Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

макара Filstar?
Модератор: sapuna
- antivik
- кандидат преподавател
Re: макара Filstar?
Лек дънен ще рече да мяташ малки тежести и да чакаш не много големи риби. Колегата пранилно ти е казал, зависи каква риба търсиш/а като чета за пружина изглежда ще мяташ по-големички тежести/, но за дъно оборудването винаги е по-солидно от другите начини/то за това и другото му име е "на тежко". Желателно е макарата да е с голяма, широка шпула, хубави лагери, здрав корпус и конструкция/да не са някои колела дето при първия зор ще се изронят/, надежден аванс/народа предпочита преден/.Съотношението на оборотите не е толкова от значение, като при спинингуването -мисля, но при бърза макара по-бързо ще вдигаш тежистите от дъното, когато вадиш без кълване и ще избягваш закачките. За пръчките оставям на по-младите от мен да дадът акъл, защото по пазара са се навъдили много новотии с които не съм много запознат, па и нещо не си падам по карбона.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- кандидат преподавател
Макарата със сигурност става за риболов на дъно - от леко /олово 10-15 грама/до средно -олово 25-40 грама/,като при качествена корда 0,25 ще покрива доста по-голяма дистанция,в диапазона за риболов на каракуда,бабушки,костури,бели риби,морунажи,кефали и пр.Точно такава нямам -от доста време имам "Филстар Легенда",мачови шпули,двойна дръжка с резервна единична.Ползвам я за риболов с 30 грамови бомбарди и досега се държи изключително прилично за парите си /не помня колко точно струваше,но не е било повече от 50 лева/.
- zlatanov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
каква акция трябва да е пръчка?100-300 става ли от най-ниския клас?INCUBUS написа:Макарата със сигурност става за риболов на дъно - от леко /олово 10-15 грама/до средно -олово 25-40 грама/,като при качествена корда 0,25 ще покрива доста по-голяма дистанция,в диапазона за риболов на каракуда,бабушки,костури,бели риби,морунажи,кефали и пр.Точно такава нямам -от доста време имам "Филстар Легенда",мачови шпули,двойна дръжка с резервна единична.Ползвам я за риболов с 30 грамови бомбарди и досега се държи изключително прилично за парите си /не помня колко точно струваше,но не е било повече от 50 лева/.
I love it when you call me big poppa
Throw your hands in the air, if youse a true player
'Cause I see some ladies tonight that should be havin' my baby, baby,
-
- кандидат преподавател
100-300 това е направо за ... огромни шарани и сомове колкото пикапи
За твоята макара става всяка пръчка от ниските класове с цена 30-70 лева и това,на което викаш акция /това е тест за изхвърляне на тежест всъщност /да е примерно 20-40 ;до 60,с работна дължина 2,70 - 3,00 метра.

- antivik
- кандидат преподавател
Много точно казано.INCUBUS написа:100-300 това е направо за ... огромни шарани и сомове колкото пикапиЗа твоята макара става всяка пръчка от ниските класове с цена 30-70 лева и това,на което викаш акция /това е тест за изхвърляне на тежест всъщност /да е примерно 20-40 ;до 60,с работна дължина 2,70 - 3,00 метра.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- zlatanov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
LASER SHOT - BLUE RIVER коментарINCUBUS написа:100-300 това е направо за ... огромни шарани и сомове колкото пикапиЗа твоята макара става всяка пръчка от ниските класове с цена 30-70 лева и това,на което викаш акция /това е тест за изхвърляне на тежест всъщност /да е примерно 20-40 ;до 60,с работна дължина 2,70 - 3,00 метра.
Шаранска телескопична пръчка произведена от карбон . Оборудвана с качествен макародържач и водачи . Много стегната и здрава, идеална за риболов на дъно. Много удобна за риболов в сладка вода на хищници с големи блесни . Цената е много атрактивна. ПРОМОЦИЯТА ВАЖИ ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА КОЛИЧЕСТВАТА!
дължина
3.60m
3.90m
трансп. дължина
1.25m
1.35m
секции
4
акция
80-120gr
80-120gr
тегло
520gr
550gr
цена
26.00 лв.
28.00 лв.
-
- кандидат преподавател
Типична шаранска от долния клас -ако не си заклет фен на чисто шаранския риболов,ще ти върши работа,но само за язовир - тежка и нечувствителна ще бъде за риболов на" дъно" в 98% от реките ни /може би става за Дунав,ама...честно казано за там нямам компетентност/:( .
- zlatanov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
само за язовир ще ми е стамболииски крапец сопотINCUBUS написа:Типична шаранска от долния клас -ако не си заклет фен на чисто шаранския риболов,ще ти върши работа,но само за язовир - тежка и нечувствителна ще бъде за риболов на" дъно" в 98% от реките ни /може би става за Дунав,ама...честно казано за там нямам компетентност/:( .

