Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Откриване на Дунава
Откриване на Дунава
В събота запалих колата и къде къде хайде на Стълбище.Бях там около 9ч. Заредих въдиците и след около 2 часа чакане ми удари първата риба,таранка около 0,500г.До 16 ч. когато си тръгнах имах 5 такива таранки 1 щаран 1,200 и един 900 г. Долу горе съм доволен като за откриване.Таранките се оказаха много слаби само кости,не бяха си хвърлили хайвера още изглежда заради това.Лових на малай на дъно.
vdi
-
- вече хвърля и на тежко
- Coldeye^
- научил се да хвърля
Миналото лято на Стълбище (с.Мечка) на торен червей хванах сом 1,800.А на плувка излизаха платики и попчета,платиките на червей,попчетата незнайно как вземаха на кашкавала от сандвичите 
Хванах и още нещо,което не знаех какво е,местните рибари казаха че било ВРЕТЕНАР но беше малък и го върнах обратно

Хванах и още нещо,което не знаех какво е,местните рибари казаха че било ВРЕТЕНАР но беше малък и го върнах обратно
Нека запазим България чиста за нашите деца!

-
- сериозен играч
Re: Откриване на Дунава
То и аз бях в събота там :velizar написа:В събота запалих колата и къде къде хайде на Стълбище.Бях там около 9ч. Заредих въдиците и след около 2 часа чакане ми удари първата риба,таранка около 0,500г.До 16 ч. когато си тръгнах имах 5 такива таранки 1 щаран 1,200 и един 900 г. Долу горе съм доволен като за откриване.Таранките се оказаха много слаби само кости,не бяха си хвърлили хайвера още изглежда заради това.Лових на малай на дъно.

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
значи-едно и сьщо ли е вретенар,гулеш и бибанsnegk написа:Вретенарка,хищник с остри зъби.И аз хванах няколко такива на буните на Ряхово.

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- сериозен играч
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
бе аз го знам това,ама неам снимка-прилича на бибана,ама е некак си по крьгло и дебело,а и по голямо става,ай,верно некой светнат да ни светне(
) и нас,че да не се изложим пред старите рибари,дето казват,че вретенарка като кьлве-да се махаме оттам-тьй,де-ако не знаем как изглежда тая вретенарка,как да разберем дали да си ходим от мястото 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- сериозен играч
-
- сериозен играч
Останалите представители на семейство костурови у нас са предимно дунавски обитатели: голяма вретенарка – Zingel zingel, с тегло до 1 кг, малка вретенарка – Zingel strеber, с тегло до 200 г. А също така обикновен бибан – Gymnocephalus cernuus, с тегло до 100 г, високотел бибан – Gymnocephalus baloni, с тегло до 70 г, и ивичест бибан – Gymnocephalus schraetser, с тегло до 150 грама.
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!