Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Всичко необходимо за къмпинга!!!
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Всичко необходимо за къмпинга!!!
Вчера наш многоуважаван колега ми се похвали,че за рождения ден жена му е подарила палатка
и ме пита какво трябва да има още за да му бъде приятно къмпингуването,затова сметнах за добре да пусна тази тема и да споделим кой какво оборудване си е напраевил като ходи по язовирите за два,три и повече дни.
Мойто мнение по този въпрос е,че като решим да вземаме някакво оборудване трябва винаги да се съобразяваме със размерите и обема на багажниците на колите си,да се взимат неща които са леки и не заемат големи пространства в багажника
И така,какво нося аз когато отивам на излет за повече дни.
Палатка триместна,трисезонна тип иглу за да може бързо и лесно да се разпъва и не заема голям обем в багажника-25/40см.
Две походни легла обрудвани с дюшечета за тях,много са удобни но заемат много място и мисля да мина на вариант на надуваем матрак,лек е и незаема почти никакво място в багажника.
Два спални чувала и ако съм за повече дни и две одеала за всеки случай.
Чардак-изключително необходим ивентар за дъж и сянка,ако е и със две страници помага и при вятър.
Згъваема маса/аз винаги нося две,едната я ползвам за помощна/и два згаваеми стола.
Газов котлон-оборудван с котлон и газова лампа за осветление+още два три фенера на батери
Хладилна чанта-без нея не тръгвам за никъде,повечето случаи нося и по две/много ракия много нещо/
Празен кашон-много е удобен в него да се съхраняват приборите за хранене,разни консерви и др.неща които могат да стоят извън хладилните чанти.
Туба за вода-20литрова със кранче.
И всички останали такъми за съответния риболов.
А Вие

Мойто мнение по този въпрос е,че като решим да вземаме някакво оборудване трябва винаги да се съобразяваме със размерите и обема на багажниците на колите си,да се взимат неща които са леки и не заемат големи пространства в багажника

И така,какво нося аз когато отивам на излет за повече дни.
Палатка триместна,трисезонна тип иглу за да може бързо и лесно да се разпъва и не заема голям обем в багажника-25/40см.
Две походни легла обрудвани с дюшечета за тях,много са удобни но заемат много място и мисля да мина на вариант на надуваем матрак,лек е и незаема почти никакво място в багажника.
Два спални чувала и ако съм за повече дни и две одеала за всеки случай.
Чардак-изключително необходим ивентар за дъж и сянка,ако е и със две страници помага и при вятър.
Згъваема маса/аз винаги нося две,едната я ползвам за помощна/и два згаваеми стола.
Газов котлон-оборудван с котлон и газова лампа за осветление+още два три фенера на батери
Хладилна чанта-без нея не тръгвам за никъде,повечето случаи нося и по две/много ракия много нещо/
Празен кашон-много е удобен в него да се съхраняват приборите за хранене,разни консерви и др.неща които могат да стоят извън хладилните чанти.
Туба за вода-20литрова със кранче.
И всички останали такъми за съответния риболов.
А Вие

Re: Всичко необходимо за къмпинга!!!
Бих добавил още само барбекю и въглища и задължително дебели дрехи за вечерта.
-
- научил се да хвърля
Аз си вземам и доволно количество
, а понякога и веригите за сняг които помагат при очакване на дъждовно време, при възможност и малко телевизорче на 12 волта.

Направи добро и го хварли на пътя, все някои ще го намери...
Почти всичко си изброил. Аз без леглата - спя в комбито, но вземам лодка, преносим дръжкофон с МР3; много рядко петромакс; телевизор - досега беше черно-бял ,но от сега нататък ще е цветен, някакво ел.осветление на акумулатор, защото при силен вятър е трудно с петролните осветители. Нека и други кажат
!

