Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболова около Русе

Мнение от lfc_boy »

На човек по 3 въдици макс. :drinkers:
Above us only sky
sevgin65
новобранец
новобранец

Мнение от sevgin65 »

в Юпер пускат но е обран бостан тази зима собствениците се сменяха два пъти и са отарашили всичко дори и таранката и продалжават да ти вземат по 5 лв такса все едно че нищо не е станало
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Здравейте!
Поредния парадокс !Днес наточен като ятаган препускам с превишена скорост да достигна заветния "арендован " на Антимово,и аз да си наловя таранки за буркани.Стъпвайки на стената на големия язовир съзрях органите на вездесъщата ИАРА да си пускат една гемийка и нещо ме сряза.Съмнения ме обладаха,ама си викам я па они,аз отивам на платено.Та стигам до "арендното" и ме посреща приятна гледка,чистичко,рибки скачат и най важното няма жива душа освен охраната.Викам си днес е моя ден, ке я скина.... Ахммм
Поздравяваме се с бачото и питам кде ще ме настани ,място казва има както виждаш ,обаче идваха господата от ИАРА и казаха,че нямаме право да пускаме риболовци.Забрана е!!!На арендатора нямало да сторят нищо ,но който си натопи въдичката ,отнася як акт за нам колко си лева,разбирайте една средна заплатка.И кво прайм ся........ Бъра-бъра с шефа,оня вика ,пускайте си сопичките и си ловкайте.ДА-да Данчо да се жени.Взех си довиждане с човека и се прибрах да удавя мъката си в сълзи които за по интересно събирах в капачки от ракия.Иначе водоемчето ми хареса.

Та питам ,някой има ли по точна представа за какво иде реч или арендатора нещо е стъпил на криво.
Според мен ИАРА вместо да гони бракониерите,чете риболовни форуми и като види,че някъде се ловят количества,ходят да раздават правосъдие.Според мен щом даден водоем е даден под аренда-то арендатора би трябвало да решава как да регулира рибната популация в водоема.Пазачът каза,че не е позволено да се лови навсякъде,значи там където не пускат, рибата си се мръсти .
Та отведнъж ми се изпари желанието да ходя на платено,ако не тарикати да обират парички без да има риба,то на места с условия и риба пък ще се появи някой Франкенщайн.........
Предпочитам да ям шоколад.Ше взема докато трае забраната да дигна едно дуварче,да не ме виждат от улицата като пълня бурканите :D !!!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Така е Венци, както си и длъжен да имаш риболовен билет независимо, че си на платен язовир.
И за това има причина!
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Венци ® написа:Здравейте!
Поредния парадокс !Днес наточен като ятаган препускам с превишена скорост да достигна заветния "арендован " на Антимово,и аз да си наловя таранки за буркани.Стъпвайки на стената на големия язовир съзрях органите на вездесъщата ИАРА да си пускат една гемийка и нещо ме сряза.Съмнения ме обладаха,ама си викам я па они,аз отивам на платено.Та стигам до "арендното" и ме посреща приятна гледка,чистичко,рибки скачат и най важното няма жива душа освен охраната.Викам си днес е моя ден, ке я скина.... Ахммм
Поздравяваме се с бачото и питам кде ще ме настани ,място казва има както виждаш ,обаче идваха господата от ИАРА и казаха,че нямаме право да пускаме риболовци.Забрана е!!!На арендатора нямало да сторят нищо ,но който си натопи въдичката ,отнася як акт за нам колко си лева,разбирайте една средна заплатка.И кво прайм ся........ Бъра-бъра с шефа,оня вика ,пускайте си сопичките и си ловкайте.ДА-да Данчо да се жени.Взех си довиждане с човека и се прибрах да удавя мъката си в сълзи които за по интересно събирах в капачки от ракия.Иначе водоемчето ми хареса.

