Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Сом на Еbro
-
- ще става разбирач
Сом на Еbro
Здравейте колеги.Пускам един излет които направихме "семейно":аз,баща ми,двамата вуйчовци и братовчеда.
Денят е неделя,24-ти април.Програмата беше за барбякю и отдих но "седейки" река Ебро на 20м,кой рибар може да си остави въдиците у тях?
Валя горе долу до 17:00.След това,половината от семейството си отиде щото някои бяха на работа,а ние по мъжки отидохме на едно място на около 10 км по надолу.
След пристигането,се захванахме да ловим стръв но успахме да уловим само 2 кленчета.До нас имаше една група испанци които ни дадоха една полу умряла змиорка която веднага беше бодната на куката и заедно със кленчетата,въдиците вече бяха в водата.И така започна чакането.
При смрачаване,бялата риба почна да гони около нас и така успахме да излъжем две бели риби на кленчетата:едната удари на тапа а другата,без дори да пипне,се беше хванала на едната дунна.Към 00:45 дойде изненадата и така чакана pиба:сом 130 см на змиорката на дъно.
След това стояхме още малко но нямахме други удари.Прибрахме въдиците и хванахме пътя за дома.
Нямам много снимки защото от емоцията нямаше време за такива.

Денят е неделя,24-ти април.Програмата беше за барбякю и отдих но "седейки" река Ебро на 20м,кой рибар може да си остави въдиците у тях?
Валя горе долу до 17:00.След това,половината от семейството си отиде щото някои бяха на работа,а ние по мъжки отидохме на едно място на около 10 км по надолу.
След пристигането,се захванахме да ловим стръв но успахме да уловим само 2 кленчета.До нас имаше една група испанци които ни дадоха една полу умряла змиорка която веднага беше бодната на куката и заедно със кленчетата,въдиците вече бяха в водата.И така започна чакането.
При смрачаване,бялата риба почна да гони около нас и така успахме да излъжем две бели риби на кленчетата:едната удари на тапа а другата,без дори да пипне,се беше хванала на едната дунна.Към 00:45 дойде изненадата и така чакана pиба:сом 130 см на змиорката на дъно.
След това стояхме още малко но нямахме други удари.Прибрахме въдиците и хванахме пътя за дома.
Нямам много снимки защото от емоцията нямаше време за такива.

Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

-
- фен клуб-скобар
Re: Сом на Еbro

sestrata казва; По форумите всеки си казва мнението, а то е като задника - всеки го има... 

- maranzika
- сериозен играч
Добра риба(но за БГ).
Там се ловят доста по -големи рибки.Мои познати ходиха неотдавна и хванаха няколко сома,като най-малкият беше такъв.Най-големият около 90кг.Но забележете -за стръв се ползват бели риби по кило!Иначе на по-дребната стръв се ловят и по-дребни риби.
Евала за риболова.Тва по-горе не го приемай за заяждане.Бъзикам се.Аз такъв сом даже не съм виждал наживо все още....

Евала за риболова.Тва по-горе не го приемай за заяждане.Бъзикам се.Аз такъв сом даже не съм виждал наживо все още....

- ignatov78
- ще става разбирач
Страхотен улов!
Тръпката сигурно е неуписуема да хванеш такъв звяр. Дай Боже всекиму такъв улов! 

Хубава трапезна риба
Малии да ме изтърват там...
Пробвайте пак на едра стръв и ЯК такъм

Ааа забравих около 13кг.+-3%

Малии да ме изтърват там...
Пробвайте пак на едра стръв и ЯК такъм

Ааа забравих около 13кг.+-3%

Заслужавало си е чакането!Отличен екземпляр!!! 

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Браво!Мечтата на всеки е да отиде на река Ебро.Дайте повече снимки.
-
- вече хвърля и на тежко
-
- ще става разбирач
Знам,знам ама просто няма късмет.Колкото до големината на стръвта,това си е късмет.Миналата година имаше едни румънци които хванаха сом +/-160 см на уклейmaranzika написа:Добра риба(но за БГ).![]()
![]()
Там се ловят доста по -големи рибки.Мои познати ходиха неотдавна и хванаха няколко сома,като най-малкият беше такъв.Най-големият около 90кг.Но забележете -за стръв се ползват бели риби по кило!Иначе на по-дребната стръв се ловят и по-дребни риби.
Евала за риболова.Тва по-горе не го приемай за заяждане.Бъзикам се.Аз такъв сом даже не съм виждал наживо все още....![]()
![]()
![]()

-
- ще става разбирач
Няма,ако имаше щях да ги качаstefstef написа:Браво!Мечтата на всеки е да отиде на река Ебро.Дайте повече снимки.

- maranzika
- сериозен играч
Ще ползвам темата на колегата.
Ето още един сом от там.Както казах -около 90 кила е.

За стръв е ползвана бяла риба над кило.

- dimo4ko
- научил се да хвърля
maranzika написа:Ще ползвам темата на колегата.
Тцтцтц тук се радваме на бяла риба над коло да се хване, а там за стръв ги използват

Дано всеки рибар има шанса да улови нещо такова!
Браво колеги емоцията е била огромна
Истината е някъде там ...
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
И на мен темата ми събра очите.
Слагат за стръв - змиорки, бели риби - сякаш е някакъв друг свят в който, за съжаление, нас ни няма.
А колегата maranzika е със сериозен авторитет и снимката на неговите приятели си е на голям сом.
Любопитен съм как успяват да задържат толкова едра риба като стръв, каква е тежестта ?
Слагат за стръв - змиорки, бели риби - сякаш е някакъв друг свят в който, за съжаление, нас ни няма.
А колегата maranzika е със сериозен авторитет и снимката на неговите приятели си е на голям сом.
Любопитен съм как успяват да задържат толкова едра риба като стръв, каква е тежестта ?
- maranzika
- сериозен играч
Точно така е.Аз като слушах Иво(пича с черният шушляк) и не можех да го повярвам.Вика:проблема е да си хванем стръвта!G.Petkov написа:И на мен темата ми събра очите.

А подробности за монтажи,тежести и т.н. не знам(а и не ме вълнуват за момента).Но ще го питам и ще споделя.