Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
дали си ходил там и на какво калве
Ами момичето което събираше таксата явно дъщеря на собственика или съпруга(нямам представа кой е собственика и колко е възрастен),та тя лично ми каза,че ОСНОВНАТА риба са въпросните шаранчета и че имало и майки по около 7-8 килограма и малки сомчета,които задължително се пускали обратно.Имало и костурчета,ама за това че има и слънчаци не спомена,ама аз видях че ги имаkrasimir75 написа:дали си ходил там и на какво калве

-
- новобранец
Ами докато отидох още
И аз ще бъда доволен на някакво прясно инфо,че ще ходим там чаа-аак в четвъртъкkrasimir75 написа:Колеги някои ходилие на лиси връх?

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Колега, на Кюлевча за малкия с закачките ли говориш-или за големия 

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
За малкия става въпрос колега.Големия не е разрешен и май нямало и въобще да го пускатRAAZIEL написа:Колега, на Кюлевча за малкия с закачките ли говориш-или за големия
- vladofommi
- вече хвърля и на тежко
Вчера ходих на левски
.Тез метеоролози така ма прекараха с тоя вятър,ако знаех,че така ще духа щях да отида днеска.Иначе хванах една каракуда(едра),няколко ситни шаранчета,едно малко амурче,няколко попчета и много слънчаци,някой от тях трофейни
.

единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
Ами то там попчета знам,че има,ама слънчаци нямаше(поне до преди две години)-от кога са се навъдили там?
-
- ще става разбирач
Мамоооо,трофейни слънчаци има там
...Миналата година имах един към 150 грама.Даже имам снимка някъде...ако я намеря ще я кача 

Stand and fight
А преди години,когато Иван беше ареддатор,даже и каракуда нямаше колега-само шаран,амур и попчетаexecutor написа:Мамоооо,трофейни слънчаци има там...Миналата година имах един към 150 грама.Даже имам снимка някъде...ако я намеря ще я кача
Колега, таксата на Левски пак ли е 20лв?vladofommi написа:Вчера ходих на левски.Тез метеоролози така ма прекараха с тоя вятър,ако знаех,че така ще духа щях да отида днеска.Иначе хванах една каракуда(едра),няколко ситни шаранчета,едно малко амурче,няколко попчета и много слънчаци,някой от тях трофейни
.
В понеделник след като синчето разля едно кафе върху обемния датчик на автоалармата и последващото 2-часово "къпане" със спирт и подсушаване реших да изпусна парата. Колегата вече беше на Левски, но аз реших да прескоча до Девненските развъдници, заради огромните каракуди.

(17.04.2011)
15.30 бях на язовира. Имаше един човек с 2 плувки, 3 дънни и 4 каракуди от сутринта. Оръжието мач, повод и линия до ваглера флуорокарбон и огромна шаранжийска кука Trabbuco 4 номер с ухо (щото без ухо нямах). Голямата кука за да отсее по-дребните каракуди, а ф-карбона защото предния път от 15.00 до 17.30 имах една риба с Mimetix и оснаналите от снимката горе до 19.00 със Сънлайн. Стръв и захранка шарен червей. 11 каракуди и в 17.15 ваглера изчезна и докато хвана пръчката и тя тръгна след него. Засичам и все едно съм хванал пън с двигател - плува си с пешеходна скорост и аз след него по брега. "Ковнах шаро" си викам, че и голям. Обаче по едно време почна да прави спринтове по 10-15 метра аванс развива за секунди. Не може това да го прави голям шаран, друго ще е. На амур прилича, ама на червей
И така чудене 15-на минути, докато се поизморим и двамата и почнаха да се показват някакви перки, но глава няма. Чак като го чепкосах се видя какво е - почти 4 кила амур с кука в дупето.

и по-отблизо

За пръв път виждам изкривена кука - беше станала като тирбушон.
(17.04.2011)
15.30 бях на язовира. Имаше един човек с 2 плувки, 3 дънни и 4 каракуди от сутринта. Оръжието мач, повод и линия до ваглера флуорокарбон и огромна шаранжийска кука Trabbuco 4 номер с ухо (щото без ухо нямах). Голямата кука за да отсее по-дребните каракуди, а ф-карбона защото предния път от 15.00 до 17.30 имах една риба с Mimetix и оснаналите от снимката горе до 19.00 със Сънлайн. Стръв и захранка шарен червей. 11 каракуди и в 17.15 ваглера изчезна и докато хвана пръчката и тя тръгна след него. Засичам и все едно съм хванал пън с двигател - плува си с пешеходна скорост и аз след него по брега. "Ковнах шаро" си викам, че и голям. Обаче по едно време почна да прави спринтове по 10-15 метра аванс развива за секунди. Не може това да го прави голям шаран, друго ще е. На амур прилича, ама на червей

и по-отблизо
За пръв път виждам изкривена кука - беше станала като тирбушон.
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Браво - чудесен излет си спретнал с хубави риби.
Поздравления.
Поздравления.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

-
- ще става разбирач
Колега само да попитам това на големия развъдник ли е или на някои от по малките.Поздрави добър риболов се е получило.