Воблери

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
Ivakis Solo
новобранец
новобранец

Re: Воблери

Мнение от Ivakis Solo »

Разглеждайки темата за изкуствена примамка от капачна на бира попаднах на много интересно предложение за направата на воблер. В началота на клипа пича показва някакъв много огромен, но от средата някъде демонстрира как става и на по-малки воблерчета. Много добър начин за направя на воблер ми се струва, само незнам как би се утежнил в последствие. Дано съм помогнал на примамкосъздателите във форума. :D

http://www.youtube.com/watch?v=NSIMzLeB ... re=related
Freaky..
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Freaky.. »

Така направих най-красивите ми воблери и в последствие разбрах че без утежение нестава и се наложи външно утежение така че по-добре си ги правете по стария начин
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

pachosz написа:Пуу, супер са, Иво! Много риби да излъжат, в което не се съмнявам :D
Тез очички на редхеда отде ги купувате? Като се наканя да правя и аз, да им сложа такива хубавки, блестящи :rolleyes:
Пачо това е фолио .И азсе чудех как да ги правя и приятел ми даде фолио различни цветове.С замба си правя кръгчета и зеницата с лак.Имам и купешки очи ама са ми кът и си ги пестя :lol:
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Верно било фолио :roll: Много добре изглежда така.
Някъде обаче бях виждал или чел, нямам спомен, специални очички за воблери да се продават. И са релефни, стават стърчащи, много ефектно.
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

http://shop.iantra.com/index.php?option ... Itemid=122

в този сайт преди имаше очички.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
nonkos
новобранец
новобранец

Мнение от nonkos »

Хайде да ви покажа и моите творения имат хубава игра
тука сравнявам със Салмото
Изображение
Тук са почти всички
Изображение
Чакам критики и мнения !!!
Бай_Мецан
новобранец
новобранец

Мнение от Бай_Мецан »

pachosz написа:Някъде обаче бях виждал или чел, нямам спомен, специални очички за воблери да се продават. И са релефни, стават стърчащи, много ефектно.
Aко няма в on-line магазин "Янтра" , виж това : http://cgi.ebay.com/50-PCs-3D-Sliver-Fi ... 20b6ec65a9
Тракането на женски токчета винаги предава морзово послание, водещо до незабавна, пълна и повсеместна бойна готовност.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Бай_Мецан написа:Aко няма в on-line магазин "Янтра" , виж това ...
Тези много ми харесват наистина :rolleyes:
Гледам, че същия търговец има много евтини и интересни нещица, и очички разни цветове, 3 размера.
Ама кат не съм поръчвал от ибей, още повече от китайски търговец... Дразни ме само факта, че на тоя търговец почти всички артикули са с наддаване. Има само няколко с опция "бай ит нао" Поне очичките я имат, ама може ли пък само едни очички да поръчвам. :D Май ще търся помощ от приятел скоро :wink:
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

pachosz написа:
Бай_Мецан написа:Aко няма в on-line магазин "Янтра" , виж това ...
Тези много ми харесват наистина :rolleyes:
Гледам, че същия търговец има много евтини и интересни нещица, и очички разни цветове, 3 размера.
Ама кат не съм поръчвал от ибей, още повече от китайски търговец... Дразни ме само факта, че на тоя търговец почти всички артикули са с наддаване. Има само няколко с опция "бай ит нао" Поне очичките я имат, ама може ли пък само едни очички да поръчвам. :D Май ще търся помощ от приятел скоро :wink:
Можеш да си направиш заявката чрез някой риболовен магазин. Просто трябва да попиташ и да се договорите.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

jagger1 написа:...заявката чрез някой риболовен магазин...
Привет,

Най-редовно си пазарувам от eBay :arrow: ако някой иска ще му поръчам - по евтино ще излезе. Има и други цветове и т.н.

