Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Всичко необходимо за къмпинга!!!
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Всичко необходимо за къмпинга!!!
аз използавам такъв и сам доволен само че сам го преработил скасил съм му маркучето хахах за да не го качвам на мн виско а в същото време да мога да вляза под него
Баш такъв не,но ако държиш много на хигиената върши работа и такъвStivi написа:Колеги искам да попитам, някой ползвал ли е този модел соларен душ

На тоя списък направо му направих copy-paste. Ша ма прощаваш, колега, ако съм сгафил с авторските права, ама при повод ще ти отдам дължимотоjim_jim_jim написа:Ето един насочващ списък :
Къмпинг оборудване......
...Раница, Сакове, Ръчна чанта
Цигари
Риболовни принадлежности, Стръв, Живарник, Кепче
Резервно гориво

- трапера
- сериозен играч
Абе екипировката добре,ами към артелната никой ли не слага една лимоната или какъвто и да е швепс
За женурята и децата примерно
А при повече къмпингуващи, не са излишни и тапите за уши 

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- antivik
- кандидат преподавател
Като гледам този списък липсват леглата, юрганите, ютията за гладене и една шевна машина
. Абе хора на къмпин ли отивата или си пренасяте квартирата
Сигурно щото нямам транспорт и нося всичко на гръб се ограничавам/па това са ми и разбиранията/ само до най-необходимото. За къв чеп ви е тоя душ, на пример, язовира или реката малки ли са ви пред вас
? И за какво са ви тези примуси, газови котлони, печки и нам какво си, огън не може ли да палите?
Ето ви един примерен списък от мен за неколко дневен излет, като имате в предвид, че всичко се носи на гръб и на рамена/Пръчките и такъмите не ги слагам към списъка, те не са къмпинг оборудване, а основно средство/:
Палатка/възможно най-леката/
Спален чувал
Неопренова стелка за постилане
Туристически нож
Многоцелево ножче с различни отварачки
Малка брадвичка
Пехотинска лопатка/за мен е екстра щото я имам и я нося на кръста, ножа също/
Рибарско столче/опция за който желае, може и без него/
1-2запалки, кибрит и вестници/за палене на огън и по съвместителство за някои интимни нужди
/
Туристически сапун/ако не може да се купи се прави от листове от тетрадка намокрени с миялен препарат и изсушени, след това могат да се нагънат на малък пакет/
Комплект туристически канчета
От тук на татък количествата всеки сам си ги решава индивидуално:
Вода
Хляб
Сол
Блокчета пресован бульон
чай или кафе
малко захар
Траен и малотраен/за първата вечер/ колбас
Малко сирене,кашкавал, някоя друга консерва, лятно време краставици домати
Някои неща лесни за готвене и незаемащи място и тегло - сухи супи, кус-кус, макарони...
Бутилка ракийка за вечерта
Тубичка бира за сутринта
Бяло вино за през деня/може и червено на койт му позволява кръвното/
Остават аптечка с превързочни материали и лекарства при първа необходимост, домакинско въже/за всеки случай/
Това са неща за двудневно/еднонощно/ бивакуване. Пробвано е на пректика, багажлъка се събира в една раница и един сак, Рибарските сопи са си в отделна торба и или се носят на ръка или /както постъпвам аз/се привързват отстрани на раницата.

Ето ви един примерен списък от мен за неколко дневен излет, като имате в предвид, че всичко се носи на гръб и на рамена/Пръчките и такъмите не ги слагам към списъка, те не са къмпинг оборудване, а основно средство/:
Палатка/възможно най-леката/
Спален чувал
Неопренова стелка за постилане
Туристически нож
Многоцелево ножче с различни отварачки
Малка брадвичка
Пехотинска лопатка/за мен е екстра щото я имам и я нося на кръста, ножа също/
Рибарско столче/опция за който желае, може и без него/
1-2запалки, кибрит и вестници/за палене на огън и по съвместителство за някои интимни нужди

Туристически сапун/ако не може да се купи се прави от листове от тетрадка намокрени с миялен препарат и изсушени, след това могат да се нагънат на малък пакет/
Комплект туристически канчета
От тук на татък количествата всеки сам си ги решава индивидуално:
Вода
Хляб
Сол
Блокчета пресован бульон
чай или кафе
малко захар
Траен и малотраен/за първата вечер/ колбас
Малко сирене,кашкавал, някоя друга консерва, лятно време краставици домати
Някои неща лесни за готвене и незаемащи място и тегло - сухи супи, кус-кус, макарони...
Бутилка ракийка за вечерта
Тубичка бира за сутринта
Бяло вино за през деня/може и червено на койт му позволява кръвното/
Остават аптечка с превързочни материали и лекарства при първа необходимост, домакинско въже/за всеки случай/
Това са неща за двудневно/еднонощно/ бивакуване. Пробвано е на пректика, багажлъка се събира в една раница и един сак, Рибарските сопи са си в отделна торба и или се носят на ръка или /както постъпвам аз/се привързват отстрани на раницата.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- новобранец
Хахаха, сега вее съм спокоен, че не съм само аз дето отивам на риба без въдици и стръв. Случвало ми се е два пъти, защото докато събера всички палатки, шатри, спални човали, лодки, мотори и т.н. в колата ми се завива свят, а както винаги въдиците ги оставям за последно товарене и ... Добре, че и двата пъти ми звънят от вкъщи още преди да съм се отдалечил от София (единия път тъкмо стигах околовръстното по магистрала Тракия). Освен това като тръгне човек, все бърза да стигне до бленувания риболов и въобще не мисли какво е забравил (най-малко очаква да е забравил основното нещо - въдиците).ники1 написа:Чудесни идеи и организационни списъци!
Много багаж много нещо. Ама въдиците и такъмите не са ли част от къмпинга ???
Въдиците не ги прочетох никъде! Само колегата "jim_jim_jim" се е сетил за рибарските принадлежности!
Според мен всички списъци трябва да започват със въдици и куфар със такъми.
И първо те да се товарят.
Казвам го от личен опит. Преди 30години със баща ми и 2 негови приятели тръгваме за риба.
лятото, рано в 4 часа . Багажа сме го струпали в/у три пейки пред блока.
Натоварихме москвича с ремаркето и газ към язовира.
Пристигнахме и честито: забравили сме всички въдици на 3-тата пейка.
Ами нали товарихме в тъмното.
Върнахме се към 8часа и нищо не намерихме.
За това за мен №1 винаги са въдиците и такъмите! Първо съм рибар, после турист! А когато не кълве само турист или гъбар !
Както казваше внучката на мой приятел : Ура-а-а , дедо отива за риба и ще донесе гъби !!!!

Браво за идеята със списъка, винаги човек може да види нещо полезно в него.
- antivik
- кандидат преподавател
При мен не е така
. Като си вържа торбата със сопите от страни на раницата и всичко си върви кълъп, е верно че стърчът с половин метър над мен и тук - таме закачат дървята ама нали са си с мен. 

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!