Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Платеното до Алкомет Шумен на 25.04.2011. Много малко водоемче с много наплашена риба. Шаран не улових, нито пастърва, рибата изобщо не се влияе от храната. Може и да е прехранена, защото всеки хвърля в промишлени количества храна. Явно са пуснали скоро малки толостолобчета, защото на нищожната захранка която пуснах на директната 7-мица започнаха по чудо да пипат чаревицата. Дохранвах периодично по малко с царевица и бял червей и мислех, че ще се махнат но през целия ден бяха пред мен и така се получи динамичен риболов на дребен толостолоб(много дребен-100-200 г.)
. Това не бе желания риболов. Имаше хора на стената"стената), които хванаха шарани и пастърви, но при мен така и не доидоха. Колегите споделиха че толкова слаб риболов скоро не са правили там. За целия ден бяха уловени десетина шарана и пет шест пастърви. Нещо много интерестно - собственика си прибира пастървата, защото веднж уловена тя умирала
Не сам много сигурен дали изобщо скоро там ще остане някаква риба. Не видях нмого хора да връщат риба във водоема. Просто си я закопуват. Незнам за какъв спортен става въпрос? Направих си мача, но това не промени нещата. А сащо има дребна бяла риба която се настани тарайно на петното от бял червей и гълташе дребните куки без проблем.
Най- хубавото в случея бе перфектното време за риболов, който не се състоя.

Е поздравления скъсал си и газа а после какво направи с нея?rap66 написа:В понеделник след като синчето разля едно кафе върху обемния датчик на автоалармата и последващото 2-часово "къпане" със спирт и подсушаване реших да изпусна парата. Колегата вече беше на Левски, но аз реших да прескоча до Девненските развъдници, заради огромните каракуди.
(17.04.2011)
15.30 бях на язовира. Имаше един човек с 2 плувки, 3 дънни и 4 каракуди от сутринта. Оръжието мач, повод и линия до ваглера флуорокарбон и огромна шаранжийска кука Trabbuco 4 номер с ухо (щото без ухо нямах). Голямата кука за да отсее по-дребните каракуди, а ф-карбона защото предния път от 15.00 до 17.30 имах една риба с Mimetix и оснаналите от снимката горе до 19.00 със Сънлайн. Стръв и захранка шарен червей. 11 каракуди и в 17.15 ваглера изчезна и докато хвана пръчката и тя тръгна след него. Засичам и все едно съм хванал пън с двигател - плува си с пешеходна скорост и аз след него по брега. "Ковнах шаро" си викам, че и голям. Обаче по едно време почна да прави спринтове по 10-15 метра аванс развива за секунди. Не може това да го прави голям шаран, друго ще е. На амур прилича, ама на червейИ така чудене 15-на минути, докато се поизморим и двамата и почнаха да се показват някакви перки, но глава няма. Чак като го чепкосах се видя какво е - почти 4 кила амур с кука в дупето.
и по-отблизо
За пръв път виждам изкривена кука - беше станала като тирбушон.

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Нормално е за този водоем - там риба дава само на стената или в близост до стената. Малко странно, но така е от миналата година и тази е същата работа. За толстолопите не знам, сигурно са отскоро,защото като ходихме преди около три седмици нямаше и помен от тях.yoryvn написа:Платеното до Алкомет Шумен на 25.04.2011............ Имаше хора на стената"стената), които хванаха шарани и пастърви, но при мен така и не доидоха..........
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Колеги пак ще попитам - какво става с Тръстиково???
Вече има репортаж от проведен там риболов - http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=19457 , а в тук никой нищо не казва - пуснат ли е, какви са условията ???
Вече има репортаж от проведен там риболов - http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=19457 , а в тук никой нищо не казва - пуснат ли е, какви са условията ???
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

В торбички и във фризераyoryvn написа: Е поздравления скъсал си и газа а после какво направи с нея?![]()

