Диканите

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
amatjora
новобранец
новобранец

Диканите

Мнение от amatjora »

В неделя мои познати са ходили на Диканите за морунаж(били чули че е тръгнал) и са претърпели пълнен крах :!: За цял ден с около 5 - 6 пръчки са хванали няколко морунажа и една каракуда. Като прибавим и факта, че язовира е платен и са дали по 5 лв за "плажа" трагедията е била пълна :? До тях е имало групичка явно професионални рибари с перфектно обурудване, които изсипали във водата 3 - 4 кофи класна захранка за над 150 лева, но и те постигнали почти същия успех.
Познатите ми се заканиха повече да не стъпат на Диканите, нещо което лично аз отдавна съм решил :twisted:
Tsvety
новобранец
новобранец

Мнение от Tsvety »

Здрасти,
Искам да ти кажа, че определено не съм съгласна с теб. Значи всяка седмица съм на Диканите, в действителност миналия уикенд беше много слаб - само две червеноперки :( , но пък иначе предната седмица за два дни извадихме два шарана по 3 килограма, един амур около килограм и нещо и отделно един живарник каракуда и морунаж - всичко това със шест дънни. По предната седмица имахме почти същия успех!!
Не съм привърженик на риболова на плувка но пък съм свидетел, че хората си пълнят живарниците с морунаж и че той наистина е тръгнал..
Въпроса е да знаеш на кое място да отидеш :wink:
За това, моля те недей да бъдеш толкова скептично настроен, защото за момента това е най-продуктивния язовир в Пернишка област!
Аватар
amatjora
новобранец
новобранец

Мнение от amatjora »

Аз лично не съм ходил на Диканите от миналата година. Прав си, че на тоя язовир може да се направи и добър риболов. За съжаление от 5 мои излета само един се оказа успешен. Такова съотношение в никакъв случай не оправдава разкарването до там и плащането на каквато и да е такса.. Навсякъде съм държал на втвърдилото се у мен в последно време убеждение, че платените язовири са последен вариант за риболов. По - добре да отида на яз. Искър, където успеваймостта е същата или дори по - голяма. Защо да пълня гушите на арендаторите, на които явно им е малко това, което изкарват от язовира с мрежи.
Сведенията ми са от приятели, които ходиха там на 13.06. и предходната неделя. Разбира се ден с ден не си прилича, но аз лично предпочитам да отида на риболов по Струма, отколкото да ловя морунажчета и уклейки срещу 5 лева на Диканите.
Tsvety
новобранец
новобранец

Мнение от Tsvety »

Левак,
Язовира последно е зарибяван миналата година - пуснаха малки шаранчета около 500гр. и бели амури.
Никой не е казал, че трябва да ловиш морунаж и уклей има къде къде по прилични риби, които биха могли да ти доставят удоволствие.. :wink: /между другото излиза и много добър клен/
А пък и аз мисля, че 5 лв. за три пръчки на 24 часа е абсолютно сносна такса, като се има предвид, че има язовири на които плащаш по 5 лв. на пръчка за 12 часа и крайния резултат е 0:0...
Откакто го взеха под аренда сме почти всяка седмица там и мога да ти кажа, че неуспешните ни посещения се броят на пръсти, така че ако питаш мен всичко е въпрос на късмет :)
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

[
С трици маймуни все още се ловят но аз не съм от тях :lol:[/quote] Ходихме два - три пъти, но откъм с Дрен. И там слаба работа, ама и времето беше ковти, тая година си е направо провал :oops:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”