-
- кандидат преподавател
Действай смело тогава - това са големи язовири и търпят компромис с всякакви пръчки.Успех и все по-едри!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Колега zlatanov,имам пръчка от този модел:LASER SHOT - BLUE RIVER - 3.90m и мисля,че ще бъдеш доволен от нея.За цената си е перфектна.
Поздрави и НАСЛУКА!
Поздрави и НАСЛУКА!

- zlatanov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
къде си я купил аз я намерих в bulit2000 ама гледам че адреса им е в пловдив и мисля следващия път като ходя да го намеря този магазин къде е че като разглеждах саита имаше много хубави работиВуйчо-Ваньо написа:Колега zlatanov,имам пръчка от този модел:LASER SHOT - BLUE RIVER - 3.90m и мисля,че ще бъдеш доволен от нея.За цената си е перфектна.
Поздрави и НАСЛУКА!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
http://www.biznes-katalog.com/%D0%91%D1 ... 0%BC%D0%B0
Првилно си се ориентирал.Купих я точно от същия магазин,точно за 28 лева.Не знам до кога ще е валидна промоцията,но в магазина има доста интересни неща.
Првилно си се ориентирал.Купих я точно от същия магазин,точно за 28 лева.Не знам до кога ще е валидна промоцията,но в магазина има доста интересни неща.

- zlatanov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
LASER SHOT - BI STAR коментар
Изключително практична и компактна макара,супер балансирана авансова система,графитена дръжка и олекотена дървена ръкохватка. Дръжката е с механизъм за бързо сгъване. Прецизно балансиран механизъм от неръждаема стомана. Корпус изграден от супер леки графитни компоненти и специална система за равномерно навиване на влакното, непозволяваща неговото усукване.Резервна графитена шпула. ПРОМОЦИЯТА ВАЖИ ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА КОЛИЧЕСТВАТА!
модел/размер
1000
2000
3000
4000лагери
5+1
5+1
5+1
5+1обороти
5,3:1
4,8:1
4,8:1капацитет на шпулата
0.20-150m
0.28-150m
0.33-180m
0.33-210m
тегло
280gr
300gr
320gr
340gr
и тази красавица съм си харесъл в комплект с пръчката
Изключително практична и компактна макара,супер балансирана авансова система,графитена дръжка и олекотена дървена ръкохватка. Дръжката е с механизъм за бързо сгъване. Прецизно балансиран механизъм от неръждаема стомана. Корпус изграден от супер леки графитни компоненти и специална система за равномерно навиване на влакното, непозволяваща неговото усукване.Резервна графитена шпула. ПРОМОЦИЯТА ВАЖИ ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА КОЛИЧЕСТВАТА!
модел/размер
1000
2000
3000
4000лагери
5+1
5+1
5+1
5+1обороти
4,8:1
4,8:1капацитет на шпулата
0.20-150m
0.28-150m
0.33-180m
0.33-210m
тегло
280gr
300gr
320gr
340gr
и тази красавица съм си харесъл в комплект с пръчката

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Не е лошо.Но ако отидеш на място да ги огледаш,да ги пипнеш,да ги завъртиш ще прецениш по - правилно.Успех!

- zlatanov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
гледам го на картата този магазин не се ли намира някъде близо до автогара север но немогда се се ориентирам къде е преди или след като се мине моста е ? защото гледам че има и друг мазагин на "Перфект” гр.Пловдив бул. "6-ти септември" 47Вуйчо-Ваньо написа:http://www.biznes-katalog.com/%D0%91%D1 ... 0%BC%D0%B0