Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

Много бавно
Модератор: sapuna
- Поморийския
- ще става разбирач
Re: Много бавно
Arol написа:Проблема изобщо не е нито в сайта, нито във форума. Хоства се на български сървър, което означава, че за София заявките минават през 4-6 рутера, а от страната - между 6 и 8, със закъснение от 2 до 5ms. За справка - една заявка до произволен австрийски сайт /понеже видях коментара на барутчията/ минава през 18 рутера, като след четвъртия излиза от България и закъсненията стават от порядъка на 25-60ms на хоп.
Сега на български.Проблема не е и в тарифата, която плащате. Цялата работа идва от факта, че повечето доставчици /особенно в провинцията/, все още ползват за цялата си мрежа системи от обикновенни мрежови/UTP,FTP/ кабели и суичове. Теоретично суича може да пусне трафик от около 12 мегабайта на порт, но на практика са наполовина,, особенно евтините модели на доставчиците. Като се има в предвед, че тези суичове най-често са осемпортови, като към единия порт е доставчика, а към другите 7 - клиенти, излиза, че ако седмината пуснат едновременно да теглят филм, примерно, максималния трафик, който ще реализират е под 1 мегабайт, независимо че тарифата може да обещава 10 пъти повече. Отгоре на всичко, суичовете се пускат линейно, с разстояние между тях максимум 100 метра, като на всеки има "грозд" от клиенти. В крайна сметка доставчиците връзват понякога и по 40-50 човека на такава линия, с презумпцията, че те надали едновременно ще теглят. А скоростите, които предлагат, първо са в Мbit/мегабитове, където 8Mbit=1Mегабайт/, второ, това са МАКСИМАЛНИ, а не ГАРАНТИРАНИ скорости. Точно това се случва в пиковите часове вечер - хората се прибират, решават да дръпнат някое филмче за гледане или просто пускат компютъра, на който веднага си тръгва и някой торент клиент и гледай сеир... Програмките от сорта на u-Torrent и Bit Comet са проектирани да лапат целия канал, освен ако в настройките им не се укаже друго - нещо, което почти никой не прави. Две такива от клиенти с добър трафик могат да "убият" трафика на всички останали, поне докато си завършат задачите. Хората с читав доставчик /разбирай такъв, дето е докарал оптика до входа и слага суич на всеки етаж/, както и тези с нет на директна оптика със сигурност нямат проблеми. Затова и Барутчията в Австрия си зяпа безпроблемно форума и вика "тирориро", а колегите от малките градове и селата - бах..и нета!
Виж сега Пич мен тея работи хич не ме интересуват плащам бърз нет итрябва да е цък-цък .Просто не ме се влиза в сайта през най-натоварените часове че ми се напрега менискуса
Излизам че..........
Чакам коментаритеArol написа:Естествено, Митаче, аз все пак теоретизирам. За всеки компютърджия е ясно, че решението може да е съвършенно различно от най-вероятнотоПринципно, ако искаме да решим проблема, трябва най-малкото колегите с проблемите да пуснат по едно
tracert http://www.nariba.com /Start-Run-, в поленцето cmd и после в черната конзола тая команда/, да постнат резултата с един PrtScr и после да коментираме.

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
Имаш рутер в къщи. Точка 3 не ми харесва, но може и да е фалшива тревога. Гледайки долните, в момента нямаш проблем със сайта. Въпроса е тая команда да я направи някой, който в момента е с бавен достъп, та да видим дали някой рутер се дъни или от cbox ебават хоста. Все пак мисля, че не съм единствения, дето може да коментира, нека се включи и някой колега да мъдруваме заедно.
Последно промяна от Arol на Сря Апр 20, 2011 1:03 am, променено общо 1 път.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Абееее,
верно че на село живея.
Ама до централата ни е оптика.
Има няма - 10км от градската центала.
От там до мен си е жичка 150м.
Няма рутери и тем подобни истории.
И що само тука ми е проблема - имам идея.( в наРиба де )
Май е от новата галерия.
Жалко за старата.
верно че на село живея.
Ама до централата ни е оптика.
Има няма - 10км от градската центала.
От там до мен си е жичка 150м.
Няма рутери и тем подобни истории.
И що само тука ми е проблема - имам идея.( в наРиба де )
Май е от новата галерия.
Жалко за старата.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- кандидат преподавател
Аз кво да кажа?Оптична връзка,има няма 700 метра по права линия с пряка видимост.Всяка вечер проблеми - чакане,надписи "Не може да отвори тази уеб-страница"и то при положение,че искам да се върна от конкетна тема в раздела и още десетина вида други подобни простотии.Ама нямам никакви искания
Форума си ни е БГ,и всичко си е в реда на нещата.Аз да не би да съм по-перфектен в работата си,че да имам претенции?
Я по едно,и глейте по-широко на нещата 

- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
сменете браузара аз с гоглехром съм доволен вече но преинсталирах уиндулс 7 ...и сега съм супер

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Доста отдавна съм със 7-цата,даже сега ме чака в компа ИЕ 8,
ама не бързам да го инсталирам.
Както и да е - по-добре е от преди 4г де.
ама не бързам да го инсталирам.
Както и да е - по-добре е от преди 4г де.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Поморийския
- ще става разбирач
Ами и аз съм със седмица ама.....
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
И аз имам същия проблем от около месец. И в малките часове през нощта, пак ми зарежда страниците бавно, понякога за повече от 20 - 30 секунди, без да има други потребители в момента. Понякога в пиковите часове страниците си се зареждат съвсем нормално, тъй че едва ли проблема е от претоварването на сайта. С другите сайтове , който посещавам , нямам никакви проблеми - страниците се зареждат много бързо. Тествах скоростта на нета чрез http://www.speedtest.net, към различни сървари и се оказа че нямам проблем със скоростта на нета - под 14 Mbps не падаше, дори при чуждестранните. 

-
- кандидат преподавател
Апапи,и аз съм със 7-мица и ползвам Гугъл Хром,ама пак се мотае.А бе,ще го преживеем и това,много важно.
- трапера
- сериозен играч
И аз съм със 7ца и немски нет,вечер си е малко тегаво-бавно отваря. В момента е пушка.
Като зацикли отивам да си сипя едно и като се върна -страницата се отворилаа
Като зацикли отивам да си сипя едно и като се върна -страницата се отворилаа

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
INCUBUS написа:Апапи,и аз съм със 7-мица и ползвам Гугъл Хром,ама пак се мотае.А бе,ще го преживеем и това,много важно.

- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Кликнете върху изображението за по голям размер!

Ето няколко теста:
При първия ми беше включен торент клиента, но страниците от форума ми се зареждаха нормално.
При втория - изключен торент клиент, пак нормално зареждане на страниците от форума.
Третия и четвъртия направих през интервал от минута и нещо, през времето когато чаках да ми се зареди страницата http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=86. Това което се вижда на шота, се зареди сравнително бързо в началото , но повече от 2 минути друго не се показа.

Ето няколко теста:

При първия ми беше включен торент клиента, но страниците от форума ми се зареждаха нормално.
При втория - изключен торент клиент, пак нормално зареждане на страниците от форума.
Третия и четвъртия направих през интервал от минута и нещо, през времето когато чаках да ми се зареди страницата http://forum.nariba.com/viewforum.php?f=86. Това което се вижда на шота, се зареди сравнително бързо в началото , но повече от 2 минути друго не се показа.

- barutchiata ©
- Администратор
Явно проблема го има и трябва да се направи нещо! Ще се обадя на Fixxer да погледне отблизо проблема.