Та питам ,някой има ли по точна представа за какво иде реч или арендатора нещо е стъпил на криво.
Според мен ИАРА вместо да гони бракониерите,чете риболовни форуми и като види,че някъде се ловят количества,ходят да раздават правосъдие.Според мен щом даден водоем е даден под аренда-то арендатора би трябвало да решава как да регулира рибната популация в водоема.Пазачът каза,че не е позволено да се лови навсякъде,значи там където не пускат, рибата си се мръсти .
Та отведнъж ми се изпари желанието да ходя на платено,ако не тарикати да обират парички без да има риба,то на места с условия и риба пък ще се появи някой Франкенщайн.........
Предпочитам да ям шоколад.Ше взема докато трае забраната да дигна едно дуварче,да не ме виждат от улицата като пълня бурканите :D !!!
А стига бе.....е*ах ти таш*ака....тъкмо се нагласих през уйкенда да ходя там...а дано се оправят нещата.........отивам да жулна една биричка - ще давя мъката (солидарност към колегата Венци ®)
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Vlado_852 написа:Така е Венци, както си и длъжен да имаш риболовен билет независимо, че си на платен язовир.
И за това има причина!
Владо,даже и билета си носех,защото ги знам тия работи.Предполагам,че просто този арендован не е разрешен от закона през забраната,но това е друга бира.Исках телефонче на пазача,евентуално ако се оправят нещата да ида пак ,но отказа да ми даде.Що ли?
Както и да е ,вече ми мина.Ей ся ш са нальоскам с мастика и сладолед и по тоя повод наздраве на бачо Иво :drinkers: !!!
Последно промяна от Венци ® на Пон Май 02, 2011 6:17 pm, променено общо 1 път.
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Ебати ташака това истина ли е?!?!?!?!! :shock:
delig
новобранец
новобранец

Мнение от delig »

Венци ® написа:Здравейте!
... Бъра-бъра с шефа,оня вика ,пускайте си сопичките и си ловкайте.ДА-да Данчо да се жени.Взех си довиждане с човека и се прибрах да удавя мъката си в сълзи които за по интересно събирах в капачки от ракия.
...
:lol: :lol: :lol:

Браво, Венци! Признавам те за разкавач. :lol:
риболов - нещо истинско сред всичкия фалш
Ato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ato »

а аз вече мисля да си купя пушка и така да ходя за риба
или по арендаторите или по кот ми е насреща да се научат
:oops: :cry: :oops: :x :x :x
пускай дребосъка ако искаш да хванеш ЙЕдро
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Венци,ама и ти си един късметлия Изображение
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
sinbad
новобранец
новобранец

Мнение от sinbad »

аз кадето съм ходил , по време на забрана, на аренден водоем винаги са ми казвали,видиш ли проверяващи прибираи такъмите, на Юпер,Антимово,Цар Калоян, Звънарци.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Досега се рових в законът, единственото което намерих е, че забраната за размножителният период не важи за водоеми стопанисвани от риболовни сдружения или водоеми изградени специално за развъждане на аквакултури, да ги наречем рибарници.
Няма ли колега юрист да изтълкува закона и ни просветли? Случилото се е смущаващо, да не казвам идиотско, а в същото време масово се бракониерства по Дунав...
Нямам думи!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
vuichobmw
новобранец
новобранец

Мнение от vuichobmw »

Здавейте , относно темата за арендования водоем в Антимово , няма нищо такова като забрана.Току що говорих със собственика ,който ми обясни ,че в язовира се допуска риболова при сегашните условия. В това бъдете сигурни.Телефона на собственика е 0899272773-Тошо.
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

vuichobmw написа:Здавейте , относно темата за арендования водоем в Антимово , няма нищо такова като забрана.Току що говорих със собственика ,който ми обясни ,че в язовира се допуска риболова при сегашните условия. В това бъдете сигурни.Телефона на собственика е 0899272773-Тошо.
Нямам и грам съмнение в думите ти.Но ако дойдат от ИАРА и почнат да пишат актове какво правим?Иначе както казах язовира много ми хареса ,подредено и чисто както всеки би искал,виждаха се и рибки да скачат.Човекът си каза,че може да ловим ,но заплахата отправена от ИАРА ме възпря.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Тръгна дискусия по повод тази случка, тук:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 21&t=44826
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”