да хвърлиш отсреща

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

да хвърлиш отсреща

Мнение от ribolovcho »

защо пиша тази тема..
защото много пъти ми е правило много лошо впечатление..рибари хвърлят на тежко от единия бряг чак на другия..миналото лято хвърлях на плувка за шаран,хванах няколко риби по около 1200-1500и един колега отсреща започна да хвърля буквално във краката ми..тва не го разбирам и съм се чудел..за какво е цялата работа..защо е необходимо да се прехвърля реката когато може да си пусне оловото до неговия бряг..и толкоз..каква риба ще ловят тези хора на 1 метър от брега не знам..просто се чудя и не го проумявам..

вие как мислите ...нормално ли е това явление в риболова ..на вас случвало ли ви се е..
Изображение
Най добрите са тук
snegk
и господ не е толокова добър

Re: да хвърлиш отсреща

Мнение от snegk »

Да ти хвърлят върху въдицата не е нормално, но да ловиш на другия бряг е повече от нормално, стига да можеш и да не пречиш на другите.
п.п Сега темата ще е преместя, където според мен трябва да бъде :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Като се направи някой около мен на Хитър Петър т.е. да хвърля в близост до мен и да ми пречи,правя следното.Вадя дънната с най-дебелата корда и с перфектен диагонал,веднъж на ляво и веднъж на дясно си осигурявам спокойствие.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

То тези с дънарките на по-големите язовири могат да се преглътнат, щото трудно ще прекарат до другия бряг с хвърляне :twisted: , но какво да се прави с лодкаджийте и гребците, дето като видят седнал на брега рибар било на плувка, било на тежко, било и на двете веднага гледат да минат колкото се може по-близо до брега :axe: а от вълните отидоха и живърник, и захранено петно и риболов :evil: . Доста често съм съжалявал, че пищоля ми е газов, а не боен, ма по-добре, че току виж съм направил некоя беля.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

antivik написа:......но какво да се прави с лодкаджийте и гребците, дето като видят седнал на брега рибар било на плувка, било на тежко, било и на двете веднага гледат да минат колкото се може по-близо до брега :axe: а от вълните отидоха и живърник, и захранено петно и риболов :evil: . Доста често съм съжалявал, че пищоля ми е газов, а не боен.........
Пуцай-няма страшно!После ще направим подписка в твоя защита!!! :lol: :lol: :lol:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
ivan.g.andonov
фен клуб-скобар

Мнение от ivan.g.andonov »

нали имаш прашка .аз ги целя с оловца и има ефект.и най важното не се коси.не дръж на тия неща.наслука
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Телескоп написа:
antivik написа:......но какво да се прави с лодкаджийте и гребците, дето като видят седнал на брега рибар било на плувка, било на тежко, било и на двете веднага гледат да минат колкото се може по-близо до брега :axe: а от вълните отидоха и живърник, и захранено петно и риболов :evil: . Доста често съм съжалявал, че пищоля ми е газов, а не боен.........
Пуцай-няма страшно!После ще направим подписка в твоя защита!!! :lol: :lol: :lol:
Бе пуцай... :? , ма мноо често вятъра духа срещу мен, та ма е страх да не аз да се обгазя, а и голема гюрултия са дига и чакай после риба :!: :drinkers: .
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

ribolovcho написа:защо пиша тази тема..
защото много пъти ми е правило много лошо впечатление..рибари хвърлят на тежко от единия бряг чак на другия..миналото лято хвърлях на плувка за шаран,хванах няколко риби по около 1200-1500и един колега отсреща започна да хвърля буквално във краката ми..тва не го разбирам и съм се чудел..за какво е цялата работа..защо е необходимо да се прехвърля реката когато може да си пусне оловото до неговия бряг..и толкоз..каква риба ще ловят тези хора на 1 метър от брега не знам..просто се чудя и не го проумявам..

вие как мислите ...нормално ли е това явление в риболова ..на вас случвало ли ви се е..

Бате не се научи къде да си пускаш темите! Какво прави тази тема в "Препоръки и оплаквания". Тука се пускат теми свързани с препоръки и оплаквания към сайта!!! :idea: :idea: :idea:
snegk

Мнение от snegk »

barutchiata © написа:
ribolovcho написа:защо пиша тази тема..

