Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КАРАГЬОЗ - 2011
Модератори: emo vasilev, alekst
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: КАРАГЬОЗ - 2011
trabucco беше
между другото днес имаше пак сумати народ на няколко пъти минах от там но никой нищо не вземаше.чак вечерта на смрачаване около 20.20ч видях трима да вземат по една риба в рамките на 4-5 мин. един до друг

Качествени чепарета Borkata

- smel1968
- ще става разбирач
Е и аз видях вчера-един приятел 6 риби наведнъж/поне по 350 гр. парчето/-под аспарухов мост по обяд.Но само това беше-още 2 часа хвърлял и нищо.Преди това-сутринта е пробвал на Петрол и е хванал 1-на риба която изтърва при вдигането-тогава се е амбицирал и под моста.Там тези 6 бр.Днеска и аз хвърлях около час и половина м/у 14 и 15,30 часа,имаше още 5-6 човека,но нищо.Имаше силен вятър и доста водорасли.Но започвам редовно да проверявам вече.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
-
- научил се да хвърля
Хайде-вдруги ден проби . Задължително
Цял ден

Цял ден

-
- новобранец
вчера взех пурвия си харип за тази година
на кейчето до академик в аспарухово
колеги са вадили и под аспарухов мост
НАСЛУКА на всички
на кейчето до академик в аспарухово
колеги са вадили и под аспарухов мост
НАСЛУКА на всички
Добро инфо чета тука,а що още не съм грабнал сопата и да тренирам...и аз не знам. 

- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
Днес сутринта на Зеленото Фарче във Варна, бяхме 6-има колеги с директни телескопи и всички без мене хванаха по едно-две харибчета, но имаше и трофейни екземпляри, подобни на големи платерини!
Аз бях със старо ръждясало чепаре от миналата година, което беше като за калпак и с малки куки - номер 10 и хващах само гюмюши. След обяд си направих едно чепаре оптимизирано за карагьози!
И вечерта от 19:30 до около 21:00 часа на Морска Гара хванах две харибчета по около 20-ина сантиметра, не видях друг колега да извади голяма риба след обяд, докато бях там! Т.е. май сутринта беше по-добре(не за мене де, а по принцип)!
Наслука на всички!

Днес сутринта на Зеленото Фарче във Варна, бяхме 6-има колеги с директни телескопи и всички без мене хванаха по едно-две харибчета, но имаше и трофейни екземпляри, подобни на големи платерини!

Наслука на всички!

-
- новобранец
здравейте
днес около 8:30 сутринта ударих един едър харип
под моста взех го от дъното
но само толкова
НАСЛУКА на всички
днес около 8:30 сутринта ударих един едър харип
под моста взех го от дъното
но само толкова
НАСЛУКА на всички

- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
Вчера сутринта на Морска Гара беше по-зле отколкото онзи ден сутринта на Зеленото Фарче, т.е. нямаше ги трофейните екземпляри между 30 и 40 см!
От двадесетина дълги пръта 7-8 метра се извадиха около 10-ина риби около 20см, или иначе казано средно по половин риба на човек!
Аз сутринта нещо се размотавах с разни тестове на такъми и пръти и не хванах голяма риба, но след обяд отново на Морска Гара улових една около 20 см. И след обяд положението не беше по-различно от сутринта с тази разлика, че видях, че беше извадена поне една 40см риба!
Малките рибки - гюмюши, меджид и т.н. ги има, но нещо не ме блазнят!
Наслука на всички!

Вчера сутринта на Морска Гара беше по-зле отколкото онзи ден сутринта на Зеленото Фарче, т.е. нямаше ги трофейните екземпляри между 30 и 40 см!

От двадесетина дълги пръта 7-8 метра се извадиха около 10-ина риби около 20см, или иначе казано средно по половин риба на човек!

Аз сутринта нещо се размотавах с разни тестове на такъми и пръти и не хванах голяма риба, но след обяд отново на Морска Гара улових една около 20 см. И след обяд положението не беше по-различно от сутринта с тази разлика, че видях, че беше извадена поне една 40см риба!

Малките рибки - гюмюши, меджид и т.н. ги има, но нещо не ме блазнят!