-
- ще става разбирач
Странна работа две седмици подред ходихме на язовирчето до алуминия в Шумен и сме доста доволни от там.Заставахме и двата пъти в края където тече водата от тръбата само на мач и фидер като не сме хранили, единствено на мачовете по малко царевица и хвърляме на плиткото около 5,6м от брега. Фидерите бяха торен и бял хвърляхме ги на отсрещния бряг и имахме по десетина шарана на човек от 1,1.5 до 2.5 явно грешката е някъде в теб ако си подхранил здраво със ситна захранка си събрал толостолоба и от там са избягали другите риби незнам попринцип има риба и става интересен риболов.Другия път ще я начешеш.
- vladofommi
- вече хвърля и на тежко
20лв. е колега.Като разбрах чак ми са до иба.Задавих са с кафето щях да са гътна.Ама викам дошъл съм вече,няма прайм циганска работа я.Бях застанал от източната страна на опашката до тръстиките.Ама като тръгвах викам чакай да мина през заливчето с тръстиките да видя колегите дали вземат.Те хората отишли на банкет не за риба.Но вътре в тръстиката играеха арни шарани,но духаше много лош вятър и не можах да ги пробвам.soulvibe написа: Колега, таксата на Левски пак ли е 20лв?
единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
Колега , може ли да ми кажеш за кой язовир става на върпос ? На Бъдьо или под гробищата ? Мерси предварително.rap66 написа:В понеделник след като синчето разля едно кафе върху обемния датчик на автоалармата и последващото 2-часово "къпане" със спирт и подсушаване реших да изпусна парата. Колегата вече беше на Левски, но аз реших да прескоча до Девненските развъдници, заради огромните каракуди.
(17.04.2011)
15.30 бях на язовира. Имаше един човек с 2 плувки, 3 дънни и 4 каракуди от сутринта. Оръжието мач, повод и линия до ваглера флуорокарбон и огромна шаранжийска кука Trabbuco 4 номер с ухо (щото без ухо нямах). Голямата кука за да отсее по-дребните каракуди, а ф-карбона защото предния път от 15.00 до 17.30 имах една риба с Mimetix и оснаналите от снимката горе до 19.00 със Сънлайн. Стръв и захранка шарен червей. 11 каракуди и в 17.15 ваглера изчезна и докато хвана пръчката и тя тръгна след него. Засичам и все едно съм хванал пън с двигател - плува си с пешеходна скорост и аз след него по брега. "Ковнах шаро" си викам, че и голям. Обаче по едно време почна да прави спринтове по 10-15 метра аванс развива за секунди. Не може това да го прави голям шаран, друго ще е. На амур прилича, ама на червейИ така чудене 15-на минути, докато се поизморим и двамата и почнаха да се показват някакви перки, но глава няма. Чак като го чепкосах се видя какво е - почти 4 кила амур с кука в дупето.
и по-отблизо
За пръв път виждам изкривена кука - беше станала като тирбушон.
Някой ще ми каже ли къде мога да ходя за бяла риба , щука или костур!
Ония под гробищата е Мергела колега,а "Девненските развъдници" за които говори колегата са до гарата-на Бъдьо(последният) и на Геро(Първият).За сулка може да ходиш на Звънец,ама излизала дребна,а костурчета има на Лиси връх
-
- новобранец
Какви са условията на Девненските развъдници
-
- новобранец
При Геро таксата е 15лв.,ако искаш да си вземеш риба можеш но до 2кг.нагоре се плаща.Миналата година имаше шарани и амури по 3,4,5,6 кила и много толостолоб а сега незнам!!
До гарата-на Бъдьо(последният) е 10 лв. Риба не се плаща, за въдици не знам защото аз ловя с една, но съм ги виждал с по 4-5 (и без риба).
- svetlio86
- ще става разбирач
Здравеите , в неделя мисля да си организирам един риболов но все още ми е малко трудно да реша къде точно да ида и за това се допитвам до вас!!! Дали да е на Алкомет или на Кюлевча!!! Надявам се , че ще ми дадете добър съвет а също и ще ми обадите някоя сполучлива тактика за тези два водоема понеже до сега не съм ги посещавал!
Благодаря предварително!!!
Най си ми е добре,когато съм сред природата
....................................................За Риба с бутилка бира

- Fishing_Fan
- разбира нещата
ето за Кюлевча http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.p ... 6&start=20svetlio86 написа:Здравеите , в неделя мисля да си организирам един риболов но все още ми е малко трудно да реша къде точно да ида и за това се допитвам до вас!!! Дали да е на Алкомет или на Кюлевча!!! Надявам се , че ще ми дадете добър съвет а също и ще ми обадите някоя сполучлива тактика за тези два водоема понеже до сега не съм ги посещавал!
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Някой запознат ли е със условията на Лиси връх и каква е популацията на шаран