Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Моля за съвет
Модератор: dantho.mihov
-
- научил се да хвърля
Моля за съвет
Здравейте колеги!На село има едно водоемче в което съм пускал толкова риба и не съм хванал нито една риба от пуснатите нито съм видял.Зарибителния матерял бяха каракуди по 50-100 грама и купих 50 шаранчета по 150 грама.Пускал съм сигурно над 500 каракуди,бабушки,уклей и нищо не се е равъдило.Водоема е с подходяща дълбочина от 1 метър не повече обширен е има доста шавари.Има доста костенурки и според мен те са проблема те се хранят със зарибителният матерял.Споделетя някакви съвети дали това е проблеми и как мога да го отстраня.
-
- ще става разбирач
Re: Моля за съвет
Здравей колега,
а възможно ли е да има видра, само тя е способна да унищожи рибите в един малък и плитък водоем ?
а възможно ли е да има видра, само тя е способна да унищожи рибите в един малък и плитък водоем ?
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
- Angel_d4
- вече хвърля и на тежко
аз доколкото съм запознат и костенурките доста обичат да си хапват рибета така, че е напълно възможно и те да ти изяждат малките рибета, но за по сериозни риби ...хмм
може и да е видра,пеликани
чапли
и какви ли още не

-
- научил се да хвърля
НЗ много малко вероятно е да има видра
-
- ще става разбирач
Има ли приток на течаша вода към язовирчето?
-
- научил се да хвърля
Има да не много голям но има
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това водната костенурка(да ме прощават природозащитниците)е най-голямата гад която се развъжда из нашите водоеми,лови риба яде в промишлени количества хайвер и е неизтребима.
Така че е напълно възможно , да не кажа сигурно че тя е основния проблем.
Така че е напълно възможно , да не кажа сигурно че тя е основния проблем.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- научил се да хвърля
А как мога да я премахна от водоема
Наскоро гледах как американците изтровиха цели участъци от една река да спрът нашествието на зъбат хищник внесен от Тайланд като деликатесна риба и унищожаващ всичко живо във реката.Но не ти го препоръчвам,по скоро се откажи от зарибяването.
Не се отказвай,просто намери по-подходящо място! Идеята ти е чудесна !tct написа:..........по скоро се откажи от зарибяването.

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
[quote="Телескоп"][quote="tct"]..........по скоро се [b][u]откажи[/u][/b] от зарибяването.[/quote]
Не се отказвай,просто намери по-подходящо място! Идеята ти е чудесна ! :wink:[/quote]
Колега,говорим за конкретния водоем описан в темата и докато не открие причината няма смисъл да го зарибява.Иначе идеята за зарибяването е добра.
Не се отказвай,просто намери по-подходящо място! Идеята ти е чудесна ! :wink:[/quote]
Колега,говорим за конкретния водоем описан в темата и докато не открие причината няма смисъл да го зарибява.Иначе идеята за зарибяването е добра.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Това са доста рибки, чак съм очуден, че нищо не се е завъдило.rock_children написа:..Пускал съм сигурно над 500 каракуди,бабушки,уклей и нищо не се е равъдило...
А ти сигурен ли си, че няма риба в този водоем? Може да не се хваща на въдица, но да ги има.
Преди няколко години в квартала в който живея изоставиха един изкоп за основите на жилищен блок с размери 25/25 м. Изкопът се самозапълни с вода и някой пусна там каракудки. Така се ръзвъдиха, че ходех там и на хляб си ловях за стръв на щуките. За моя изненада в следващата година в този изкоп между блоковете, пенсионерите си ловяха редовно поотраснали каракуди, кленчета и бабушки. А си беше бетонено корито и мътна вода. Какво ядеше тази риба, че и да се размножава, че и да наддава на тегло и до сега не ми стана ясно.
Отдавна не съм минавал от там, но сега ще се отбия да го проверя.
Според мен само химическо отравяне може да унищожи всичката риба в даден водоем. Костенурките ядат риба, но дребна. Въобще не могат да надвият на по-големите рибки.
-
- научил се да хвърля
Изобщо не са за пренебрегване и водните змий за малките рибета!
Както описва колегата водоема, гаранция,че ги има доста.
Както описва колегата водоема, гаранция,че ги има доста.
И да ме няма, пак съм тук !
Някой да не е зарибил преди тебе със щука ?Що не пробваш на тапа до шавара.
-
- научил се да хвърля
до преди 3 4 години е имало в водоема линове и каракуди лично аз съм бил свидетел как един съсед ги ловепе и не казваше на никои че има риба аз видях един ден като поливах с дядо понеже вземаме от там вода и го видях в шавара как си дърпаше прилично количчество отидох и ми каза да не споделям на никои за водоема за да не се разчуе че има риба.Тогава бях на 11 години и бях много щур и зех че казах на едни приятели ходихме всеки ден и ловехме доста обаче само каракуда линовете ги пускахме защото още тогава бяха рядки да не говорим за сега.И какво стана за един месец всичко изчезна нз дали този човек не пусна мрежа от които разбрах за рибата в този водоем или е изловихме.Водоема е много обрасъл с шавари дълбочината е 50см до 1 метър има много водни кокошки а костенурките сигурно са се преместили от едно пере което е на 50 метра от водоемчето и няма никаква пречка за костенурките да се преселят.И така аз събрах 30 лева и вуйчо ми добави малко и купихме зарибителен матерял шаранчета.След това ходех поне по 2 пъти в седмицата през лятната ваканция на перето и каквото хванех го пусках във водоемчето.За щука няма как да има се се чудя ако върха на няколко туби 3 ки с каракудки дали няма да започнат да се ловят тези костенурки ?