Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
yoryvn
новобранец
новобранец

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от yoryvn »

Платеното до Алкомет Шумен на 25.04.2011. Много малко водоемче с много наплашена риба. Шаран не улових, нито пастърва, рибата изобщо не се влияе от храната. Може и да е прехранена, защото всеки хвърля в промишлени количества храна. Явно са пуснали скоро малки толостолобчета, защото на нищожната захранка която пуснах на директната 7-мица започнаха по чудо да пипат чаревицата. Дохранвах периодично по малко с царевица и бял червей и мислех, че ще се махнат но през целия ден бяха пред мен и така се получи динамичен риболов на дребен толостолоб(много дребен-100-200 г.) :x . Това не бе желания риболов. Имаше хора на стената"стената), които хванаха шарани и пастърви, но при мен така и не доидоха. Колегите споделиха че толкова слаб риболов скоро не са правили там. За целия ден бяха уловени десетина шарана и пет шест пастърви. Нещо много интерестно - собственика си прибира пастървата, защото веднж уловена тя умирала :lol: Не сам много сигурен дали изобщо скоро там ще остане някаква риба. Не видях нмого хора да връщат риба във водоема. Просто си я закопуват. Незнам за какъв спортен става въпрос? Направих си мача, но това не промени нещата. А сащо има дребна бяла риба която се настани тарайно на петното от бял червей и гълташе дребните куки без проблем. :roll:Най- хубавото в случея бе перфектното време за риболов, който не се състоя.
yoryvn
новобранец
новобранец

Мнение от yoryvn »

rap66 написа:В понеделник след като синчето разля едно кафе върху обемния датчик на автоалармата и последващото 2-часово "къпане" със спирт и подсушаване реших да изпусна парата. Колегата вече беше на Левски, но аз реших да прескоча до Девненските развъдници, заради огромните каракуди.
Изображение
(17.04.2011)
15.30 бях на язовира. Имаше един човек с 2 плувки, 3 дънни и 4 каракуди от сутринта. Оръжието мач, повод и линия до ваглера флуорокарбон и огромна шаранжийска кука Trabbuco 4 номер с ухо (щото без ухо нямах). Голямата кука за да отсее по-дребните каракуди, а ф-карбона защото предния път от 15.00 до 17.30 имах една риба с Mimetix и оснаналите от снимката горе до 19.00 със Сънлайн. Стръв и захранка шарен червей. 11 каракуди и в 17.15 ваглера изчезна и докато хвана пръчката и тя тръгна след него. Засичам и все едно съм хванал пън с двигател - плува си с пешеходна скорост и аз след него по брега. "Ковнах шаро" си викам, че и голям. Обаче по едно време почна да прави спринтове по 10-15 метра аванс развива за секунди. Не може това да го прави голям шаран, друго ще е. На амур прилича, ама на червей :shock: И така чудене 15-на минути, докато се поизморим и двамата и почнаха да се показват някакви перки, но глава няма. Чак като го чепкосах се видя какво е - почти 4 кила амур с кука в дупето.
Изображение
и по-отблизо
Изображение
За пръв път виждам изкривена кука - беше станала като тирбушон.
Е поздравления скъсал си и газа а после какво направи с нея? :D :oops:
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

yoryvn написа:Платеното до Алкомет Шумен на 25.04.2011............ Имаше хора на стената"стената), които хванаха шарани и пастърви, но при мен така и не доидоха..........
Нормално е за този водоем - там риба дава само на стената или в близост до стената. Малко странно, но така е от миналата година и тази е същата работа. За толстолопите не знам, сигурно са отскоро,защото като ходихме преди около три седмици нямаше и помен от тях.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Колеги пак ще попитам - какво става с Тръстиково???
Вече има репортаж от проведен там риболов - http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=19457 , а в тук никой нищо не казва - пуснат ли е, какви са условията ???
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

yoryvn написа: Е поздравления скъсал си и газа а после какво направи с нея? :D :oops:
В торбички и във фризера :D :oops: Ако ще я търсиш - няма я вече :D
ico000_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ico000_ »

Странна работа две седмици подред ходихме на язовирчето до алуминия в Шумен и сме доста доволни от там.Заставахме и двата пъти в края където тече водата от тръбата само на мач и фидер като не сме хранили, единствено на мачовете по малко царевица и хвърляме на плиткото около 5,6м от брега. Фидерите бяха торен и бял хвърляхме ги на отсрещния бряг и имахме по десетина шарана на човек от 1,1.5 до 2.5 явно грешката е някъде в теб ако си подхранил здраво със ситна захранка си събрал толостолоба и от там са избягали другите риби незнам попринцип има риба и става интересен риболов.Другия път ще я начешеш.
Аватар
vladofommi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vladofommi »

soulvibe написа: Колега, таксата на Левски пак ли е 20лв?
20лв. е колега.Като разбрах чак ми са до иба.Задавих са с кафето щях да са гътна.Ама викам дошъл съм вече,няма прайм циганска работа я.Бях застанал от източната страна на опашката до тръстиките.Ама като тръгвах викам чакай да мина през заливчето с тръстиките да видя колегите дали вземат.Те хората отишли на банкет не за риба.Но вътре в тръстиката играеха арни шарани,но духаше много лош вятър и не можах да ги пробвам.
единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
KoFFeR
новобранец
новобранец

Мнение от KoFFeR »

rap66 написа:В понеделник след като синчето разля едно кафе върху обемния датчик на автоалармата и последващото 2-часово "къпане" със спирт и подсушаване реших да изпусна парата. Колегата вече беше на Левски, но аз реших да прескоча до Девненските развъдници, заради огромните каракуди.
Изображение
(17.04.2011)
15.30 бях на язовира. Имаше един човек с 2 плувки, 3 дънни и 4 каракуди от сутринта. Оръжието мач, повод и линия до ваглера флуорокарбон и огромна шаранжийска кука Trabbuco 4 номер с ухо (щото без ухо нямах). Голямата кука за да отсее по-дребните каракуди, а ф-карбона защото предния път от 15.00 до 17.30 имах една риба с Mimetix и оснаналите от снимката горе до 19.00 със Сънлайн. Стръв и захранка шарен червей. 11 каракуди и в 17.15 ваглера изчезна и докато хвана пръчката и тя тръгна след него. Засичам и все едно съм хванал пън с двигател - плува си с пешеходна скорост и аз след него по брега. "Ковнах шаро" си викам, че и голям. Обаче по едно време почна да прави спринтове по 10-15 метра аванс развива за секунди. Не може това да го прави голям шаран, друго ще е. На амур прилича, ама на червей :shock: И така чудене 15-на минути, докато се поизморим и двамата и почнаха да се показват някакви перки, но глава няма. Чак като го чепкосах се видя какво е - почти 4 кила амур с кука в дупето.
Изображение
и по-отблизо
Изображение
За пръв път виждам изкривена кука - беше станала като тирбушон.
Колега , може ли да ми кажеш за кой язовир става на върпос ? На Бъдьо или под гробищата ? Мерси предварително.
Някой ще ми каже ли къде мога да ходя за бяла риба , щука или костур!
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

Ония под гробищата е Мергела колега,а "Девненските развъдници" за които говори колегата са до гарата-на Бъдьо(последният) и на Геро(Първият).За сулка може да ходиш на Звънец,ама излизала дребна,а костурчета има на Лиси връх
evroto1972
новобранец
новобранец

Мнение от evroto1972 »

Какви са условията на Девненските развъдници
svetlin_81
новобранец
новобранец

Мнение от svetlin_81 »

При Геро таксата е 15лв.,ако искаш да си вземеш риба можеш но до 2кг.нагоре се плаща.Миналата година имаше шарани и амури по 3,4,5,6 кила и много толостолоб а сега незнам!!
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

До гарата-на Бъдьо(последният) е 10 лв. Риба не се плаща, за въдици не знам защото аз ловя с една, но съм ги виждал с по 4-5 (и без риба).
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svetlio86 »

Здравеите , в неделя мисля да си организирам един риболов но все още ми е малко трудно да реша къде точно да ида и за това се допитвам до вас!!! Дали да е на Алкомет или на Кюлевча!!! Надявам се , че ще ми дадете добър съвет а също и ще ми обадите някоя сполучлива тактика за тези два водоема понеже до сега не съм ги посещавал!
Благодаря предварително!!!
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

svetlio86 написа:Здравеите , в неделя мисля да си организирам един риболов но все още ми е малко трудно да реша къде точно да ида и за това се допитвам до вас!!! Дали да е на Алкомет или на Кюлевча!!! Надявам се , че ще ми дадете добър съвет а също и ще ми обадите някоя сполучлива тактика за тези два водоема понеже до сега не съм ги посещавал!
Благодаря предварително!!!
ето за Кюлевча http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... 6&start=20
Аватар
tech-house
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tech-house »

Някой запознат ли е със условията на Лиси връх и каква е популацията на шаран
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”