Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Питане за транспортиране на надуваема лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- ivalpetkov
- разбира нещата
Re: Питане за транспортиране на надуваема лодка
Сега бях вънка на колата с рулетка в ръка-от мерак.Дължина на тавана - 2,40....лодка 3,00
ширина на тавана 1,30 при 1,45 на лодката.Ширина между надлъжните релси 1,20.Доволен съм от резултатите.показват, че няма почти от никъде да стърчи много.
Благодаря ви за съветите.
Ще си взема и напречно багажниче с нещо меко по него.
ширина на тавана 1,30 при 1,45 на лодката.Ширина между надлъжните релси 1,20.Доволен съм от резултатите.показват, че няма почти от никъде да стърчи много.

Благодаря ви за съветите.
Ще си взема и напречно багажниче с нещо меко по него.

- piars
- научил се да хвърля
Колега бях писъл някъде за това приспособление но не си спомням къде,много е просто за направа ,а върши чудесна работа:

Ако имаш колелца на транеца спокойно можеш сам да си ходиш на риба и сам да си сваляш и качваш лодката,връзваш с два колана и задължително отпред носа(както е показал колегата по напред).

Ако имаш колелца на транеца спокойно можеш сам да си ходиш на риба и сам да си сваляш и качваш лодката,връзваш с два колана и задължително отпред носа(както е показал колегата по напред).
Шморхи написа:Но....Шморхи вече каза, че колесара е перфектното решение.
Всичко друго е временен вариант.
Успех!
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
Аз също си карам лодката надута и върху покрива на колата. Сложил съм напречни греди и я возя в “работно състояние” - т.е. с дъното надолу - кила го спадам, а надувното дъно (под високо налягане) го ползвам за капак. В лодката слагам маса, столчета и др. леки неща - завивки .... С дъното (надуто) захлупвам за да не избяга нещо пътьом - получава се нещо като голям куфар! За всеки случай дъното го връзвам през дупката за помпане на кила за носа на лодката! Всичко това стягам върху багажника с колани - като посочените по-преди - евтини са, доколкото си спомням около 5-6 лева бройката, вършат чудесна работа, никога не е мърдало нищо!
Когато ме возят приятели и намат багажник, а само надлъжни греди - лодката я слагаме с дъното нагоре (е багаж тогава в нея не возим), балоните лягат върху гредите идеално - но се избягва дъното да опира върху купето и евентуално да нарани боята!
С полиция никога не съм имал ядове заради лодката!
Когато ме возят приятели и намат багажник, а само надлъжни греди - лодката я слагаме с дъното нагоре (е багаж тогава в нея не возим), балоните лягат върху гредите идеално - но се избягва дъното да опира върху купето и евентуално да нарани боята!
С полиция никога не съм имал ядове заради лодката!
- hgtod
- вече хвърля и на тежко
Малко е старичка темата, ама да покажа и аз:

Дъното след риболов се измива от пясъка, че иначе се драска тавана. Вързвам я с едно цяло въже и както се вижда от снимката задължително отпред вързана за халката за теглене. Багажника си го направих сам /оказа се, че на седана има подготовка за багажник - по два отвора с резба над всяка врата/. Карам си със 100 км/ч , но съм изпреварвал и със 120 - няма проблем засега.

Дъното след риболов се измива от пясъка, че иначе се драска тавана. Вързвам я с едно цяло въже и както се вижда от снимката задължително отпред вързана за халката за теглене. Багажника си го направих сам /оказа се, че на седана има подготовка за багажник - по два отвора с резба над всяка врата/. Карам си със 100 км/ч , но съм изпреварвал и със 120 - няма проблем засега.