Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

? ЗА ТЕЖЕСТИ
Модератор: nkolev66
Re: ? ЗА ТЕЖЕСТИ
Колега, бързосменяемата тежест е станала супер! От какво направи калъпа? Смятам да се заиграя тези дни и да си направя нещо подобно (абе ако мога бих направил същата, много ми хареса как се е получила).
- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Преторе разбира се, че е оборотна рибата. Развалиха я от разнасяне и снимки.
Морган довечера ще ти пусна снимка на калъпчето, ако мога така да го нарека. Ще си ги направиш разбира се, то нищо няма за майсторене толкова.

Морган довечера ще ти пусна снимка на калъпчето, ако мога така да го нарека. Ще си ги направиш разбира се, то нищо няма за майсторене толкова.

Много тъп въпрос:
За какво се използва бързо сменяемата тежест?
няма проблем да ми се посмеете стига да ми отговорите.
А що се отнася до басейна, някой може ли да ми каже в кой форум трябва да се регистрирам и за коя тема да се абонирам ?

А що се отнася до басейна, някой може ли да ми каже в кой форум трябва да се регистрирам и за коя тема да се абонирам ?
Само нинджа може да настъпи друга нинджа!
Много тъп въпрос:

Много тъп въпрос:

И понеже се опасяваш, че въпроса е тъп, реши да го пуснеш два пъти
.
Сменяемата тежест се използва за по-лесно и бързо коригиране на баласта. Ако си гмуркал на по-дълбоко (с по-малък баласт) и решиш да залягаш на по-плиткото, където плаваемостта ти е вече по-голяма, няма да сваляш колана и да нанизваш нова обикновена тежест, а щрак и поставяш сменяемата за секунди. Приложения има и още, но това е едно от тях.

Сменяемата тежест се използва за по-лесно и бързо коригиране на баласта. Ако си гмуркал на по-дълбоко (с по-малък баласт) и решиш да залягаш на по-плиткото, където плаваемостта ти е вече по-голяма, няма да сваляш колана и да нанизваш нова обикновена тежест, а щрак и поставяш сменяемата за секунди. Приложения има и още, но това е едно от тях.

По-скоро открих отговора на втория ми по тъп въпрос за сбирките в люлин
и реших да го махна но явно нищо не съм направил
дано модераторите да ме разберат и да премахнат първия пост че аз нещо маи немога . . . а аз не знаех че за по на дълбоко ти трябва по малак баласт. Претор можеш ли да хвърлиш още мъничко светлинка ?

Понеже след 3-4 метър налягането те натиска надолу и затова не ти са нужни много тежести. Говорим за сваляне на кило-две най много. Това когато примерно се гмуркаш от лодка или някъде по буните. Там слизаш долу на дълбочини около 6-8 метра и с по малко тежест по лесно излизаш нагоре. Ако обаче ловуваш в плиткача примерно до около 3 до 4 метра ти трябва малко повече тежест иначе не можеш да легнеш на дъното и да се притаиш. Водата те мести и изхвърля нагоре и ти се мъчиш да се държиш за някой камък и става мармалад работата. Така че затова се ползват такива тежести. Аз обаче не ползвам такива, първо щото не съм си направил и второ като знам къде ще гмуркам предварително си нагласям колана, защото долу-горе знам колко тежести ми трябват. Ако имаш още въпроси питай, ако знам ще ти отговоря.
Пашата обича смелите.
Е, Златко ти е отговорил с думи прости, без да има нужда да навлизаме в дебрите на физиологията и физиката
.

Мерси за отговора и етодруг глуповат въпрос . . . винаги слизаш за да чакълиш. Добре де а как познаваш мястото че си сигурен че ще се покаже риба или слизаш чакалиш правиш некоя техника ако може да дойде и ако мине мине ако не обратно нагоре за въздух ?
Първо, никога не си сигурен, че ще мине нещо. Като направиш няколко хиляди часа под водата опита и наблюденията, които си правил (ако не си блял безмозъчно разбира се
) сами ти подсказват къде шанса да намериш риба е по-голям и къде по-малък. Рибата къща няма, както се казва, но вероятността да срещнеш определен вид риба на определени места е по-голяма, отколкото на други. Гмурканье, гмурканье и пак гмурканье
. И отговорите идат сами.
А за начините на риболов виж темите (тук, и на мястото, където скоро се регна).

А за начините на риболов виж темите (тук, и на мястото, където скоро се регна).

- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Морган, утре ще пусна формата, че с тези мачове претоварихме програмата.
Съгреших синко!

Съгреших синко!

Вальо (надявам се нямаш нищо против да се обръщам така към теб), разбирам те напълно
Те мачовете са били причина за къде-къде по-големи катаклизми, така, че... простено да ти е
Ами при това положение не ми остава нищо друго освен и аз да си топна краката в казана
Грешниците станахме двама

Те мачовете са били причина за къде-къде по-големи катаклизми, така, че... простено да ти е

Ами при това положение не ми остава нищо друго освен и аз да си топна краката в казана

Грешниците станахме двама

- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Нямам нищо против. Топи ги грешнико, утре ще се изповядваме и ще си простим!

- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Матерял за формата:

С ножица за ламарина си разкроявате формата.

Сгъвате страните да се получи кутийка:

Дупча и навивам видията за да си спестя досадното за мен пробиване/ на по късен етап/на оловото.Когато се отлее, без проблемно се развива и си имам готов отвор за ластика.

Тук са размерите на моята формичка, избора на размер си е индивидуален.

На снимката съм използвал парче текстолит за зъбчето на колана, но се пали и се ползва
еднократно - препоръчвам шина 4-5 мм.дебелина.

Формата е готова, хубаво е да се подгрее преди наливане на оловото/става с пистолет за горещ въздух/. После след като изтине, с пиличката се заоблят ръбовете докато ви хареса.Оловото предварително си го меря на кантар, като го завишавам с 50-80гр. заради шлаката.Зависи от качеството на оловото.Ами друго не се сещам.Още едно фото:

И доволната ми мутра:

С ножица за ламарина си разкроявате формата.

Сгъвате страните да се получи кутийка:

Дупча и навивам видията за да си спестя досадното за мен пробиване/ на по късен етап/на оловото.Когато се отлее, без проблемно се развива и си имам готов отвор за ластика.

Тук са размерите на моята формичка, избора на размер си е индивидуален.

На снимката съм използвал парче текстолит за зъбчето на колана, но се пали и се ползва
еднократно - препоръчвам шина 4-5 мм.дебелина.

Формата е готова, хубаво е да се подгрее преди наливане на оловото/става с пистолет за горещ въздух/. После след като изтине, с пиличката се заоблят ръбовете докато ви хареса.Оловото предварително си го меря на кантар, като го завишавам с 50-80гр. заради шлаката.Зависи от качеството на оловото.Ами друго не се сещам.Още едно фото:

И доволната ми мутра: