Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

да хвърлиш отсреща
Модератор: dantho.mihov
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
да хвърлиш отсреща
защо пиша тази тема..
защото много пъти ми е правило много лошо впечатление..рибари хвърлят на тежко от единия бряг чак на другия..миналото лято хвърлях на плувка за шаран,хванах няколко риби по около 1200-1500и един колега отсреща започна да хвърля буквално във краката ми..тва не го разбирам и съм се чудел..за какво е цялата работа..защо е необходимо да се прехвърля реката когато може да си пусне оловото до неговия бряг..и толкоз..каква риба ще ловят тези хора на 1 метър от брега не знам..просто се чудя и не го проумявам..
вие как мислите ...нормално ли е това явление в риболова ..на вас случвало ли ви се е..
защото много пъти ми е правило много лошо впечатление..рибари хвърлят на тежко от единия бряг чак на другия..миналото лято хвърлях на плувка за шаран,хванах няколко риби по около 1200-1500и един колега отсреща започна да хвърля буквално във краката ми..тва не го разбирам и съм се чудел..за какво е цялата работа..защо е необходимо да се прехвърля реката когато може да си пусне оловото до неговия бряг..и толкоз..каква риба ще ловят тези хора на 1 метър от брега не знам..просто се чудя и не го проумявам..
вие как мислите ...нормално ли е това явление в риболова ..на вас случвало ли ви се е..

-
- и господ не е толокова добър
Re: да хвърлиш отсреща
Да ти хвърлят върху въдицата не е нормално, но да ловиш на другия бряг е повече от нормално, стига да можеш и да не пречиш на другите.
п.п Сега темата ще е преместя, където според мен трябва да бъде
п.п Сега темата ще е преместя, където според мен трябва да бъде

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- сериозен играч
Като се направи някой около мен на Хитър Петър т.е. да хвърля в близост до мен и да ми пречи,правя следното.Вадя дънната с най-дебелата корда и с перфектен диагонал,веднъж на ляво и веднъж на дясно си осигурявам спокойствие.
- antivik
- кандидат преподавател
То тези с дънарките на по-големите язовири могат да се преглътнат, щото трудно ще прекарат до другия бряг с хвърляне
, но какво да се прави с лодкаджийте и гребците, дето като видят седнал на брега рибар било на плувка, било на тежко, било и на двете веднага гледат да минат колкото се може по-близо до брега
а от вълните отидоха и живърник, и захранено петно и риболов
. Доста често съм съжалявал, че пищоля ми е газов, а не боен, ма по-добре, че току виж съм направил некоя беля.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Пуцай-няма страшно!После ще направим подписка в твоя защита!!!antivik написа:......но какво да се прави с лодкаджийте и гребците, дето като видят седнал на брега рибар било на плувка, било на тежко, било и на двете веднага гледат да минат колкото се може по-близо до брегаа от вълните отидоха и живърник, и захранено петно и риболов
. Доста често съм съжалявал, че пищоля ми е газов, а не боен.........

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- ivan.g.andonov
- фен клуб-скобар
нали имаш прашка .аз ги целя с оловца и има ефект.и най важното не се коси.не дръж на тия неща.наслука
- antivik
- кандидат преподавател
Бе пуцай...Телескоп написа:Пуцай-няма страшно!После ще направим подписка в твоя защита!!!antivik написа:......но какво да се прави с лодкаджийте и гребците, дето като видят седнал на брега рибар било на плувка, било на тежко, било и на двете веднага гледат да минат колкото се може по-близо до брегаа от вълните отидоха и живърник, и захранено петно и риболов
. Доста често съм съжалявал, че пищоля ми е газов, а не боен.........
![]()
![]()

- barutchiata ©
- Администратор
ribolovcho написа:защо пиша тази тема..
Бате не се научи къде да си пускаш темите! Какво прави тази тема в "Препоръки и оплаквания". Тука се пускат теми свързани с препоръки и оплаквания към сайта!!!

-
- и господ не е толокова добър
Темата е преместих аз, пусната беше в риболов на тежко.В случая Риболовчо се оплаква, че са хвърляли върху него, за мен това си е оплакванеbarutchiata © написа:ribolovcho написа:защо пиша тази тема..
Бате не се научи къде да си пускаш темите! Какво прави тази тема в "Препоръки и оплаквания". Тука се пускат теми свързани с препоръки и оплаквания към сайта!!!![]()
![]()

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Много пъти ми се е случвало в "тесни" участъци - бряг срещу бряг, да се "нагаждаме" с колегите от отсрещната страна. Много пъти сме се разбирали само с едно "Извинявай колега", след което веднага следва корекция в позиционирането на такъмите. Но е имало и случаи, в които следва не само "постоянство" от отсрещната страна, но и нарочно "практикуване" на замятанията. Е, те за тези "нарочни" повторения става дума. Какво практикувам аз в такива ситуации: първо - со кротко, со благо
. Раздумка. После, ако няма ефект, и няма, къде да се преместя, (особено ако съм си хвърлил захранка за поне 10 лв.), сменям такъма и - косо през такъма на колегата. Изчаквам 5 мин. и: оппаааа.... клъвна мииии...... Следва "засечка", теглене на бързи обороти, без да се съобразявам с това, дали пръчката на отсрещната страна е "нагазила във водата" и се "съпротивлява"
. Дърпаям, като че ли вадя нещо ГОЛЯМОООО. И какво се получава - след едно-две такива замятания на "колегата", дестинацията на замятането се променя, защото и той започва да изпитва много често положителните емоции от честите "кълванета"
. Да не забравя - всеки път учтиво се извинявам и "съжалявам" за създадените "неудобства" на колегата отсреща. Почти винаги след второто-третото замятане, нещата се оправят. Със сигурност.
.
Призив от мен към всички колеги: Нека да не си създаваме такива емоции, когато на отсрещния бряг има някой друг, дошъл като нас да изпита удоволствието от любимия спорт.
А когато отсреща няма никой - ами какъв е проблема? Хвърляй си където и както искаш. Щом няма на кого да печиш .... ? Няма проблем.
п.п. Между другото, този проблем не е само с "отсрещния бряг". Този проблем е и на брега, когато сме един до друг. Когато някой си мисли, че хвърляйки в ляво или в дясно (косо на брега) на голяма дистанция, брегът си е негов и другите - и само те, ДРУГИТЕ, трябва да се съобразяват с него. Ами то си има и етичен кодекс на рибаря. Нека да не правим онова, което не искаме и другите да ни правят. НАСЛУКА НА ВСИЧКИ

Призив от мен към всички колеги: Нека да не си създаваме такива емоции, когато на отсрещния бряг има някой друг, дошъл като нас да изпита удоволствието от любимия спорт.
А когато отсреща няма никой - ами какъв е проблема? Хвърляй си където и както искаш. Щом няма на кого да печиш .... ? Няма проблем.
п.п. Между другото, този проблем не е само с "отсрещния бряг". Този проблем е и на брега, когато сме един до друг. Когато някой си мисли, че хвърляйки в ляво или в дясно (косо на брега) на голяма дистанция, брегът си е негов и другите - и само те, ДРУГИТЕ, трябва да се съобразяват с него. Ами то си има и етичен кодекс на рибаря. Нека да не правим онова, което не искаме и другите да ни правят. НАСЛУКА НА ВСИЧКИ

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Илия верно си е оплакване темата, ма ще я метна в разни че искам и аз да изрева срещу свекървата 

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Ама нали всички си обичаме свекървите

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- antivik
- кандидат преподавател
М-м мисля че даjagger1 написа:Ама нали всички си обичаме свекървите![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

- antivik
- кандидат преподавател
Виж тука нещо се падам между чука и наковалнята. Често ми се случва при замятане, на леко, на по-голямо разстояние да ми се изкели замятането и да тръгне къде сектора на колегата в страни от мен, но веднага стопирам летежа на кордата и започвам да прибирам още във въздуха, а и праскам и едно извинение. Лошото на последък е, че след като съм се настанил и заметнал, пристигат колеги и се насаждат на 2-2,5м. от мен, че аз така без замятане-само като завъртя на страни сопата и закачам техните без замятане и к`ва ми е вината тогаваjagger1 написа: ...

Не дай си боже пък и да хванеш някоя и друга риба и тогава всички плувки са върху твоята!!!antivik написа:... Лошото на последък е, че след като съм се настанил и заметнал, пристигат колеги и се насаждат на 2-2,5м. от мен, че аз така без замятане-само като завъртя на страни сопата и закачам техните без замятане и к`ва ми е вината тогава.

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!