Бяла риба на яз. Цонево

Модератор: sapuna

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Разрешен ли е вече риболовът на някой от Варненските язовири???Спешно ми трябва инфо!!!
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
jdbc
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jdbc »

Камбата написа:Разрешен ли е вече риболовът на някой от Варненските язовири???Спешно ми трябва инфо!!!
Определям режима за риболов в рибностопанските обекти по чл.3, ал. 1, т. 1 и 2 от ЗРА както следва:
......
2. Обща пълна забрана за всички пролетно-лятно размножаващи се риби във вътрешните водоеми в срок от 46 дни от 10 април до 25 май 2007 г. включително.
..................................
7. Разрешава се любителския риболов през периода на забраната в следните водоеми:
.........
Област Варна
- яз. Николаевка, общ. Суволово.

Пълния текст:
http://www.nafa-bg.org/BG/Read.php?id=400
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Ясно!

Тая неделя сигурно ще откриваме сезона или на Цонево за бяла риба,платика и костур,или на Левски за бяла,шаран и амур!

- Лий Улф - 1939 г.
elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elektronchika »

В Цонево има ли кефал? Някой беше попитал, но нямаше отговор. Ще се радвам да споделите. :)
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

На Цонево определено има кефал,поне аз на Чудните скали имам една снимка,дето бях с едно братовчедче на високото до скалите и му соча във водата да види как един доста едър кефал беше излязъл на повърхността и ни гледаше,незнам болен ли беше,що!?На Цонево твърдо има кефали,но не съм улавял!
Последно промяна от Камбата на Нед Сеп 07, 2008 11:58 am, променено общо 1 път.

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Heminguei-mlad6i
новобранец
новобранец

Мнение от Heminguei-mlad6i »

Такааааа. Всички искахте инфо за Цонево. Е, добре имате го, защото днес ходихме да открием сезона.
Още от четвъртък кипеше усилена работа по приготвянето на такъми. Станахме в 4 часа и към 5;30 поехме. В 6 и половина се настанихме. Разтоянието от Варна е 82км. Направихме 3 въдици за бяла риба, като 2 от тях с класически монтаж на подвижно олово, а третата с крайна тежест и вързана над нея кука Н-2. Аз се бях въоръжил със 6 метров директен телескоп, а баща ми взе новият си мачов прът и разбира се традиционния за такъв риболов-Фидер.
Отначало първи аз разпънах 6-метровият телескоп и по схема започнах да ловя дребни червеноперки за стръв. Бяхме се подготвели за стръв само жито и бели черви, някои от които оцветени в червено. Смесихме 1 пакет "респект" за платика и 1 за езеро, като към тях добавихме половин пакет ароматизатор канела, натрошени бисквити "Житен дар" с вкус на канела, жито и разбира се червеи. На захраненото петно продължих да вадя на червй дребни червеноперки, които след 10-та започнах да връщам. Когато баща ми започна с разпъването на дънните, вече имахме достатъчно рибки в живарника за стръв. Стана досадно да ми кълват дребосъци и увеличих дълбочината до максимално, но докато потъваше стръвта беше атакувана от дребосъци. Реших да сменя на жито, но 5 минути нямаше резултат. В този момент баща ми в рамките на 10 минути извади 3 мерни платики по 400 грама на фидера, със стръв "мартеничка" от бял и червен червй и кука Н-12 на Оунър. Веднага прибрах телескопа и отидох да вардя Фидера, докато Татко разпъна новия си мач. Отначало на него извади няколко мерни бабушки, една от тях към 300 грама. Набарахме пасаж платики и аз не ги оставих да дишат :P . Хванах към 7-8. Дънните не удряха, така че монтирахме на въдицата с обикновено улово прожина. В крайна сметка на нея не се хвана нищо до края на деня. Тогава реших да отида до селото, което беше зад гърба ни. Поразходих се около 3 часа. През това време не кълвяло много, но баш майстор Митко-баща ми издърпа 2-те най-големи платики за деня-по 700 грама. Иначе общо взето нищо друго. Имаше голямо затишие и тъкмо с идването ми, върхът на фидера се огъна яко. извадих поредната добра платика, към половинка. През това време баща ми ловеше на мача си маломерни червеноперки, между тях и някоя друга към 300 грама и 2Х400 грамови платички. Малките рибки пускахме без колебания, тъй като имахме 5 малки в живарника за резервна стръв за сулката. През цялото това време аз дърпах платики през 5 минути, при това добри-почти половинки. Следваше и едно малко костурче на мача. И докато ние дърпахме платики, на дънните нямаше и помен от славните цоневски сулки. Към 2 часа прибрахме въдиците и си тръгнахме доволни от излета и улова, макар и без очакваната бяла риба.
ПП: Утре ще сложа снимките в галерията, тъй като сега нямам време. Трябва да ги намалявам, дрън, дрън....
Последно промяна от Heminguei-mlad6i на Съб Май 26, 2007 8:33 pm, променено общо 1 път.
Obi4am ribolova
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Сулките ще се активизират след едим месец- те не обичат валежите, ниското налягане и мътната студена вода- от пороите- сулския сезон започва юли- ще видите.
Аватар
Heminguei-mlad6i
новобранец
новобранец

Мнение от Heminguei-mlad6i »

Вчера валеше мнооого, имаше мъгла, студена вода...
Obi4am ribolova
Troli

Мнение от Troli »

Баничка,много има да учиш,да четеш и да уловиш бели риби за да даваш мнение по въпроса!Хеми,когато ходиш за червеноперки не чакай да удари бяла! :D :D :D За два дена улових 14 бели!П.П.!Виж галерията! :D :D :D
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Troli написа: За два дена улових 14 бели!П.П.!Виж галерията! :D :D :D
Маломерните пусна ли ги обратно?
Troli

Мнение от Troli »

Аз,маломерки не ловя и за това няма,какво да пускам! :wink: Не знам защо,но ми се закачат само риби между кило и две! :D Вервай ми! :wink:
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Изображение
Тука всички ли са над 45 сантиметра?
Troli

Мнение от Troli »

Мери си ги!Аз през това време ще ловя бели риби! :wink: :D Ти,Старче по-едри ли ги ловиш? :roll:
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

Изображение
Това хванахме на откриването.
А част от твоите са маломерни, според мен - не искам да се заяждам, ама така изглеждат. Нека колегите да изкажат и те мнение.
Troli

Мнение от Troli »

Жалко,че не разбираш,че не съм тъпак или самохвалко!Нарочно сложих снимката с ролетката,но явно не е достатъчно!Започвам да ги снимам с ролетка една по една! :wink: Тази долу в дясно е 44см.,но не съм я пуснал,защото.....Ще напиша и ще стане ясно защо във втора част на темата,"Бяла риба на тролинг"! :wink: И тогава колегите да кажат или коментират! :wink: :D
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”