Някой има ли идея какво е това

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Linderman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Някой има ли идея какво е това

Мнение от Linderman »

Здравейте , попаднах на това:

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3438

някой има ли идея и най - вече опит с него. Как точно се лови , за какви ситуации и риби ...
За пръв път виждам тази така наречена "Морска система".
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Някой има ли идея какво е това

Мнение от esox_hunter »

Linderman написа:Здравейте , попаднах на това:

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3438

някой има ли идея и най - вече опит с него. Как точно се лови , за какви ситуации и риби ...
За пръв път виждам тази така наречена "Морска система".
Това са т.н. от мен и приятели "сополчета" :wink: :lol:
Представляват една дълга закривена на 2-3 места на стеблото кука с вирбел и на нея нанизан силиконов шлаух, скосен в края ...някой модификации имат добавено и ламе :wink:
Използват се поединично или групово от 3 до 5-6 (като чепаре) основно при влачене.
Ловят се морски риби: скумрия, паламуд, туна понякога дори и по големи от типа на риба меч.
Имата различни големини. Ние ползваме основно такива с дължина м/у 5 и 7 см за скумрия и кольоси (млада скумрия) и за паламуди :wink:

Eто тук да видиш как дърпам кольосчета на такива :wink:

Изображение

...накрая на линията слагам по един воблер...

Изображение

Това е в общи линии... гръцките рибари профита обикновено ловят с такива на метода "сецане" :wink: 8) ... Пускат корда само с едно "сополче" без прът и макара а само от ръка ..карат с лодката и "присецват" с ръка :wink:

За нашето Черно море не съм ги пробвал, но не виждам причина, ако има паламуда да не работят :wink:

И една бележка: Обикновено НЕ марковите "сополчета" издържат не повече от 1 макс 2 риболова...от солената вода им раждясват връхчетата и буквално падат... след това следват маса "фитки".
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
Linderman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Linderman »

Благодаря много за отговора!

А дали ше има някакъв шанс да го закача на монтаж с бомбарда примерно за платерини, вместо морски черъв...?
Аватар
karakudyo
новобранец
новобранец

Мнение от karakudyo »

Linderman написа:
А дали ше има някакъв шанс да го закача на монтаж с бомбарда примерно за платерини, вместо морски черъв...?
Мисля,че не става,много е твърд и няма да има играта на черъва,има искуствен морски черъв,силиконов,мисля че на бъркли беше,който е по близък до истинския.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Linderman написа:Благодаря много за отговора!

Според мен,направо забрави.
Червея си е червей,и затова е писано много.
Не ангажирам с мнението си,но поне така съм "чул" де. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

Linderman написа: А дали ше има някакъв шанс да го закача на монтаж с бомбарда примерно за платерини, вместо морски черъв...?
За платерини определено мисля, че не е удачен за тях си го карай по изпитаните методи с живи морски червеи в краен случай стерилизирани такива :wink:

Иначе на въпроса ти като цяло... Отговарът е ДА ...можеш да го използваш с бомбарда, но само един макс 2 (но за 2 не гарантирам не съм пробвал)
Въпроса е какви риби ще гониш на него... с такава система бомбарда най-добре полупотъваща (прозрачните) и един "сопол" можеш да гониш паламуди и скумрии от брега...визирам в Гърция обаче... Тази година например паламуда пролетта беше много близо до брега...ние ловяхме от лодка, но не пречеше и от брега. Без проблеми се достигаше до пламаудите :wink:
Така че ако някой път ходиш по Гръцко може да пробваш с такава сиситема бомбарда - "сополче" :wink: ...може да се изненадаш и от други уловени риби по този метод :wink:
А тук дали, ще работи може Киро да каже, той тук ги чака и дебне :D ....ние ги "къцаме" още преди границата :lol:
/Стоичков/
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Linderman написа:Благодаря много за отговора!

Гледам пише, че ги има само в един размер 4/0.
Система за морски риболов с каучуково покритие. Предлага се в 1 размер кука - 4/0 и в 3 цвята -червено,оранжево и бяло. В опаковка има по 5 броя системи.
Та с тези 4 нули какви заргани, какви платерини? :roll:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

esox_hunter написа:
А тук дали, ще работи може Киро да каже, той тук ги чака и дебне :D ....ние ги "къцаме" още преди границата :lol:
Аааа,не съм спец в кефала и заргана.
Бомбарди имам в лодката,ама рядко ги ползвам.
Има много по-добри във форума.
Определено не съм виждал такива монтажи,не мога да дам съвет.
Но са големи куките за зарган и кефалови.

Виж,за паламуда може и да има някакъв ефект,
но ще е слабо според мен.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

Размера при тези куки е мооого относително понятие :shock: нагледал съм се на какви ли не чудеса в морските номерации :wink: Най-добре се вижда на живо за како иде реч. Аз си ги взимам на дължина примамките общо взето
Ползвам "сополчета" основно такива от размер 7-8 см
http://www.lineaeffe.it/CATALOGO_ONLINE ... traina.pdf
Бих им ги определил куките в огъвката като номер 1 или 1/0 максимум
Виждал съм обаче други марки почти същата кука и на нея пише 3/0 :shock:

Тези които са на Видракс (които колегата показва) би трябвало да са около 12 см (жалко че не са го написали)
Аз пак казвам, ако някой не е разбрал това са примамки за скумрия и паламуд :wink: По-големи заргани няма причина да не ги атакуват...щом взимат на воблери 10-12 см :wink: :lol: (говоря пак за гръцко) Тук платерините и зарганите най-добре по изпитаната метода - чръв :wink:

На колегата препоръчвам, ако иска да експеремнтира с такива да си вземе "сополчета" с дължини м/у 6 и 8 см (бели - перла, светлозелени и оранжево червени)

Наслука!
/Стоичков/
Linderman
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Linderman »

Благодаря на всички за съветите
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”