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
добавям само пакет от 10 бр наилонови торби големи ! ползвам ги за боклуци и за многото риба разбира се
)))
и задължително към газовия ктлон с горелка и лампа нося и пита за отопление !
ползвам е за изсушаване на разни неща ако се наложи понякога и по предназначението и
неприкосновен запас от 4-5 консерви пастет или там каквото и да е !и 2 лт алкохл
))НИКОГА НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ НЯМА ДА ОСТАНА ПОНЕ ЗА ОЩЕ ЕДНО ДЕНОНОЩИЕ
))
нещата се проверят задължително по списък ако излета е за повече от едно денонощие
))

и задължително към газовия ктлон с горелка и лампа нося и пита за отопление !
ползвам е за изсушаване на разни неща ако се наложи понякога и по предназначението и

неприкосновен запас от 4-5 консерви пастет или там каквото и да е !и 2 лт алкохл

нещата се проверят задължително по списък ако излета е за повече от едно денонощие

Не всеки път на човек му идва наум всички неща-много важно,допърнителни колчета за палатката,поне още 10-20бр,сега ги правят много афиф с едни такива телчета невзрящни
които служат и за чардака,всяка страница я подсилвам допълнително още със по три колчета и въжета.
Ей ако отивате със жена си или приятелката пъхнете пет шест дамски превръзки
да го ева баш в тоя тържествен момент ще те изненадат
Никога не забравяйте да вземите и десетина двадесет пирона и някаква мотичка за окопаване на палатката,много е важно окопаването,на няколко пъти съм се наводнявал вътре.
На НС-2 видях едно приспособление което светеше към въдиците нощно време,много ми хареса и е удобно,мисля че беше на Поборника или Ивака ако не се лъжа и накойто и да е ако може да сподели как го е направил
беше някакъв фенер на кол който осветяваше почти на 180градуса

Ей ако отивате със жена си или приятелката пъхнете пет шест дамски превръзки

Никога не забравяйте да вземите и десетина двадесет пирона и някаква мотичка за окопаване на палатката,много е важно окопаването,на няколко пъти съм се наводнявал вътре.
На НС-2 видях едно приспособление което светеше към въдиците нощно време,много ми хареса и е удобно,мисля че беше на Поборника или Ивака ако не се лъжа и накойто и да е ако може да сподели как го е направил

-
- кандидат преподавател
И аз да добавя:лаптоп с мобилен Интернет,бензинов генератор за 220 и 12волта за зареждане на акумулатори,хамак ако има дървета да го вържеш и излежаваш на сянка,радиостанция 144-146mhz,защото телефоните може и да нямят покритие,оръжие по възможност АК-47 да не налетиш евентуално на бракониери. 

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Аз бих добавил след като почти всичко беше добавено.Доста от вас добавиха ракииката и като цяло пииване,ами касетофончето с музичката каде се губи
Не тръгвам без музика никаде сигурно защото винаги съм си бил фен на голямите колони!

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн

Първо искам да благодаря на Неделчо за тази тема и да си призная, че "многоуважавания" колега съм аз! Не съм ходил на палатка от петнайсетина години, но дори и тогава не съм имал собствено оборудване. По принцип съм фен на еднодневните излети от тъмно до тъмно ( таа Струма ми е.а ма....а), обаче явно никога не е късно за някои неща. Първата крачка е направена, така че помагайте!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Прав си, забравили са да напишат за девойки!Marco Polo написа:Абе вие полудЕхте ли?!?![]()
Темата се казва "Всичко НЕОБХОДИМО..."
Я карайте малко по-сериозно, че...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Годзила,това за превръските кьорав ли бешеGODzillata написа:Прав си, забравили са да напишат за девойки!Marco Polo написа:Абе вие полудЕхте ли?!?![]()
Темата се казва "Всичко НЕОБХОДИМО..."
Я карайте малко по-сериозно, че...![]()

Сериозно съм изненадан от факта че сте забравили да споменете едно от най-важните елементи на удобното къмпингуване, а именно 2 рола двупластова тоалетна хартия! 

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Говорим за необходими неща а това са екстриSmokey написа:Сериозно съм изненадан от факта че сте забравили да споменете едно от най-важните елементи на удобното къмпингуване, а именно 2 рола двупластова тоалетна хартия!

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Дано Неделчо не сърди ето го неговото приспособление много хитро!

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
А що да са сърда,къф съм готин