Бате не се научи къде да си пускаш темите! Какво прави тази тема в "Препоръки и оплаквания". Тука се пускат теми свързани с препоръки и оплаквания към сайта!!! :idea: :idea: :idea:
Темата е преместих аз, пусната беше в риболов на тежко.В случая Риболовчо се оплаква, че са хвърляли върху него, за мен това си е оплакване :D
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Много пъти ми се е случвало в "тесни" участъци - бряг срещу бряг, да се "нагаждаме" с колегите от отсрещната страна. Много пъти сме се разбирали само с едно "Извинявай колега", след което веднага следва корекция в позиционирането на такъмите. Но е имало и случаи, в които следва не само "постоянство" от отсрещната страна, но и нарочно "практикуване" на замятанията. Е, те за тези "нарочни" повторения става дума. Какво практикувам аз в такива ситуации: първо - со кротко, со благо :D . Раздумка. После, ако няма ефект, и няма, къде да се преместя, (особено ако съм си хвърлил захранка за поне 10 лв.), сменям такъма и - косо през такъма на колегата. Изчаквам 5 мин. и: оппаааа.... клъвна мииии...... Следва "засечка", теглене на бързи обороти, без да се съобразявам с това, дали пръчката на отсрещната страна е "нагазила във водата" и се "съпротивлява" :lol: . Дърпаям, като че ли вадя нещо ГОЛЯМОООО. И какво се получава - след едно-две такива замятания на "колегата", дестинацията на замятането се променя, защото и той започва да изпитва много често положителните емоции от честите "кълванета" :lol: . Да не забравя - всеки път учтиво се извинявам и "съжалявам" за създадените "неудобства" на колегата отсреща. Почти винаги след второто-третото замятане, нещата се оправят. Със сигурност. :D .
Призив от мен към всички колеги: Нека да не си създаваме такива емоции, когато на отсрещния бряг има някой друг, дошъл като нас да изпита удоволствието от любимия спорт.
А когато отсреща няма никой - ами какъв е проблема? Хвърляй си където и както искаш. Щом няма на кого да печиш .... ? Няма проблем.
п.п. Между другото, този проблем не е само с "отсрещния бряг". Този проблем е и на брега, когато сме един до друг. Когато някой си мисли, че хвърляйки в ляво или в дясно (косо на брега) на голяма дистанция, брегът си е негов и другите - и само те, ДРУГИТЕ, трябва да се съобразяват с него. Ами то си има и етичен кодекс на рибаря. Нека да не правим онова, което не искаме и другите да ни правят. НАСЛУКА НА ВСИЧКИ :drinkers:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Илия верно си е оплакване темата, ма ще я метна в разни че искам и аз да изрева срещу свекървата :D
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Ама нали всички си обичаме свекървите :lol: :lol: :lol: :smt035 :smt026 :smt051 :smt068 :smt068 :smt068
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

jagger1 написа:Ама нали всички си обичаме свекървите :lol: :lol: :lol: :smt035 :smt026 :smt051 :smt068 :smt068 :smt068
М-м мисля че да :? , като тортите и салатите па и ракийката-добре охладени :twisted: .
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

jagger1 написа: ...
п.п. Между другото, този проблем не е само с "отсрещния бряг". Този проблем е и на брега, когато сме един до друг. Когато някой си мисли, че хвърляйки в ляво или в дясно (косо на брега) на голяма дистанция, брегът си е негов и другите - и само те, ДРУГИТЕ, трябва да се съобразяват с него. Ами то си има и етичен кодекс на рибаря. Нека да не правим онова, което не искаме и другите да ни правят. НАСЛУКА НА ВСИЧКИ :drinkers:
Виж тука нещо се падам между чука и наковалнята. Често ми се случва при замятане, на леко, на по-голямо разстояние да ми се изкели замятането и да тръгне къде сектора на колегата в страни от мен, но веднага стопирам летежа на кордата и започвам да прибирам още във въздуха, а и праскам и едно извинение. Лошото на последък е, че след като съм се настанил и заметнал, пристигат колеги и се насаждат на 2-2,5м. от мен, че аз така без замятане-само като завъртя на страни сопата и закачам техните без замятане и к`ва ми е вината тогава :( .
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

antivik написа:... Лошото на последък е, че след като съм се настанил и заметнал, пристигат колеги и се насаждат на 2-2,5м. от мен, че аз така без замятане-само като завъртя на страни сопата и закачам техните без замятане и к`ва ми е вината тогава :( .
Не дай си боже пък и да хванеш някоя и друга риба и тогава всички плувки са върху твоята!!! :lol: :lol: :lol:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”