Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Отново откраднати лодка и мотор!
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- разбира нещата
Re: Отново откраднати лодка и мотор!
Ако колегата MAX има реални снимки качете тях в темата,
мисля че ще е по-лесно ще бъде разпозната лодката.
мисля че ще е по-лесно ще бъде разпозната лодката.

Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Има прости начини за алармиране при опит за кражба на лодките ни/ако са на брега и не сме в дълбок сън след алкохолно опиянение/.120 децибела с големина на кибритена кутия,5-6лв в ТСМ магазините.С елементарен и бърз монтаж гарантира: преместена на 5см лодка-"целия бряг" е разбрал,че става нещо нередно.
Имаш ли някаква снимка на алармата ? Ако да - пусни я да видим. Иначе, има разни малки аларми и в магазините за левче, но са слаби като сила на звука за открито.gogibo написа:Има прости начини за алармиране при опит за кражба на лодките ни/ако са на брега и не сме в дълбок сън след алкохолно опиянение/.120 децибела с големина на кибритена кутия,5-6лв в ТСМ магазините.С елементарен и бърз монтаж гарантира: преместена на 5см лодка-"целия бряг" е разбрал,че става нещо нередно.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аз имам такава в нас някъде, но не мога да я намеря да я снимам. Струва около 20 лв, ама вика много.

Ще я извадя от екипировката и ще ти пратя снимка при първа възможност.
Благодаря предварително.gogibo написа:Ще я извадя от екипировката и ще ти пратя снимка при първа възможност.

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Намерих я и даже и смених батерията с нова,за всеки случай.Снимката е от кам.на кмпютра и не е много добра,но дава идея.Размерите и в см. 6/4/1.8,а писъка и е умопомрачителен.Батерия 12в,при активиране-65ма консумация.Дано да съм от полза-вашата екипировка да е винаги ваша.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Това с издърпване на верижката ли работи (как се задейства) или на разклащане? Харесва ми, че е малка и можеш да я скриеш да не се вижда.
Активира се като извадиш щифта.Важно е къде и как да я монтираш за да не се вижда и да стресне крадеца/ако не е въоръжен и не му пука от нищо/.
Благодаря колега. Ползвал съм такава (подобна), но силата на звука беше малка. То и предназначението й беше за джоб. Вързваш си алармата в джоба, а за нея (към щифта) вързваш портмонето, документите, GSM-а или каквото си искаш. Но е слаба като сила. Даже някъде я имам по шкафовете. Ще трябва да си я изровя пак
. Благодаря ти още веднъж за идеята. А за откраднатата лодка, ако има снимка, защо не се пусне. Може да се забележи някъде. Толкова колеги сме тук. А и сме по цяла България. Все някъде ще се появи. Дайте снимка.

Като писне това малкото,те заболяват ушите,а след малко и главата/от личен опит/.При първа и единствена проба през нощта се чува през два бивака по брега.Умрел да си, ше те събуди.Имай му вяра,изпробвано е и се използва от няколко колеги,само му сменяй батерията всеки сезон и го изолирай та да е непромокаемо при дъжд.
Как се води по ТСМ-ите? Като аларма, ама за какво? В смисъл, какво да питам продавачите за нея? Има ли нещо написано по нея - модел, марка?
Продавачите едва ли са запознати с всички джаджи в ТСМ магазините.Запомни снимката и я индефицирай по памет или просто питай,какви пищялки/аларми/имат в наличност.
На гърба на джаджата пише:РА 612 .12v_max.65ma Dexaplan GmbH.Пропуснах да пиша,че в противопожния на щифта край има вградена крушка и бутон,но става само да си осветиш ключалката нощем.
На гърба на джаджата пише:РА 612 .12v_max.65ma Dexaplan GmbH.Пропуснах да пиша,че в противопожния на щифта край има вградена крушка и бутон,но става само да си осветиш ключалката нощем.
- piars
- научил се да хвърля
Колеги аз ползвам ето това:

слагам го някъде дето да не се вижда и го насочвам към въдиците или лодката, лошото е че като някой става да пикае и забрави за него буди целия бивак

слагам го някъде дето да не се вижда и го насочвам към въдиците или лодката, лошото е че като някой става да пикае и забрави за него буди целия бивак

че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
Благодаря колега за информацията. Ще си потърся непременно. Тези данни са ми напълно достатъчни. Аз имам подобна, но е слаба.gogibo написа:Продавачите едва ли са запознати с всички джаджи в ТСМ магазините.Запомни снимката и я индефицирай по памет или просто питай,какви пищялки/аларми/имат в наличност.
Колега Paris, тази, която ползваш е с датчик за движение. Добра е, но е за затворени помещения (или за купе на автомобил). Не само, когато "напояваш" нощно време