Остров Тасос, Гърция

Модератор: nkolev66

tihona
новобранец
новобранец

Остров Тасос, Гърция

Мнение от tihona »

Здравейте, след една седмица на 2.05.2011 ще ходя в гърция да се гмургам, не съм опитен харпунджия и като цяло апнето ми е около 1 мин максимум 1 мин и половина.

Идеята ми е ако може да ме посъветвате за място където може да се гмурна с моите възможности до 6 метра и да се изкефя като отстрелям някоя риба поне 0.5 - 1 кг, и каква риба да очаквам в този сезон.

икипировка си имам: камуфлажен неопрен 5/7мм, чорапи, ръкавици, харпун 90 см. ластици, тежести

Ще се радвам и за съвети за подходящи места и сезони по други места в гърция и какви риби кога до очаквам и къде..

Благодаря ви предварително
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Re: Остров Тасос, Гърция

Мнение от spear »

Подводния риболов през месец Май е абсолютно забранен в Гърция. Глобите са огромни!!
Аватар
Kroumoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Kroumoff »

Пич, за подобен риболов се изисква разрешително. Вади се от пристанищните власти.глобите са солени. Носи си 2 снимки и 35 евро
Catch & Release Club
tihona
новобранец
новобранец

Мнение от tihona »

Добре де, все пак аз нема да ощетя гръцката аквакултура и рибно богатство, дори само и за кеф дайте съвет, къде, кога е най добре и каква риба да очаквам
Аватар
Kroumoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Kroumoff »

Няма да ощетиш аквакултурата на гърците, но причината да пиша тук са все по-честите прояви на булгаристанщина в Гърция.

И за да не предизвикваме негативно отношение към всички нас, е необходимо да спазваме местните закони. Ходи, извади си билет за подводен риболов и питай властите къде са добрите места и къде и кога е забранено. Говорят английски на разбираемо ниво.

Да не повтаряме случая на група варненски клошари, отишли с 4 лодки на гръцки остров без никакви разрешителни и билет за риболов на само един "рибар" от 8 такива. И се изпокарали с бреговата охрана ... Как ще ни гледат после там ?

Или групата бургаски клошари, които ловяли и продавали риба на турска територия. Сега там българските лодки са особено "уважавани".

Или двамката софийски тарикатчета на Халкидики, които се фукаха как вече втора година ловят без разрешително и се правят на ударени и приятно разсеяни ...
Catch & Release Club
Аватар
ivan.g.andonov
фен клуб-скобар

Мнение от ivan.g.andonov »

като чета колеги ваште писания се плаша.значи ли че и за една въдица ще трябва да изкарам разрешително.аз също ще ходя до Гърция но на 10.05.там сега разрешено ли е?
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

ivan.g.andonov написа:като чета колеги ваште писания се плаша.значи ли че и за една въдица ще трябва да изкарам разрешително.аз също ще ходя до Гърция но на 10.05.там сега разрешено ли е?
от брега може да си ловиш, разрешителното е за риболов от лобка или с харпун...
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

tihona написа:Добре де, все пак аз нема да ощетя гръцката аквакултура и рибно богатство, дори само и за кеф дайте съвет, къде, кога е най добре и каква риба да очаквам
За да не се повтаряме, влез тук и чети къде и как на Тасос: http://www.spearfish.org/e107_plugins/f ... .php?28748
Как и къде се вади билет, как изглежда и т.н... чети тук: http://www.spearfish.org/e107_plugins/f ... p?31083.40

Имай предвид че хванат ли те м.Май че и без билет конфискуват всичко включително и колата ти защото и тя била участвала в престъплението. Глобата и т.н... са си отделни екстри.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

spear написа: Имай предвид че хванат ли те м.Май че и без билет конфискуват всичко включително и колата ти защото и тя била участвала в престъплението. Глобата и т.н... са си отделни екстри.
интересно ми е има ли такъв прецедент - не съм чул някой да е "изревал" или има пострадали, но са предпочели да си замълчат...
Бат' Гойко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Бат' Гойко »

