Село Сарнигор до Пловдив

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

popai_73
новобранец
новобранец

Село Сарнигор до Пловдив

Мнение от popai_73 »

Чух за едино язовирче и не повярвах и го проверих,язовирчето е до село Сърнигор Пловдив,жалко, че нямам снимки,риболова е направо уникален,едър шаран,амур и не помня от колко време не сам хващал каленик,таксата е 10 лева и несе плаща рибата,в неделя сам пак там и ще покажа снимки.
Сега аз оправих текста,но в бъдеще,моля колегата да исползва кирилицата.....Nikola Polizovski
bgb
новобранец
новобранец

Re: Selo Sarnigor do Plovdiv

Мнение от bgb »

Колега ще уточниш ли за кой от язовирите става въпрос?
http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... 2&t=h&z=15
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Колега дай малко инфо за водоема!Пътят как е,има ли ограничение в броя на въдиците и всичко,което се сетиш!?
echo77
новобранец
новобранец

Мнение от echo77 »

там има четери пет язовира кой по точно
popai_73
новобранец
новобранец

Мнение от popai_73 »

В събота съм на язовира, ще публикувам и снимки. Язовирът се намира след Село Стрелци посока Сърнегор след като минете моста има една бяла къща от ляво, след нея веднага вляво и след 20-30 метра е язовира. Ограничение за въдиците няма. До скоро колеги!
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Село Сарнигор до Пловдив

Мнение от Shag »

Поразпитах за язовира и ми казаха, че го държал Дерменджиев. Били го пазили няколко години - не пускали никой да лови. Та се предполага, че е яко зарибен. Наистина трябва да се провери каква е стиуацията. Така че, колегата попай да споделя щом ще ходи. И най-вече дали за същия иде реч, за който са ми казали.
Рибата е риба, когато е в тигана!
Аватар
velio70
новобранец
новобранец

Мнение от velio70 »

Позволете ми първо да благодаря на колегата popai_73.
Благодарности, за споделенета информация.
Днес бях на водоема и направихме "паметен" риболов на шаран.
Водоема се държи от Пламен и Илия, съжалявам не питах за фамилии :)
Много отзивчиви и приветливи хора, които са развъждали риба за продажба до скоро и едва от няколко седмици са обмислили варианта да пуснат единия от водоемите си за рибари.
Колега popai, обяснението за това къде се намира е как се стига до мястото също е много точно и го преоръчвам на вески който се запъти натам.
Екземлярите са доволно едри - над кило до две.
Доста от тях "диваци", ловенето на които няма нужда да обяснявам какво удоволствие доставя.
Докато бяхме на водоема, арендаторите пуснах същото така прилично количество каракуди, а и доста щуки.
Така че и аз като колегато popai, горещо го препоръчвам водоема.
За съжаление ние нямахме слука да хванем и някой и друг каленик, но да се надяваме и това да се случи в някой от бъдещите ни излети там.

Ето тука прилагам и малко снимков материал от излета.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Естествено повечето от рибата беше върната обратно, взехми си само няколко риби, които да опитаме.
Изображение
Изображение

Условията и таксите са следните: 10 лева до 2 въдици, без лимит на рибата.
Арендаторите обмисля и варианта за ограничение на количеството риба, която може да се вземе но не съм сигурен от кога ще решат да влезе в сила това условие.

Това е от мен колеги. На слука на всички.
Последно промяна от velio70 на Нед Апр 17, 2011 8:20 pm, променено общо 1 път.
nikopld
новобранец
новобранец

Мнение от nikopld »

Shag написа:Поразпитах за язовира и ми казаха, че го държал Дерменджиев. Били го пазили няколко години - не пускали никой да лови. Та се предполага, че е яко зарибен. Наистина трябва да се провери каква е стиуацията. Така че, колегата попай да споделя щом ще ходи. И най-вече дали за същия иде реч, за който са ми казали.
Собственика се казва Илия,незная как му е фамилията,стопанисва го няколко години заедно с брат си.....Наистина е бил забранен за риболов.От утре(понеделник 18.04.2011г) официялно е разрешен с такса 10лв за 2 въдици и разрешен улов от 5кг рибанезависимо каква(амурите от 7-8кг които са вътре ,който има късмет да си изкара си го взима),маломерните шаранчета до 400-500 се връщат обратно...това е от днес информация от 19.00ч...с Орела71 бяхме там и останахме доволни...имаше и още колеги от форума,които също направила добър улов,надявам се да качат снимки.....(моите малко по-късно или утре че ми паднаха батериите на апарата)..А на Домакина Илия....Жив и здрав да си у спех в начинанието ....другия път пак ще ти помагнем да пуснем зарибителя в язовирчето :drinkers: :drinkers: :drinkers:
nikopld
новобранец
новобранец

Мнение от nikopld »

velio70 написа:
Условията и таксите са следните: 10 лева до 2 въдици, без лимит на рибата.
Арендаторите обмисля и варианта за ограничение на количеството риба, която може да се вземе но не съм сигурен от кога ще решат да влезе в сила това условие.

Това е от мен колеги. На слука на всички.
Вече е взето.....малко след като си тръгнахте казаха 5кг.....а снимките със зарибяването което направиха с 250 кг каракуди и щуките ще са или малко по-късно или утре
Аватар
velio70
новобранец
новобранец

Мнение от velio70 »

Напълно приемливо мисля аз.
Да е жив и здрав домакина Илия да го поддържа все така чист и зарибен водоема.
:D
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Щуките с които са зарибили с какъв размер бяха, колега?Чакаме с нетърпение снимките.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
popai_73
новобранец
новобранец

Re: Село Сърнегор до Пловдив

Мнение от popai_73 »

Колеги дано да сте доволни от днешния излет. Дано уловът ви е харесал. До скоро виждане!
Аватар
velio70
новобранец
новобранец

Мнение от velio70 »

Доволни е меко казано, колега. :)
Ние сме направо възхитени :drinkers:
До скоро
nikopld
новобранец
новобранец

Re: Село Сърнегор до Пловдив

Мнение от nikopld »

popai_73 написа:Колеги дано да сте доволни от днешния излет. Дано уловът ви е харесал. До скоро виждане!
Доволни е меко казано, колега. :)
Ние сме направо възхитени :drinkers:
До скоро
Определено паметен риболов се получи
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

Аз като казах Дерменджиев имах предвид стария ботевист Динко. Както и да е, може информацията ми да не е достоверна. Също така, ако е вярна, може да иде реч за някой от другите около Сърнегор. Все едно, важното е че го поддържат тоя язовир. При първа възможност ще се ходи там. Щом има щуки ще си въртя и спининга стига да не преча на плувкарите. С нетърпение очаквам снимките от зарибяването. Не се случва често да има доказателство за зарибяване.
Рибата е риба, когато е в тигана!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”