Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Диканите
Диканите
В неделя мои познати са ходили на Диканите за морунаж(били чули че е тръгнал) и са претърпели пълнен крах
За цял ден с около 5 - 6 пръчки са хванали няколко морунажа и една каракуда. Като прибавим и факта, че язовира е платен и са дали по 5 лв за "плажа" трагедията е била пълна
До тях е имало групичка явно професионални рибари с перфектно обурудване, които изсипали във водата 3 - 4 кофи класна захранка за над 150 лева, но и те постигнали почти същия успех.
Познатите ми се заканиха повече да не стъпат на Диканите, нещо което лично аз отдавна съм решил

Познатите ми се заканиха повече да не стъпат на Диканите, нещо което лично аз отдавна съм решил

Здрасти,
Искам да ти кажа, че определено не съм съгласна с теб. Значи всяка седмица съм на Диканите, в действителност миналия уикенд беше много слаб - само две червеноперки
, но пък иначе предната седмица за два дни извадихме два шарана по 3 килограма, един амур около килограм и нещо и отделно един живарник каракуда и морунаж - всичко това със шест дънни. По предната седмица имахме почти същия успех!!
Не съм привърженик на риболова на плувка но пък съм свидетел, че хората си пълнят живарниците с морунаж и че той наистина е тръгнал..
Въпроса е да знаеш на кое място да отидеш
За това, моля те недей да бъдеш толкова скептично настроен, защото за момента това е най-продуктивния язовир в Пернишка област!
Искам да ти кажа, че определено не съм съгласна с теб. Значи всяка седмица съм на Диканите, в действителност миналия уикенд беше много слаб - само две червеноперки

Не съм привърженик на риболова на плувка но пък съм свидетел, че хората си пълнят живарниците с морунаж и че той наистина е тръгнал..
Въпроса е да знаеш на кое място да отидеш

За това, моля те недей да бъдеш толкова скептично настроен, защото за момента това е най-продуктивния язовир в Пернишка област!
Аз лично не съм ходил на Диканите от миналата година. Прав си, че на тоя язовир може да се направи и добър риболов. За съжаление от 5 мои излета само един се оказа успешен. Такова съотношение в никакъв случай не оправдава разкарването до там и плащането на каквато и да е такса.. Навсякъде съм държал на втвърдилото се у мен в последно време убеждение, че платените язовири са последен вариант за риболов. По - добре да отида на яз. Искър, където успеваймостта е същата или дори по - голяма. Защо да пълня гушите на арендаторите, на които явно им е малко това, което изкарват от язовира с мрежи.
Сведенията ми са от приятели, които ходиха там на 13.06. и предходната неделя. Разбира се ден с ден не си прилича, но аз лично предпочитам да отида на риболов по Струма, отколкото да ловя морунажчета и уклейки срещу 5 лева на Диканите.
Сведенията ми са от приятели, които ходиха там на 13.06. и предходната неделя. Разбира се ден с ден не си прилича, но аз лично предпочитам да отида на риболов по Струма, отколкото да ловя морунажчета и уклейки срещу 5 лева на Диканите.
Левак,
Язовира последно е зарибяван миналата година - пуснаха малки шаранчета около 500гр. и бели амури.
Никой не е казал, че трябва да ловиш морунаж и уклей има къде къде по прилични риби, които биха могли да ти доставят удоволствие..
/между другото излиза и много добър клен/
А пък и аз мисля, че 5 лв. за три пръчки на 24 часа е абсолютно сносна такса, като се има предвид, че има язовири на които плащаш по 5 лв. на пръчка за 12 часа и крайния резултат е 0:0...
Откакто го взеха под аренда сме почти всяка седмица там и мога да ти кажа, че неуспешните ни посещения се броят на пръсти, така че ако питаш мен всичко е въпрос на късмет
Язовира последно е зарибяван миналата година - пуснаха малки шаранчета около 500гр. и бели амури.
Никой не е казал, че трябва да ловиш морунаж и уклей има къде къде по прилични риби, които биха могли да ти доставят удоволствие..

А пък и аз мисля, че 5 лв. за три пръчки на 24 часа е абсолютно сносна такса, като се има предвид, че има язовири на които плащаш по 5 лв. на пръчка за 12 часа и крайния резултат е 0:0...
Откакто го взеха под аренда сме почти всяка седмица там и мога да ти кажа, че неуспешните ни посещения се броят на пръсти, така че ако питаш мен всичко е въпрос на късмет