Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Зареждане акумулатор за сонар от кола?
Модератори: emo vasilev, Кърцата
- bohem_69
- вече хвърля и на тежко
Зареждане акумулатор за сонар от кола?
Колеги прегледах всичко написано за сонарите,но никъде не видях тема за Зареждане акумулатор за сонар от кола,казват че е възможно, но никъде не видях как става?ако съм пропуснал нещо и съм отворил втора тема извинете ме.Този сезон за първи път ще ползвам сонар а аз стоя по двайсетина дни и живо ме интересува може ли да се зарежда от колата ?
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Зареждане акумулатор за сонар от кола?
Ако ти е добър акумолатора на сонара няма така лесно да се изтощава, дори и след няколкодневни излети. И все пак ако се случи не е проблем да си го възбудиш като го свържеш паралелно с този на колата и да я оставиш да поработи половин час на около 1000 оборота. Може да го свържеш директно и към запалката разбира се с по дебели кабелчета.bohem_69 написа:Колеги прегледах всичко написано за сонарите,но никъде не видях тема за Зареждане акумулатор за сонар от кола,казват че е възможно, но никъде не видях как става?ако съм пропуснал нещо и съм отворил втора тема извинете ме.Този сезон за първи път ще ползвам сонар а аз стоя по двайсетина дни и живо ме интересува може ли да се зарежда от колата ?
- Don4o_62
- учете се от него
Задължително на токовия кабел към акумул. трябва да е вързана 12в. крушка,кабела влиза на едната клема и излиза от другата,за да намалиш ампеража,иначе ще се надуе и много бързо се разваля акумулаторчето
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колега, някъде по темите си писал че ще купуваш нов мотор.
Всички над 4 коня си имат алтернатори, свържи ги към акумолаторчето и после сонара към него и си свиркай
о
Всички над 4 коня си имат алтернатори, свържи ги към акумолаторчето и после сонара към него и си свиркай

Зависи и от ампеража на акумолатора на колата.Отиваш при някой грамотен човек да си пресметне спрямо ампеража на акумолатора на сонара,правити едно кутийче с некой и друго съпротивление,пуска и некой и друга жичка и си готов. 

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Don4o_62 е прав за крушката.Аз ползвам две последователно свързани крушки-21w и 10w.
Така ги сметна един знаещ и можещ,за да се щади акумулаторчето/7 амп.ч./докато се зарежда.Дано съм бил полезен.С едно зареждане издържа 24-26 часа сумарно като работа.Зависи от това,какви екстри включваш на сонара.
Така ги сметна един знаещ и можещ,за да се щади акумулаторчето/7 амп.ч./докато се зарежда.Дано съм бил полезен.С едно зареждане издържа 24-26 часа сумарно като работа.Зависи от това,какви екстри включваш на сонара.
- bohem_69
- вече хвърля и на тежко
Акумолаторчето което мисля да взема е http://www.gpssofia.com/1088/ а двигателчето е PARSUN 5 кс ново ще стане ли да го вържа към него?
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това ,,акумулаторче,, си иска 1-1.2Аh заряден ток, ако питаш мен има по добро решение на въпроса !
Отиваш на Илиенци и си купуваш 2бр. акумулатори на 12 v 9Ah /китайски - размерите са същите / , като 2 броя определено ще ти легнат по евтино от този за 45 лв
За цената и параметрите акумулаторите са си уникални а с 2 заредени акумулатора сонара никога няма да ти остане без захранване

Отиваш на Илиенци и си купуваш 2бр. акумулатори на 12 v 9Ah /китайски - размерите са същите / , като 2 броя определено ще ти легнат по евтино от този за 45 лв

За цената и параметрите акумулаторите са си уникални а с 2 заредени акумулатора сонара никога няма да ти остане без захранване

-
- сериозен играч
Айде и аз да се намеся:
1.Посочи модела на сонара(моя е цветен,Гармин 300С и този акумулатор,ще му е малък,имах Пираня 220 и със същия карах по 1 седмица)
2.Споменаваш за двадесет дневни излети
Помисли и върху идеята за един 35-44 А/ч с дръжка за удобство.Потърси някой,който сменя акумулатор в който има още живот.Аз взех 55 А/ч за 10 лв.,който е в добро здраве.
Поздрави.
1.Посочи модела на сонара(моя е цветен,Гармин 300С и този акумулатор,ще му е малък,имах Пираня 220 и със същия карах по 1 седмица)
Помисли и върху идеята за един 35-44 А/ч с дръжка за удобство.Потърси някой,който сменя акумулатор в който има още живот.Аз взех 55 А/ч за 10 лв.,който е в добро здраве.
Поздрави.
- bohem_69
- вече хвърля и на тежко
Айде и аз да се намеся:
Поздрави. Колега сонара е Piranha MAX 180 но ладката е Романтика която съм преработил като катерче маже да се види във албума ми, което малко я е утежнило със 10тина кила,аз съм 140кг и гледам да не натежавам и със голям акумулатор.
Поздрави. Колега сонара е Piranha MAX 180 но ладката е Романтика която съм преработил като катерче маже да се види във албума ми, което малко я е утежнило със 10тина кила,аз съм 140кг и гледам да не натежавам и със голям акумулатор.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Захранване от алтернатора на мотора, всичко друго си е хамалогия!!!!
Нали и без това ще работи мотора ако се влачи, ако само и единствено се клионка няма проблем при придвижването пак се зарежда и то по-бързо поради високите обороти.
Всичко друго усложнява многократно
Нали и без това ще работи мотора ако се влачи, ако само и единствено се клионка няма проблем при придвижването пак се зарежда и то по-бързо поради високите обороти.
Всичко друго усложнява многократно

- Don4o_62
- учете се от него
спокойно си пускай сонара,няма да ти падне изобщо акумулатора за цяла седмица,все пак няма да работи 24ч,нали трябва да
и да спите чат пат 

- Don4o_62
- учете се от него
спокойно си пускай сонара,няма да ти падне изобщо акумулатора за цяла седмица,все пак няма да работи 24ч,нали трябва да
и да спите чат пат 

Аз използвам ето такава зареждачка Цък, която има реглаж на зареждащия ток.

Акумулатор 7ач 12в струва 18лв.Сиреч-3бр за 54лв,което не е далече от цената ти за един"специален"за сонар.Един аку.нормално зареден поддържа 24ч сонар GARMIN-Fishfinder 140/тествано многократно/на двоен лъч.Ако го пускаш на :температура,твърдост на дъно,дискотека,да прави кафе и т.н. консумацията на ток отива нагоре-ти си избираш икономичния режим и нямаш проблеми.Моя китайски аку.е на 4г.и е трепач.