябва да изкара
известно време.Не отнема време-опита е важен.
Пробите ще са след забраната.

пробвах да ги напръскам със спрей никел, златен - не се получава.
Тука ги облепих с самозалепващо фолио, което трябва да изкара
известно време.Не отнема време-опита е важен.
Пробите ще са след забраната.
-
- фен клуб-скобар
ХАХАХАХ цепят мрака, много луди глАви има по светаКАЯ написа:Ето ви най-новият модел воблер.

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Някоя гладна щука би го хапнала 

Здравейте колеги.
Днес, както си разглеждах темата и се радвах на това, което е показано от колегите, в главата ми щукна една идея. И понеже риболова ми се разминава от две седмици, реших да онагледя идеята и да я споделя с вас. Все още нещата не са изчистени, а и това нещо "воблероподобно" на снимката го направих набързо - само за илюстрация и съвет от вас - ще ли да го бъде или не (като идея).
Какъв е замисълът: Да напрявя съставен воблер, на който металната тел и халките за свързване между отделните сектори да се заменят с едно централно жило от монофил или нещо гъвкаво и здраво, а елементите на воблера да се нанижат като гердан на това жило.
Целта е, като се направи набор от различни сектори (по форма и цвят), да могат да се правят мобилно - на самия водоем - комбинации от тези елементи бързо и лесно, в зависимост от конкретните условия на водоема, като се използва едно и също жило с кука.
Ето какво се получи:
Две утежнения (1 оловна съчма и една волфрамова), три сектора от сърцевината на лопен (за по- лесно моделиране на моделчето), една кука, едно влакно монофил 0.28 мм, едно пластмасово мънисто за дистанция между 2-ри и 3-ти сектор (тялото и опашката).
Макетчето подлежи на доработка, тестване и корекции.

Днес, както си разглеждах темата и се радвах на това, което е показано от колегите, в главата ми щукна една идея. И понеже риболова ми се разминава от две седмици, реших да онагледя идеята и да я споделя с вас. Все още нещата не са изчистени, а и това нещо "воблероподобно" на снимката го направих набързо - само за илюстрация и съвет от вас - ще ли да го бъде или не (като идея).
Какъв е замисълът: Да напрявя съставен воблер, на който металната тел и халките за свързване между отделните сектори да се заменят с едно централно жило от монофил или нещо гъвкаво и здраво, а елементите на воблера да се нанижат като гердан на това жило.
Целта е, като се направи набор от различни сектори (по форма и цвят), да могат да се правят мобилно - на самия водоем - комбинации от тези елементи бързо и лесно, в зависимост от конкретните условия на водоема, като се използва едно и също жило с кука.
Ето какво се получи:
Две утежнения (1 оловна съчма и една волфрамова), три сектора от сърцевината на лопен (за по- лесно моделиране на моделчето), една кука, едно влакно монофил 0.28 мм, едно пластмасово мънисто за дистанция между 2-ри и 3-ти сектор (тялото и опашката).
Макетчето подлежи на доработка, тестване и корекции.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Що пък да не стане.Аз бих сложил на сектор 1 лопатка,стопиращ възел пред съчмата и още една тройка между сектор 2 и фолфрама на карабинка или вирбел.
На този етап не съм сложил лопатка, защото секторите се въртят (нанизани са като мъниста). Разчитам играта да се получи от моделиране на отделните сектори като форма, а на сектор-1 (главата) устата да се оформи под ъгъл с по-широка челна площ. Какво ще се получи обаче ....? Само проби
. Идеята е да може бързо да се моделират воблери с различна дължина (брой сектори), различно тегло и различни цветове за тестване условията на водоема. Нещо като тествоблери.

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Предполагам, че ще се наложи повече утежнение ,за да не го използваш като плувка
С тази примамка може би ще се получи нещо ако се използва за джигов риболов,на този етап не виждам как може да замени воблер при положение че едва ли ще има някаква игра.
Но всяко нещо си има начало
пробваи и сподели дали се получава нещо,успех.

С тази примамка може би ще се получи нещо ако се използва за джигов риболов,на този етап не виждам как може да замени воблер при положение че едва ли ще има някаква игра.
Но всяко нещо си има начало

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Нещо подобно се казва "Мандула" и е джигова примамка.
http://www.mgnfishing.ru/index.php?opti ... i&Itemid=6
Тракането на женски токчета винаги предава морзово послание, водещо до незабавна, пълна и повсеместна бойна готовност.
Това също е много интересно, но пак се използва за сърцевина тел. Аз искам именно нея да заменя с едно гъвкаво жило. Това може да не е монофил, а примерно кевларен повод за щука и върху него да са нанизани секторите. Още не съм си "избистрил" съвсем идеята, но крайната цел е бързо да могат да се заменят отделни елементи, без това да влияе на играта. Имам идеите в главата си, но просто трябва да ги реализирам и да се пробва. Мисля, че ще се получи накрая. Приемам всякакви идеи за усъвършенстване на замисъла. А колкото до утежняването - това не е проблем. Най-напред, лопена на секторите може да се замени с липа, бук или друг вид материал. Има редица варианти. И като вграждане в отделните сектори на тежинки, и като междинно утежняване между секторите (с волфрамови мъниста). Това, което е на снимката в момента, е малко над 2 грама. Спокойно може да се достигне до 4 - 5 грама за същия размер. Въпросът е, как ще се отрази на играта това. За сега, примамката попада към графата на леките примамки. Трябва да си поиграя с профила на отделните сектори. Това също е свързано с играта. Горната снимка беше само за илюстриране на идеята в "суров" видБай_Мецан написа:Нещо подобно се казва "Мандула" и е джигова примамка.

Искам да дам едно мение само се надявам да ме разберете

в сектор 1 да се добави едно ухо и лопатка ухото да е преди лопатката и към него да се завързва външно утежение лесно за подмяна и да се сложи по дълго примерно ако се увеличат секторите пък и така няма да е плувка надявам се да сте ме разбрали

в сектор 1 да се добави едно ухо и лопатка ухото да е преди лопатката и към него да се завързва външно утежение лесно за подмяна и да се сложи по дълго примерно ако се увеличат секторите пък и така няма да е плувка надявам се да сте ме разбрали

забравих и ще се избегне въртенето аз така бях объркал 3 воблера и се наложи външно утежение
-
- фен клуб-скобар
Това влакно с външно утежнение като го докачиш в някох храст и ще се скъса и връзвай ново. Като цяло стана прекалено изменено и ще е много по лесно и естетически да си направите воблера както си е. става с няколко операции. А такива външни влакна с утежнение, вътрешно влакно сектори и т.н. най-малкото трудно ще се докара до хубав ефект относно игра, баланс и тъй нататък.
Ако колега искаш да докараш до ефект на воблер от няколко части, направи си го от тел пак, прецизно, здраво. И според ситуацията си прави различни воблери по размер, а на място да почваш да ги базикаш...
Ако колега искаш да докараш до ефект на воблер от няколко части, направи си го от тел пак, прецизно, здраво. И според ситуацията си прави различни воблери по размер, а на място да почваш да ги базикаш...
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- pachosz
- сериозен играч
Пуу, супер са, Иво! Много риби да излъжат, в което не се съмнявам
Тез очички на редхеда отде ги купувате? Като се наканя да правя и аз, да им сложа такива хубавки, блестящи

Тез очички на редхеда отде ги купувате? Като се наканя да правя и аз, да им сложа такива хубавки, блестящи