Тедо написа:
spear написа: Имай предвид че хванат ли те м.Май че и без билет конфискуват всичко включително и колата ти защото и тя била участвала в престъплението. Глобата и т.н... са си отделни екстри.
интересно ми е има ли такъв прецедент - не съм чул някой да е "изревал" или има пострадали, но са предпочели да си замълчат...
А бре колега Тедо, направи си труда и изчети написаното в линка, дето е пуснал Spear. Имам чувството, че в тези форуми раздават някакви бонуси за писане и наказания за четене... :lol: Ако беше го прочел, щеше да стигнеш до тук:
http://www.spearfish.org/e107_plugins/f ... post_42295
където колегата HANS подробно е описал своя "прецедент"! Нека внимателно го прочете и колегата, дето е пуснал тази тема!
Тогава, ако паралелно с четенето протече и другият процес - мисъл и анализ, ще стане ясно, че колегата HANS е изгорял с 300 евра в разрешено време и с надлежно изваден риболовен билет. Просто е гмуркал на непозволено място. После, ако мисловният процес продължи, може и да се сетите какво ще се случи, ако ви спипат с харпун в морето във време на пълна забрана на риболова и сте без разрешително...
tihona написа:Здравейте, след една седмица на 2.05.2011 ще ходя в гърция да се гмургам, не съм опитен харпунджия и като цяло апнето ми е около 1 мин максимум 1 мин и половина.

Идеята ми е ако може да ме посъветвате за място където може да се гмурна с моите възможности до 6 метра и да се изкефя като отстрелям някоя риба поне 0.5 - 1 кг, и каква риба да очаквам в този сезон.

икипировка си имам: камуфлажен неопрен 5/7мм, чорапи, ръкавици, харпун 90 см. ластици, тежести

Ще се радвам и за съвети за подходящи места и сезони по други места в гърция и какви риби кога до очаквам и къде..

А това направо не ми се коментира! Не е истина как тези форуми произвеждат такива нахъсани харпунджии! С една минута апнеа, ама иначе напълно екипиран и готов да очаква риби по кило, и то в Гърция! :lol: Ама то така става, когато 99% от темите са за екипировка. Вече си мисля, че съвсем закономерно и навреме слизам от влака... :D
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Бат' Гойко написа:Вече си мисля, че съвсем закономерно и навреме слизам от влака... :D
:lol: :lol: :lol:
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Бат' Гойко написа: Вече си мисля, че съвсем закономерно и навреме слизам от влака... :D
Как ще слизаш, баш на най-интересното, тъкмо заприлича на "Ориент експрес" :D .
Изображение
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

tihona написа:
Здравейте, след една седмица на 2.05.2011 ще ходя в гърция да се гмургам, не съм опитен харпунджия и като цяло апнето ми е около 1 мин максимум 1 мин и половина.

А това направо не ми се коментира! Не е истина как тези форуми произвеждат такива нахъсани харпунджии! С една минута апнеа, ама иначе напълно екипиран и готов да очаква риби по кило, и то в Гърция! :lol: Ама то така става, когато 99% от темите са за екипировка. Вече си мисля, че съвсем закономерно и навреме слизам от влака...

Така е Gringo, път на младите :lol: :lol:
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Аватар
ivan.g.andonov
фен клуб-скобар

Мнение от ivan.g.andonov »

ivan.g.andonov написа:като чета колеги ваште писания се плаша.значи ли че и за една въдица ще трябва да изкарам разрешително.аз също ще ходя до Гърция но на 10.05.там сега разрешено ли е?
Изображение
tihona
новобранец
новобранец

Мнение от tihona »

Бате Гойко

А това направо не ми се коментира! Не е истина как тези форуми произвеждат такива нахъсани харпунджии! С една минута апнеа, ама иначе напълно екипиран и готов да очаква риби по кило, и то в Гърция! :lol: Ама то така става, когато 99% от темите са за екипировка. Вече си мисля, че съвсем закономерно и навреме слизам от влака... :D[/quote]

Страшни сте, все едно като за първи път сте се гмуркали сте имали апне 4 мин.

Благодаря за инфото, че е забранен риболова през м. май, определено ще го имам в предвид.

И така никой не каза кога какви риби могат да се очакват в гърция, при каква температура на водата и какви дълбочини. ПС линковете които ми пратихте не работят /да регистрирах в spearfish.org /. Все повече оставам с мнението, че този форум само си чешете езиците и се дуете кой с какъв рибок е излязъл от морето, а не да си помагате един друг.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”