Питане за транспортиране на надуваема лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Питане за транспортиране на надуваема лодка

Мнение от ivalpetkov »

Сега бях вънка на колата с рулетка в ръка-от мерак.Дължина на тавана - 2,40....лодка 3,00
ширина на тавана 1,30 при 1,45 на лодката.Ширина между надлъжните релси 1,20.Доволен съм от резултатите.показват, че няма почти от никъде да стърчи много. :D
Благодаря ви за съветите.
Ще си взема и напречно багажниче с нещо меко по него. :wink:
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

Колега бях писъл някъде за това приспособление но не си спомням къде,много е просто за направа ,а върши чудесна работа:
Изображение
Изображение
Ако имаш колелца на транеца спокойно можеш сам да си ходиш на риба и сам да си сваляш и качваш лодката,връзваш с два колана и задължително отпред носа(както е показал колегата по напред).
Шморхи написа:Но....Шморхи вече каза, че колесара е перфектното решение.
Всичко друго е временен вариант.
Успех!
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
ruci_bo
новобранец
новобранец

Мнение от ruci_bo »

Аз също си карам лодката надута и върху покрива на колата. Сложил съм напречни греди и я возя в “работно състояние” - т.е. с дъното надолу - кила го спадам, а надувното дъно (под високо налягане) го ползвам за капак. В лодката слагам маса, столчета и др. леки неща - завивки .... С дъното (надуто) захлупвам за да не избяга нещо пътьом - получава се нещо като голям куфар! За всеки случай дъното го връзвам през дупката за помпане на кила за носа на лодката! Всичко това стягам върху багажника с колани - като посочените по-преди - евтини са, доколкото си спомням около 5-6 лева бройката, вършат чудесна работа, никога не е мърдало нищо!
Когато ме возят приятели и намат багажник, а само надлъжни греди - лодката я слагаме с дъното нагоре (е багаж тогава в нея не возим), балоните лягат върху гредите идеално - но се избягва дъното да опира върху купето и евентуално да нарани боята!
С полиция никога не съм имал ядове заради лодката!
Аватар
hgtod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hgtod »

Малко е старичка темата, ама да покажа и аз:
Изображение
Дъното след риболов се измива от пясъка, че иначе се драска тавана. Вързвам я с едно цяло въже и както се вижда от снимката задължително отпред вързана за халката за теглене. Багажника си го направих сам /оказа се, че на седана има подготовка за багажник - по два отвора с резба над всяка врата/. Карам си със 100 км/ч , но съм изпреварвал и със 120 - няма проблем засега.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”