Наслука на всички!

В Бургас си го ловим доволно от месец на сам.
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
А може ли карагьоза да се лови на плувка с бял или морски червей, или може ли да слагам и на чепарето по парче от червея?
А ако съм на чепаре какъв номер куки да слoжа - става ли 8-ца или 5-ца и какъв цвят да е ламето или перото?
А ако съм на чепаре какъв номер куки да слoжа - става ли 8-ца или 5-ца и какъв цвят да е ламето или перото?
Това, което не ни убива, ни прави по-силни!
Ами преди години си спомням под Аспарухов мост лятото мисля беше настанал много силен меджитен риболов вадеха се с килограмите на човек и нерядко на всички куки по рибка за около 2 седмици даваше толкова силно.Та тогава си спомням един колега заедно със съпругата си ловяха на месо от дребни охлювчета събрани в тревите около брега и в един момент колегата улови едър карагьоз.И тогава някои колеги извадиха чепаретата но без резултат явно случаен късмет си беше.
А относно чепарето за карагьоз и хариб аз лично ползвам 9-10 номер куки с зелено ламе.
А относно чепарето за карагьоз и хариб аз лично ползвам 9-10 номер куки с зелено ламе.
Накука!
-
- научил се да хвърля
Днес сутринта от 7,00 до 9,30 под Аспарухов мост нищо не се показа. Отсреща още пет-шест колеги - и при тях тъй
После пак попа ме отсрами на Петрол
После пак попа ме отсрами на Петрол
-
- новобранец
аз бях вчера под аспарухов мост от страната на аспарухово
почти извадихме един харип
колегата го изтерва при вдигането
около 9;00 сутринта
та така
ами няма как пак ще се пробва
НАСЛУКА колеги
почти извадихме един харип
колегата го изтерва при вдигането
около 9;00 сутринта
та така
ами няма как пак ще се пробва
НАСЛУКА колеги

- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
Вече съм далеч от морето!
Но за статистиката да напиша и за последните два дни, в които лових риба: в неделя отидох вечерта към 19:00 или 19:30 часа на Морска Гара, но резултатът ми беше нулев като уловен хариб и карагьоз за около 1-2 часа риболов, т.е. хващах само гюмюш, меджид и така наречената трицона, която силно ми наподобява мънички харибчета и карагьозчета и съответно връщам в морето, за да станат големи половин килограмови трицони, опа грешка исках да кажа "карагьози", а не трицони!
Без лоши чувства, но трицоната се храни с планктон, тя нормално не налита на чепаре, не е такъв хищник, иначе съгласен съм, че много си приличат по форма с карагьоза все пак и двата вида(карагьозът и трицоната) са от един и същ разред - "Селдоподобни" и от едно и също семейство - "Селдови", но както и да е!
В понеделник сутринта на Зеленото Фарче в пристанището на Варна нещата изглеждаха малко по-добре - към 6:30 часа хванах едно харибче около 20см на директен телескоп 8 метра, след около 2 часа колегите започнаха да вадят на спининг по някоя друга риба като често имаше и големи екземпляри около и над 30см. И аз хвърлях навътре, но без резултат, докато не реших да сменя чепаретата(по-добре късно отколкото никога)! До тогава три дни лових с чепаре микс от юрдек и черни пера със сребристи ламета, което явно не е най-добрата тактика при карагьоза, особено когато рибата се появява рядко и епизодично. Миналата година подобно чепаре работеше, но когато го тествах имаше повече риба, отколкото сега! Тогава най-добри резултати от моите чепарета даваше микс от зелено ламе и черна перушина, но разликата ми се стори не чак толкова значителна, т.е. ако с едното се хващаха 3-4 риби, то с другото се хващаха 1-2, но явно ако пък със чепаре с зелено ламе и черна перушина се хващат по 1-2 риби, то с това от юрдек и черно перо може и нищо да не се хване, както и ставаше при мене три дни поред!
Та при смяна на чепарето още с второ хвърляне извадих три харибчета наведнъж, но и трите риби се бяха хванали на черна перушина и нито една на зелено ламе! Пробвах миналата година да използвам чепарета, които са направени само от черни пера, но...... резултатът е отрицателен, т.е. броят уловени риби намалява вместо да се увеличи в сравнение с чепаре микс от зелено и черно! Явно зелените куки привличат рибата отдалече, а когато тя се приближи естествено напада черните куки!
И реших, че няма да използвам чисто черни чепарета! Един колега искаше да си купи черно чепаре от ловуващите наоколо, аз имах някакво в себе си и направо му го подарих, защото не продавам чепарета, а и не ми трябва такова, пък и човекът беше твърдо убеден, че това било чепарето, което търси, казах му моята гледна точка, че не е най-доброто решение, но пък всеки си има мнение - та давам му аз чепарето и колегата някакси успя да го изтърве във водата, където дълбочината е няколко метра, а аз бях възал и оловото......!
И човекът си остана без чепаре на аванта!
Към обяд отидох да си купя морски куки, защото в София са голяма рядкост и вече след обяд хванах четири харибчета по около 20см и три големи карагьоза около и над 30см.! Почти всички риби отново се хванаха на черна перушина и само една или две на зеленото ламе! Забелязах, че карагьозите определено не си падат по сребристи ламета и дори предпочитаха, куки, които са не с ярък метален сребрист блясък, а са матови или и аз не знам как да ги нарека, т.е. като норвежките морски куки на MUSTAD! Последното донякъде обяснява и факта, че карагьозите се хващат на оловна тежест, но на окислена(т.е. тъмна на цвят) такава, а ако с ножката например премахнеш окисления слой на оловото, за да започне тежестта да блести, то резултатите не са по-добри, а напротив! За зеленикави и синкави ламета засега съм на мнение, че по-скоро помагат отколкото да пречат, но това ще мога да тествам след около десет дни!
Успех и наслука на всички!

