? ЗА ТЕЖЕСТИ

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
morgan
новобранец
новобранец

Re: ? ЗА ТЕЖЕСТИ

Мнение от morgan »

Колега, бързосменяемата тежест е станала супер! От какво направи калъпа? Смятам да се заиграя тези дни и да си направя нещо подобно (абе ако мога бих направил същата, много ми хареса как се е получила).
Аватар
Valyo68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Valyo68 »

Преторе разбира се, че е оборотна рибата. Развалиха я от разнасяне и снимки. :lol:
Морган довечера ще ти пусна снимка на калъпчето, ако мога така да го нарека. Ще си ги направиш разбира се, то нищо няма за майсторене толкова. :wink:
Аватар
Amfibiq
новобранец
новобранец

Мнение от Amfibiq »

Много тъп въпрос:
За какво се използва бързо сменяемата тежест?
:roll: няма проблем да ми се посмеете стига да ми отговорите.

А що се отнася до басейна, някой може ли да ми каже в кой форум трябва да се регистрирам и за коя тема да се абонирам ?
Само нинджа може да настъпи друга нинджа!
Аватар
Amfibiq
новобранец
новобранец

Мнение от Amfibiq »

Много тъп въпрос:

А що се отнася до басейна, някой може ли да ми каже в кой форум трябва да се регистрирам и за коя тема да се абонирам ?
Аватар
Amfibiq
новобранец
новобранец

Мнение от Amfibiq »

Много тъп въпрос:
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

И понеже се опасяваш, че въпроса е тъп, реши да го пуснеш два пъти :D .
Сменяемата тежест се използва за по-лесно и бързо коригиране на баласта. Ако си гмуркал на по-дълбоко (с по-малък баласт) и решиш да залягаш на по-плиткото, където плаваемостта ти е вече по-голяма, няма да сваляш колана и да нанизваш нова обикновена тежест, а щрак и поставяш сменяемата за секунди. Приложения има и още, но това е едно от тях.
Изображение
Аватар
Amfibiq
новобранец
новобранец

Мнение от Amfibiq »

По-скоро открих отговора на втория ми по тъп въпрос за сбирките в люлин :) и реших да го махна но явно нищо не съм направил :( дано модераторите да ме разберат и да премахнат първия пост че аз нещо маи немога . . . а аз не знаех че за по на дълбоко ти трябва по малак баласт. Претор можеш ли да хвърлиш още мъничко светлинка ?
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Понеже след 3-4 метър налягането те натиска надолу и затова не ти са нужни много тежести. Говорим за сваляне на кило-две най много. Това когато примерно се гмуркаш от лодка или някъде по буните. Там слизаш долу на дълбочини около 6-8 метра и с по малко тежест по лесно излизаш нагоре. Ако обаче ловуваш в плиткача примерно до около 3 до 4 метра ти трябва малко повече тежест иначе не можеш да легнеш на дъното и да се притаиш. Водата те мести и изхвърля нагоре и ти се мъчиш да се държиш за някой камък и става мармалад работата. Така че затова се ползват такива тежести. Аз обаче не ползвам такива, първо щото не съм си направил и второ като знам къде ще гмуркам предварително си нагласям колана, защото долу-горе знам колко тежести ми трябват. Ако имаш още въпроси питай, ако знам ще ти отговоря.
Пашата обича смелите.
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Е, Златко ти е отговорил с думи прости, без да има нужда да навлизаме в дебрите на физиологията и физиката :) .
Изображение
Аватар
Amfibiq
новобранец
новобранец

Мнение от Amfibiq »

Мерси за отговора и етодруг глуповат въпрос . . . винаги слизаш за да чакълиш. Добре де а как познаваш мястото че си сигурен че ще се покаже риба или слизаш чакалиш правиш некоя техника ако може да дойде и ако мине мине ако не обратно нагоре за въздух ?
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Първо, никога не си сигурен, че ще мине нещо. Като направиш няколко хиляди часа под водата опита и наблюденията, които си правил (ако не си блял безмозъчно разбира се :D ) сами ти подсказват къде шанса да намериш риба е по-голям и къде по-малък. Рибата къща няма, както се казва, но вероятността да срещнеш определен вид риба на определени места е по-голяма, отколкото на други. Гмурканье, гмурканье и пак гмурканье :wink: . И отговорите идат сами.
А за начините на риболов виж темите (тук, и на мястото, където скоро се регна).
Изображение
Аватар
Valyo68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Valyo68 »

Морган, утре ще пусна формата, че с тези мачове претоварихме програмата. :lol: :drinkers:
Съгреших синко! :drinkers:
Аватар
morgan
новобранец
новобранец

Мнение от morgan »

Вальо (надявам се нямаш нищо против да се обръщам така към теб), разбирам те напълно :D
Те мачовете са били причина за къде-къде по-големи катаклизми, така, че... простено да ти е :smt059 :smt083 :smt059 :smt083

Ами при това положение не ми остава нищо друго освен и аз да си топна краката в казана :drinkers: :snakeman: :drinkers: :snakeman: :partyman: :partyman:

Грешниците станахме двама :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Valyo68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Valyo68 »

Нямам нищо против. Топи ги грешнико, утре ще се изповядваме и ще си простим! :lol: :drinkers:
Аватар
Valyo68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Valyo68 »

Матерял за формата:
Изображение
С ножица за ламарина си разкроявате формата.
Изображение
Изображение
Сгъвате страните да се получи кутийка:
Изображение
Изображение
Дупча и навивам видията за да си спестя досадното за мен пробиване/ на по късен етап/на оловото.Когато се отлее, без проблемно се развива и си имам готов отвор за ластика.
Изображение
Тук са размерите на моята формичка, избора на размер си е индивидуален.
Изображение
На снимката съм използвал парче текстолит за зъбчето на колана, но се пали и се ползва
еднократно - препоръчвам шина 4-5 мм.дебелина.
Изображение
Формата е готова, хубаво е да се подгрее преди наливане на оловото/става с пистолет за горещ въздух/. После след като изтине, с пиличката се заоблят ръбовете докато ви хареса.Оловото предварително си го меря на кантар, като го завишавам с 50-80гр. заради шлаката.Зависи от качеството на оловото.Ами друго не се сещам.Още едно фото:
Изображение
И доволната ми мутра:Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”