Корда за риболов на плувка ?

Модератор: sapuna

edis-pike
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Корда за риболов на плувка ?

Мнение от edis-pike »

Не потъваща в водата !
Последно промяна от edis-pike на Пет Апр 22, 2011 2:52 am, променено общо 3 пъти.
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Корда за риболов на плувка ?

Мнение от Радо Троев »

Колега, на ясно ли си какво питаш, какъв тип риболов практикуваш и какво искаш да ти кажем ? :shock: :oops:
Изображение
eliboi
новобранец
новобранец

Мнение от eliboi »

аз използвам само "финдрил' и "топ скор".за мен това са най-дорите влакна.от опит съм установил.по рано имаше на тубертини " хищник " но сега нея намирам вече.
успех.
edis-pike
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от edis-pike »

Тубертини ми е на мача ама още не съм го използвъл . правя по-малко по-малко подготвки от сега за сезона :) .
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

edis-pike написа:Не потъваща в водата !
При риболов с мач , ако го използваш по предназначение, нормално се използва потъваща корда. Да не си объркал нещо въпроса?
Повечето корди, като изключим флурокарбоновите и специализираните за мачов риболов, са с близко с водата относително тегло , тъй че може да се каже че са непотъващи.
Ако пък държиш въобще да не потъва, взимай плаващ шнур за мухарка. :lol:
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Ако ти трябва специално плуващо влакно - има на TRABUCCO T-Forse XPS кухо е и не потъва. Специално за риболов с болонезе. Размерите в които се предлага са 0.14; 0.16 и 0.18мм.
edis-pike
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от edis-pike »

Няма няма не съм объркал занм че на мача кордите вс е потъващо ! Когато е спокоина повърхноста не потъваща корда иска брадчеда защтото тои такива мач фидери и др не се занимава :) Иска кордата да му стои над водата .
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

Bai Dobri написа:Ако ти трябва специално плуващо влакно - има на TRABUCCO T-Forse XPS кухо е и не потъва. Специално за риболов с болонезе. Размерите в които се предлага са 0.14; 0.16 и 0.18мм.
Колега, предполагам визираш това:

Изображение

Но, то се предлага със следните размери: 0,128 ; 0,148 ; 0,165 ; 0,181 ; 0,203 ; 0,251 ; 0,307

Ако си го ползвал, може ли да дадеш малко инфо: предимства, недостатъци , ползват ли се някакви специални възли. Аз лично съм мерил с микрометър 0.148 мм. Действителния му диаметър е над 0,18 мм. То, и с просто око се вижда, че не отговаря. Може би се дава активното сечение, та затова. В новия каталог на TRABUCCO не го виждам, да не би да са го спрели от производство. Ако е така, ще купуваме залежала стока, най вероятно с намалена здравина. :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”