Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Доволно закриване на 17.04
-
- разбира нещата
Доволно закриване на 17.04
Здравейте ! Репортажа ми малко позакъсня
, но ангажиментите тези два дни бяха в повечко и едва сега успях да драсна някой ред
...Та за неделя се уговорихме със двама комшии , да закрием разрешителният период на една по-далечна дестинацийка , която от съображения за сигурност
няма да спомена , къде се намира .
Речено –сторено . Ставане рано , мятане по тъмно в колата и газ към нароченият водоем.. Към 7,15 бяхме първи
и пристигайки на местото вдигнахме във въздуха цяло ято корморани
.От една страна си помислих –щом гадовете са тук значи и рибата е тук (така се и оказа впоследствие) , а какви ли поражения , нанасят те така и не можех да си представя...

Спуснахме се към местата, на които решихме да ловим и последва приготовление на такъмите . Риболова бе възможен само на леко ,поради многото паднали дървета и закачки
:

затова лових със болонеза , 2 гр.перо, 0,18 осн.влакно , повод 0,14 и кука номер 14. Още на първото замятане след около секунда ,перото трепна леко и след това потъна уверено .
След като засякох в кепа се озова ето тази каракуда:
Диаметъра на кепа ми е 60 см.. След това кълване, което ми даде надежда ,че ще спретнем добър риболов , до 12 часа имах извадени 6 каракуди и червеноперка, която замина обратно в язовира.Колегите имаха общо 14 риби като повечето бяха около 400-500 гр, а две бяха в диапазона 600-700 гр.

През цялото време се чуваха плясъци на риби в тревите и дърветата близо до брега.

В следобедните часове задуха силен вятър , който нацяло отказа мераците на рибоците да се хранят и към 16.00 решихме, че упорството ни няма смисъл и по-добре да прибираме сергиите ,за да се приберем по навреме в къщи ! На тръгване ни изпрати ето този приятел :

И това красиво небе:

Ето ме и мен, макар без въдица в ръка

В нас ще остане спомена от един добър излет съпроводен с много хубави емоции !

Речено –сторено . Ставане рано , мятане по тъмно в колата и газ към нароченият водоем.. Към 7,15 бяхме първи

Спуснахме се към местата, на които решихме да ловим и последва приготовление на такъмите . Риболова бе възможен само на леко ,поради многото паднали дървета и закачки

затова лових със болонеза , 2 гр.перо, 0,18 осн.влакно , повод 0,14 и кука номер 14. Още на първото замятане след около секунда ,перото трепна леко и след това потъна уверено .
След като засякох в кепа се озова ето тази каракуда:
Диаметъра на кепа ми е 60 см.. След това кълване, което ми даде надежда ,че ще спретнем добър риболов , до 12 часа имах извадени 6 каракуди и червеноперка, която замина обратно в язовира.Колегите имаха общо 14 риби като повечето бяха около 400-500 гр, а две бяха в диапазона 600-700 гр.
През цялото време се чуваха плясъци на риби в тревите и дърветата близо до брега.
В следобедните часове задуха силен вятър , който нацяло отказа мераците на рибоците да се хранят и към 16.00 решихме, че упорството ни няма смисъл и по-добре да прибираме сергиите ,за да се приберем по навреме в къщи ! На тръгване ни изпрати ето този приятел :
И това красиво небе:
Ето ме и мен, макар без въдица в ръка

В нас ще остане спомена от един добър излет съпроводен с много хубави емоции !

Re: Доволно закриване на 17.04
Има ли хищници ?
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
-
- ще става разбирач
мястото направо кърти с тия дървета из вътре и доста прилични каракуди държи 

заимало са е едно немане
-
- кандидат преподавател
Това е въпроса на деня.edis-pike написа:Има ли хищници ?
Според мен плясканията са от хишник гонещ плячката.
Иначе добър излет на красиво и спокойно място

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- Don4o_62
- учете се от него
много шпионски тоя язовир
,но в такива държи риба все още и да не си го казал,че токаджийте ще го оправят 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Много красиво и диво място, достойно сте закрили сезона. Но мястото наистина ме изкефи яко
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
В язовира има средни на големина костури , но плясъците си бяха от мирните риби, които знаете какви грижи имат в моментаivo75 написа:Това е въпроса на деня.edis-pike написа:Има ли хищници ?
Според мен плясканията са от хишник гонещ плячката.

Иначе язовира не е толкова секретен- напротив знае се от доста колеги , но умишлено не споменавам име , за да не улесняваме някои "читатели"

Супер излет на красиво място сте направили, поздравления 

Пеца, репортажа кърти не само с красота, а и с чистота! По всичко си личи, че не е масово посещаван от Цървули
,
...... Никакъв информейшън не давай, пък хищник и да няма, ще пуснем
!

Ако не мога да ти помогна, няма да ти преча.