Поздрави

:drinkers:
...и наслука
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Привет колеги.
Четох, четох и се зпалих. Обичам да си майсторя дребни нещица за риболов. Реших да опитам и традиционните воблери. Правил съм си досега някакви моделчета, с които експериментирах различни идеи за изкуствени примамки. С някои нещата се развиват, с други идеи - не се получи. Реших да опитам и това, за което пътеките вече са утъпкани и няма да откривам топлата вода :D . Та така: Най-напред си намерих малко материал за тялото - спрях се на липа. Лека е като дърво, лесно се обработва, еднородна е като структура и в същото време е достатъчно твърда за целта. Освен това, при намокряне по-трудно се напуква спрямо останалите видове дървесина. Материалът е съхнал точно 1 година - с кората, на сянка. Нарязах си три заготовки с различни размери и се започна едно дялкане, шкурене, дялкане, шкурене, после каналчетата за телчето ръц, ръц, ръц, ръц, после каналчето за лопатките - пак ръц, ръц.... и накрая се получи долу-горе нещо като тяло. Какво? Ами ето тези три воблероподобия на снимките по-долу:

Страничен поглед на трите моделчета (най-малкият е предвиден за една кука на опашката, а другите два ще бъдат с по две куки - една средна и една задна.

Изображение

Поглед от към коремчето на тялото.

Изображение

Поглед от към муцунката, за да се види напречният профил на телата (нещо тази снимка не се получи добре):

Изображение

А ето поглед и от към задната страна (опашката) - пак за да се види сечението на телата:

Изображение

Имам едно питане: Къде да поставя утежнението в тялото на всеки един от трите модела, за да се получи добро утежнение, добър баланс и добра игра? Дайте някакъв съвет. Знам че по метода на проба-грешка ще ги нагодя, но въпросът ми е има ли някакво правило, относно разположението на тежинката ( в коя зона на канала да бъде разположена - по-към главата, централно на средната кука, или изместено към задната част (между средната и задната кука) - това за двата модела с две куки. За "поповата лъжичка" (малкото тумбесто телце - третото) къде се разполага утежнението, когато е само със задна кука?
Благодаря ви предварително.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Tъй като нормалното положение на воблера като падне във водата е да е с коремчето надолу, логично е в долната част да е утежнението. Мисля, че и при трите трябва да е в предната изпъкнала част отдолу, коремчето където е. Такава ми е логиката, но аз лично не съм правил опити до момента да си правя воблери. Желание имам обаче, което значи, че скоро и аз ще се захвана :wink:
Чакаме да ги видим завършени твоите :D Не се съмнявам, че ще станат чудесни! :smt023
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Ето и продължението за първият воблер. Понеже не получих отговор на въпроса - къде да монтирам тежинките за баланс на воблера, реших да експериментирам с първия воблер. След като изработих "телчето", реших да навия малко олово на три позиции с различен грамаж, като най-голямото утежняване е в предната част (между лопатката и първата кука), следва средно утежнение на първата кука, и най-малко утежнение - на задната кука. (виж снимката)

Ето какво се получи: общо тегло на воблера в този вид - 5 грама (без боя, лепило, лопатка и куки)

Изображение

Ако нещо не е правилно, приемам мнения.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

На снимката ми се вижда, че са много близо едно до друго ушичките за двете тройки. Ако е възможно, по-добре ще е долната да мине по-напред. Като им сложиш после халкичките и тройките, трябва да не могат тройките да се оплитат една с друга.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

pachosz написа:На снимката ми се вижда, че са много близо едно до друго ушичките за двете тройки. Ако е възможно, по-добре ще е долната да мине по-напред. Като им сложиш после халкичките и тройките, трябва да не могат тройките да се оплитат една с друга.
Ами и аз си го помислих, дали да не изтегля огъвката малко по-напред, но така се получи за сега. Още не е късно да се оправи. Освен това, в това положение, центърът на тежестта е изнесен напред. Трябва да сложа и кукичките. Тогава ще си проличи.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”