Питане за язовир Морун

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Питане за язовир Морун

Мнение от Д-р Флекс »

Не съм посещавал Морун от 2006. Моля, ако някой има актуална информация, да сподели. По-специално, интересува ме щуката, а така също, какви са ценовите условия на язовира, рибата плаща ли се, връща ли се и т.н., и допускат ли се лодки, в т.ч. с мотор.
Благодаря предварително.
ribarrr
новобранец
новобранец

Re: Питане за язовир Морун

Мнение от ribarrr »

Здравейте,
Язовир "Морун" е държавен язовир. Към момента няма регистриран в ИАРА ползвател за дейността аквакултури и в този смисъл за него важи забраната за риболов, свързана с размножителния период. След края на забраната (03.06.2011г.) риболовците ще имат достъп до язовира, съгласно изискванията на ЗРА. В язовир "Морун" няма ограничение за риболов с моторни лодки и е известен с това, че дава едри щуки. Уловената риба не се плаща, такса не се събира, а колкото до това дели се връща рибата обратно във водата или се задържа в живарника - зависи от риболовеца. В момента яз."Морун" е под контрола на инспекторите от ИАРА.

ИАРА Ловеч
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

значи вече не е арендован?
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Младенов_78 »

A така де,а аз си мислех че договора на арендатора който изтече миналата година е подновен и мислех да ходя през забраната.Иначе това за големите щуки не е баш така.
Колекционирам лампови радиоприемници
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

ribarrr написа:Здравейте,
Язовир "Морун" е държавен язовир. Към момента няма регистриран в ИАРА ползвател за дейността аквакултури и в този смисъл за него важи забраната за риболов, свързана с размножителния период. След края на забраната (03.06.2011г.) риболовците ще имат достъп до язовира, съгласно изискванията на ЗРА. В язовир "Морун" няма ограничение за риболов с моторни лодки и е известен с това, че дава едри щуки. Уловената риба не се плаща, такса не се събира, а колкото до това дели се връща рибата обратно във водата или се задържа в живарника - зависи от риболовеца. В момента яз."Морун" е под контрола на инспекторите от ИАРА.

ИАРА Ловеч

Това е много ценна информация, благодаря, колега!
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Пази се идат големите фофлери! :lol:
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Много ценна информация :!: Язовирът сменя поне два пъти арендаторите си в предните десетина години. Последно бях там през 2009-та. Големи щуки не видях, в смисъл повече от две кила екземпляра, но пък едни пичове дърпаха толупи по двадесет и повече кила :D
Сигурен съм, че дори и да е източван, което е практика при край на арендата, все пак е оцеляло нещо. Има страшни дерета и закачки, внимавайте, особено спинингистите :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Мой,познати ходеха за толупи преди 3-4години,ловят се на тапа,отдолу хранилка и яко ефтина захранка от битака да стане облаче.Тогава беше арендован-5 кинта на ден,сега не знам,ако некой от тех чете да пише :arrow:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Септември месец си беше същия собственик, който беше и от 2008-ма като таксата от 5лв е станала 7лв. Рибата не се плаща. Много обрасъл и труден риболов се прави на мирни риби според мен там, но щуакта я има поне нея. Аз чувам редовно слухове за добри и много щуки. Аз като ходих имах вземане-даване с 3 щуки без да ги извадя на повърхността, просто като да ги видя, бяха горе-долу номрални по 40-50.
Като гледам написаното може и да се е махнал собственика.
Ако на едно от висящите дървета във водата видиш да стърчи една рапала- със здраве да си я ползваш :lol: :lol: :lol: :lol:
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Младенов_78 »

Някой ходил ли е след забраната да каже със сигурност има ли арендатор или не.Какви са условията към настоящия момент.
Поздрави
Колекционирам лампови радиоприемници
Аватар
vlax
новобранец
новобранец

Мнение от vlax »

:arrow:
If we each do a little, we can all do a lot
niko_tod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от niko_tod »

Селото ми е Угърчин , но не съм стъпвал там от доста време. И като деца, когато ходехме си беше куцуз язовир. Ходих преди години 4-5 може би, когато се дърпаха толстлоби но хванах тогава пъстърви, и то защото скоро преди това имаше състезание и бяха пуснати за целта. Утре ще звънна един телефон и ако знаят какво е положението ще пиша.
щуков дунавски
новобранец
новобранец

Мнение от щуков дунавски »

Здравейте, много ще съм благодарен на някой светнат ако ми даде координатите на новите арендатори които са взели язовира на скоро.Старите вече не са актуални.Ако пък има и пресна,пресна инф.за условията и рибите - голяяямо БЛАГОДАРЯ .
щуков дунавски
новобранец
новобранец

Никой ли нищо не знае или го мързи да напише 3-4 реда ?
щуков дунавски
новобранец
новобранец

Какво става някой знае ли нещо ново или нещата са си същите?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”