Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Венелин
- Спец-костур
- вече хвърля и на тежко
Венелин
Здравейте , колеги ! От доста време не бях ходил за риба , ама така е като си студент
. Та накратко за риболова - ставане на 23-ти рано рано и пристигаме на Венелин към 7 и 30. Хора дал Господ , а хубавите места бяха малко и , раэбира се , эаети. За първи път посещавах мястото и незнаех как да подходя , но в крайна сметка заложих на две дънни на царевица на косъм и една плувка отново на царевица. Риболовствах два дни с преспиване и не бях особено очарован от резултата , но все пак имаше емоции и някоя и друга рибка. Ето снимките :

Първият ден приключих с това:

като имах 2 шаранчета по 500-600 грама които веднага пусках + изтървано амурче около 2 - 2,5 кг. , поради оплитане на кордата в кепа и късане

Вторият ден - повече почивка , отколкото риболов :

Ами ...това беше ! Наслука

Първият ден приключих с това:

като имах 2 шаранчета по 500-600 грама които веднага пусках + изтървано амурче около 2 - 2,5 кг. , поради оплитане на кордата в кепа и късане

Вторият ден - повече почивка , отколкото риболов :

Ами ...това беше ! Наслука

- ignatov78
- ще става разбирач
Re: Венелин
Екстра риболов се е получил,и много хубави снимки! 

-
- научил се да хвърля
Два дни на платен водоем за 5 каракуди според мен си е чист обир. Наглостта и алчността на арендаторите във Варненско минава всякакви граници!
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
-
- ще става разбирач
Хубави каракуди си хванал а язовира уж рендаторски а пък няма друга риба освен каракуда няма.
Рибата е в другите водоеми, аз ви гарантирам. На Венелин сам с много излети, някой от тях успешни някой от тях неуспешни. Полииката на арендатора е следната: ще се развива еко торизъм като риболова ще е между другото. Риба се вади по никулден от забранените(зарибените) водоеми, защото така или иначе в разрешените няма нищо. всяка година се зарибява периодично ,но познайте кой водоеми и дали някой лови там освен с мрежа.Колега ти си много успешен риболовец с този улов си ги разбил там Капото си е бизнес. Всяка година закупуват два варела шарани и ги пускат в малката локва и айде като хване един 10 малки шаранчета и всички са там. В по големия водоем има шарани над 4-5 килограма , но са много малко на брой. Абе голяма скръб е там. Аз твърдо сам решил, че е по добре да отида там да пия една бира в заведението и да се прибирам. Там си е чисто ревю. Всеки разпъва, захранва, чака, по добре да хварлиш отзад оградата с бодлива тел(на поляната).
Резултата ще е същия. Докато някой не си промени тарикатското мислене там и не само там нещата няма да се променят. Таксата за риболов е за риболов, не е за далвера с тарпението на хората в обезрибените водоемчта. Хвани пусни да ок ама няма каде да го хванеш.

А извинявай, това зад теб във водоема бодлива тел 2 реда ли е или така ми се струва. Там пуснаха и Щука и Шаран.В този водоем има и доста едра каракуда сащо и амура трябва да е още там. Абе това си е за миналата година. Гладна и дълга зима е била явно. Ще го разрешат ли този водоем или не(естественно).