Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

за каракуда на Пясъка
Модератор: bobopeli
- kefalov
- новобранец
- Обратна връзка:
за каракуда на Пясъка
Първо искам да благодаря на givi i niky за отзивчивоста,но малко късно прочетох техните отговори.И така 9.00 бях на Пясъка-елешница. Казвам ви буквално ври от каракуда на 50 см от брега.Половината Пловдив беше там /другата половина сигурно е била на Беловица/
и никой НИЩО нито една риба.И сега:само колегите от пазарджишкия регион "въоражени" с "парашути"/ако не знаете какво е това питайте/направиха добър улов.На всяко хвърляне след 3-4 мин вадеха от 1 до 4 риби.Та ако ходите там купете си парашути.НАСЛУКА

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
каква е тая мания с тез парашути , какво точно представляват и защо всички старомодни бракониери вече са парашутисти
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- kefalov
- новобранец
- Обратна връзка:
парашут
парашута е рибарска мрежа от корда с диаметър около 1м. с различно око,в зависимост от това каква риба търсим,в средата с олово към което се връзва кордата от макарата.Използва се за река.Хвърля се в средата и се набира срещу течението,което го разтваря.Когато рибата е на брега както на Пясъчник,само го оставяш на 2-3 метра и рибата се оплита.Нямам си представа дали е разрешен такъв риболов,но ги продават навсякъдеchirusa_bg написа:каква е тая мания с тез парашути , какво точно представляват и защо всички старомодни бракониери вече са парашутисти
Re: парашут
Разбира се че не е позволено и освен, че не е позволен метод си е чисто бракониерство... как може да се прилага това при улов на риба просто незнам.... Докато има такива хора, които използват такива методи и такива които да продават тези глупости риба в БГ няма да има !!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не е разрешен , риболова с никакви мрежи ,- дори с цапало
тая седмица изчетох закона с кориците , че ми написаха акт педалите от ИАРА . Бях да си пробвам сонара и си взех една въдица , ама съм си забравил билета у нас . Дойдоха некви селяни , ака няккой се интересува и имена мога да му кажа , и ми искат билета . Аз най-спокоино си отварям сака и що да видя , няма го . Обясних им на тъпите копелета че съм го забравил ,те не ще ти пишеме акт . Дообре бе хора ака ви го донеса в понеделник на Хр. Ботев ( там им е централата ) , не бил съм такъв и онакъв и как не ме било срам и щтели да ми вземат въдицата . Някаква овца ми обеснява - не ами ми се кара още малко ще ме бие . Бая си помислих дали да не ги натупам хубаво тие селяни , ама си викам айде прави са хората , макар и много прости , нека ми напишат акт пък аз ще ида и ще го обжалвам
В понеделник с билета и с първия ми билет -пазя си го за кадем толкоз години , ще обжалвам и какво да видя - същата тая свиня проста , поглежда ме и ми вика "глей го тоя нахалник и тука ни дошъл "
Е прав беше колегата до мене дето ми вика "момче да идвам ли да им ебеме майките на тие ( той така им отговори като му искаха билета)
ама аз тъп не било правилно - на ти сега акт от 50-200 лв

тая седмица изчетох закона с кориците , че ми написаха акт педалите от ИАРА . Бях да си пробвам сонара и си взех една въдица , ама съм си забравил билета у нас . Дойдоха некви селяни , ака няккой се интересува и имена мога да му кажа , и ми искат билета . Аз най-спокоино си отварям сака и що да видя , няма го . Обясних им на тъпите копелета че съм го забравил ,те не ще ти пишеме акт . Дообре бе хора ака ви го донеса в понеделник на Хр. Ботев ( там им е централата ) , не бил съм такъв и онакъв и как не ме било срам и щтели да ми вземат въдицата . Някаква овца ми обеснява - не ами ми се кара още малко ще ме бие . Бая си помислих дали да не ги натупам хубаво тие селяни , ама си викам айде прави са хората , макар и много прости , нека ми напишат акт пък аз ще ида и ще го обжалвам

Е прав беше колегата до мене дето ми вика "момче да идвам ли да им ебеме майките на тие ( той така им отговори като му искаха билета)
ама аз тъп не било правилно - на ти сега акт от 50-200 лв
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
По закон са прави . Някои е изсрал в държавен вестник следния текст : ако ловиш риба без риболовен билет глоба от 20 до 100
ако не представиш билет при проверка глоба от 50-200
каде му е логиката на това ????
ако не представиш билет при проверка глоба от 50-200
каде му е логиката на това ????
Миналата година на 18.03 бях на "Жребчево". Ловяхме с приятели каракуда при влива на Тунджа. Изведнъж идва един руснашки джип, слизат двама с маскировъчни и започват ... Дай билет, дай билет... Регистрацията им - Сливен. Единия брадат кльощав и зъбат, другият - нормален на вид от турски произход. Естествено не проверяват нито един от "мургавите". Идват при мен и "дай билет". За инфо - първия ми билет е от 1976 г. Но независимо, че тогава се явявах на изпит, явно или не съм разбрал, или съм забравил Закона. Не бях си заплатил таксата за годината, а срокът изтекъл на 15.03. Явно бях виновен (незнанието на закона не оневинява нарушилия го), закъснял съм 3 дни. Интересното беше, че нормалния на вид се опита да ме оправдае, но другият, явно шеф, на няколко пъти му разпореди с особения си поглед отправен към мен: "Прави му акта!" Та думата ми е за следното: увъртаха се покрай мен като катаджии, на които им се ще да изкарат за кафе.... Започват да плашат, "какво ще правим сега?, ти си нарушил Закона, знаеш ли колко жестоки са санкциите... А-а-а-ми ти къде работиш? Какво да правим." Толкова ясно си искаха кафето", че направо побеснях. Казах им да правят каквото си искат и по пътя да си теглят по един по-як х.. Акта не подписах. Дойде ми постановление - 50 лв. Платих ги с ясната мисъл, че (надявам се) ще отидат за добро дело, но тези тъпи, прости и алчни служители, на които минимална част от заплатата плащам лично от моя членски внос, няма да изкарат "кафето" си от мен. Та ... това е не им правете евалла, спазвайте Закона и ... не се заглеждайте много в тези с лодките и мрежите, бомбите или всички други, които или са опасни за проверяващите, или пък няма какво да им дадат и затова те (проверяващите) що ли да се занимават с тях. Много дълго стана, но ми е болно и ми тежи.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Niklas , и аз затова се жаля ,мамка му , тоя до мене ги изгони , като мръсни кучета , а те без да се засрамят дори се заядоха с мене на 3-4 метра от него . Лошото е , че нито твойте 50 лв нито мойте ( още не се знае колко) ще идат за нещо смислено - и все пак така трябва - не се поддавайте и си спазвайте закона а тез пост-комунистически феномени ще изчезнат рано или късно
наслука и дано другия път не им се отворят парашутите
наслука и дано другия път не им се отворят парашутите