Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Лихнус
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
- Мнения: 1093
- Регистриран на: Съб Авг 29, 2009 6:27 pm
- Местоположение: КАЗАНЛЪК
Re: Лихнус
Най вече пържен, но можеш да импровизираш. Много зависи как ще го консумираш - за мезе, предястие или основно. А по важно е с какво ще бъде преглъщано. 

Колкото повече толкова повече!
Re: Лихнус
пържен с царевично брашно
консумира се топъл, със студена бира 


Re: Лихнус
Сакън ....никакви кюфтета ще преебеш готината риба.Ако толкова ти се експерементира с лихнуса нарежи лимон ,копър ,чесън ,малко горчица бяло сухо вино и ги остави за няколко часа да се омеши миризмата им.След като извадиш лихнуса от горещата мазнина със щтипката веднага го потопи в маринататаи го извади на салфетка придобива много пикантен вкус.С бяло вино или бира става и с мастика
Наздраве 


- tiho_roev
- разбира нещата
- Мнения: 823
- Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 12:09 pm
- Местоположение: Варна
- Обратна връзка:
Re: Лихнус
Чиста класика филитираж след това пържиш вредно ама вкусно и много
успех 


Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 126
- Регистриран на: Пет Май 15, 2009 12:00 pm
- Местоположение: ВАРНА
Re: Лихнус
Колега,във Варна го приготвяме/в повечето случаи/ по този начин: рибката се изпържва с брашънце,след което се приготвя сос по два начина.Първо:брашънце и маслото от пърженето да стане един хубав сос с много копър и рибата цопва вътре докато са топли.Хапва се на другия ден.Другия начин е със сос "Скордуля".Много елементарен и изпълнението му е много различно.Тука го правим от много копър,трохи-доста,зехтин и оцет!Наздраве!Забравих нещо много важно-орехи наситнени!
Re: Лихнус
И една -две скилидки чесън по желание ако сложиш става муцка(по желание) 

- Поморийския
- ще става разбирач
- Мнения: 519
- Регистриран на: Пон Мар 03, 2008 9:10 pm
- Местоположение: Поморие Чикаго
Re: Лихнус
Пържен