Вече съм далеч от морето!

В понеделник сутринта на Зеленото Фарче в пристанището на Варна нещата изглеждаха малко по-добре - към 6:30 часа хванах едно харибче около 20см на директен телескоп 8 метра, след около 2 часа колегите започнаха да вадят на спининг по някоя друга риба като често имаше и големи екземпляри около и над 30см. И аз хвърлях навътре, но без резултат, докато не реших да сменя чепаретата(по-добре късно отколкото никога)! До тогава три дни лових с чепаре микс от юрдек и черни пера със сребристи ламета, което явно не е най-добрата тактика при карагьоза, особено когато рибата се появява рядко и епизодично. Миналата година подобно чепаре работеше, но когато го тествах имаше повече риба, отколкото сега! Тогава най-добри резултати от моите чепарета даваше микс от зелено ламе и черна перушина, но разликата ми се стори не чак толкова значителна, т.е. ако с едното се хващаха 3-4 риби, то с другото се хващаха 1-2, но явно ако пък със чепаре с зелено ламе и черна перушина се хващат по 1-2 риби, то с това от юрдек и черно перо може и нищо да не се хване, както и ставаше при мене три дни поред!

Към обяд отидох да си купя морски куки, защото в София са голяма рядкост и вече след обяд хванах четири харибчета по около 20см и три големи карагьоза около и над 30см.! Почти всички риби отново се хванаха на черна перушина и само една или две на зеленото ламе! Забелязах, че карагьозите определено не си падат по сребристи ламета и дори предпочитаха, куки, които са не с ярък метален сребрист блясък, а са матови или и аз не знам как да ги нарека, т.е. като норвежките морски куки на MUSTAD! Последното донякъде обяснява и факта, че карагьозите се хващат на оловна тежест, но на окислена(т.е. тъмна на цвят) такава, а ако с ножката например премахнеш окисления слой на оловото, за да започне тежестта да блести, то резултатите не са по-добри, а напротив! За зеленикави и синкави ламета засега съм на мнение, че по-скоро помагат отколкото да пречат, но това ще мога да тествам след около десет дни!
Успех и наслука на всички!

Днес ,проби пред морска гара от 8.30 до 11 часа .Един голям харип 35 см.На зелено ламе .Отгоре го взех не много далеч.Айде наздраве на всички!!!

П.П. И един середен харип=изтърван

П.П. И един середен харип=изтърван