съвет за фидер и макара

Модератор: Paublo_Eskobar

asa3yt
новобранец
новобранец

съвет за фидер и макара

Мнение от asa3yt »

Здравейте!Искам да си купя фидер и макара като бюджета ми 70-80 лв.Ще ловя предимно на язовир но не мн големи риби каракуди предимно.http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... be-Samurai това е единия фидер на който съм се спрял http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=7148 или този но мисля че ще ми е къс
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: съвет за фидер и макара

Мнение от Ivan_nikolov »

аз лично съм с FilStar Trophy Feeder 3.0м много съм доволен , ползвам я вече 2-а година приятна пръчка от ниския ценови клас за макара обаче не мога да ти помогна. аз лично ползвам един FilStar premier но е въпрос на лично мнение ;) ако мога да ти помогна с инфо за цената. В Ноемврийския филстар бюлетин е с цена 27 лв макарата и тя е там някъде :)
asa3yt
новобранец
новобранец

Мнение от asa3yt »

а къде мога да я видя даи някой линк.Благодаря!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Това Глобе дето го гледаш е с голяма акция ,екстра хеви можи би,за едри риби.За по дребни гледай нещо медиум ,аз също гледам такъв,защото имам хеви 60-120гр.като акция и за дребни риби е тегав.Върховете почват от 2 унций нагоре.
На Филстар и аз съм фен ,ще погледна и там .
А този на 2,70м. е пикер ,фидерите са над 3м. :wink:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Това са две съвсем различни въдици - едното е Хеви Фидер с акция 80 - 120гр, а другото пикер с акция 20 - 60 гр. С първото можеш да хвърляш тежки кошнички съответно на средна, къмто голяма дистанция, а второто само с леки кошнички и даже само с олово, в захранено петно на близка дистанция. За да направиш правилен избор първо трябва да си направиш сметка при какви условия ще се ползва въдицата, ако местата за риболов са на малки водоеми, без течение - взимай пикера, ако обаче ти трябва дистанция за да стигнеш рибите, или има средно и силно течение ще ти трябва хевито. От там и за макарата - пикера върви с по-лекичка, а за хевито ти трябва размер 4000.
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Колега разгледай моделите на Formax има доста сносни модели за ценови клас до 60 лв не си взимай самурая пълен кютук е,може да го ползваш за риболов на амур на дунава(ако ме разбираш за къкво ти говоря) Ако имаш трудности с откриването на моделите пиши ми лс да ти дам линк...
Изображение
Без риболов няма любов !
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Bai Dobri написа:Това са две съвсем различни въдици - едното е Хеви Фидер с акция 80 - 120гр, а другото пикер с акция 20 - 60 гр. С първото можеш да хвърляш тежки кошнички съответно на средна, къмто голяма дистанция, а второто само с леки кошнички и даже само с олово, в захранено петно на близка дистанция. За да направиш правилен избор първо трябва да си направиш сметка при какви условия ще се ползва въдицата, ако местата за риболов са на малки водоеми, без течение - взимай пикера, ако обаче ти трябва дистанция за да стигнеш рибите, или има средно и силно течение ще ти трябва хевито. От там и за макарата - пикера върви с по-лекичка, а за хевито ти трябва размер 4000.
Бай Добри от всичко само едно не разбрах.За какво служат лайт и медиум фидери?
По принцип всички искат да хващат много големи риби на фидер и затова искат най-здравите сапове.Затова приятелю си вземи възможно най-голямото дърво,полови малко с него докато разбереш какво искаш(съответно ако не ти мини мерака за фидер риболов до тогава),след това се опитай да го продадеш на някой в някой форум и ако неуспееш просто го забравяш и си копуваш друг.Колкото човека ти одговорят толкова различни предложения ще получиш и всеки ще твърди колко е хубав неговия и каква хубава работа му върши.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

stich написа:http://get.bg/catalog/product_info.php? ... s_id=41973
Аз нямам такъв!
Да ти продам един. :D
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

:D Още не съм сигурен,ама ако може заварди ми оня на 3,30м. :drinkers:

п.п. ...и с малко по-различното име! :mrgreen:
Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

stich написа::D Още не съм сигурен,ама ако може заварди ми оня на 3,30м. :drinkers:

п.п. ...и с малко по-различното име! :mrgreen:
Де да имаше от тях,ако излезне нещо ще те имам предвид.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

asa3yt написа:Здравейте!Искам да си купя фидер и макара като бюджета ми 70-80 лв.с
Колега това е твоя фидер: http://get.bg/catalog/product_info.php? ... s_id=41973
Изображение
donbobi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от donbobi »

А да се включа и аз :oops: това което гледам е http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... be-Samurai въпроса ми е следният има ли смисъл да давам пари за нея за проба на този вид риболов или направо да гледам нещо по-висок клас като се има на предвид че не съм ловил по този начин :oops:
Да не забравя да питам какъв тип макара е подходяща за случея. мерси предварително :D
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

donbobi написа:А да се включа и аз :oops: това което гледам е http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... be-Samurai въпроса ми е следният има ли смисъл да давам пари за нея за проба на този вид риболов или направо да гледам нещо по-висок клас като се има на предвид че не съм ловил по този начин :oops:
Да не забравя да питам какъв тип макара е подходяща за случея. мерси предварително :D
Колега то въпроса е за какво искаш да го използваш.А макарата пак за какво ще я използваш и на каква дължина пръчка.
donbobi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от donbobi »

Мисля дължината да е 3,6 3,9 нещо такова за затворен водоем и рибета не малки но не и акули ако мога така да се изразя търся варянт да си направя проба с такъма и да видя дали ме кефи :D
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”