Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

Относно правилата в Купува-Продава
Модератор: sapuna
- Vlado_852
- разбира нещата
Re: Относно правилата в Купува-Продава
Колега, много си прав ама за битака. А ако искаш, може да си направиш магазин, в който да избираш на кого да продаваш и на кого не! Тук е Форум и нещата са малко по-различни. Така че, ако не ти изнася..............., няма всички с теб да се съобразяват, че и да ти се молим един по един - На мен го продай, - Не на мен...! Не визирам теб а по принцип!dodo16 написа:Все си мисля, че Продавача е този който определя на кого, как и за колко да продаде нещо. И няма как Купувача да определя условия. То коректност, ама това къде си е мое Аз ще си разполагам с него.
Сега се сетих за един пример.
Колега продава нещо. Появява се купувач. Всичк точно, данните разменени но купувача нищо не получава. Включва се в темата продавача и казва
- Абе колеги, намерих един от моя град който иска да я купи и му я продадох. Да не се занимавам с Еконт меконт.
Е това коректно ли е според теб?
Ами то си е битак колега. Между другото гореописания случай ми се е случвал и на мен. Не се сърдя, а отивам за риба и ловя с каквото имам. Проблема на повечето недоволни от битака е, че не могат да губят и си мислят да поставят правила които да удовлетворяват собственното им Его. Аз лично никога нищо не съм продавал защото това което ми е излишно го подарявам, но ако трябва да спазвам правила при продажбата просто няма да я направя. Винаги мога и да се откажа. Нали?Vlado_852 написа:Колега, много си прав ама за битака. А ако искаш, може да си направиш магазин, в който да избираш на кого да продаваш и на кого не! Тук е Форум и нещата са малко по-различни. Така че, ако не ти изнася..............., няма всички с теб да се съобразяват, че и да ти се молим един по един - На мен го продай, - Не на мен...! Не визирам теб а по принцип!dodo16 написа:Все си мисля, че Продавача е този който определя на кого, как и за колко да продаде нещо. И няма как Купувача да определя условия. То коректност, ама това къде си е мое Аз ще си разполагам с него.
Сега се сетих за един пример.
Колега продава нещо. Появява се купувач. Всичк точно, данните разменени но купувача нищо не получава. Включва се в темата продавача и казва
- Абе колеги, намерих един от моя град който иска да я купи и му я продадох. Да не се занимавам с Еконт меконт.
Е това коректно ли е според теб?

- Vlado_852
- разбира нещата
Аз да съм казал, че трябва някой да се сърди? Попитах те коректно ли е според теб.
И точно така, абсолютно си прав, че като не ти изнася може да се откажеш да пускаш обява, две мнения няма...
И точно така, абсолютно си прав, че като не ти изнася може да се откажеш да пускаш обява, две мнения няма...

Ще се откажа, но не да пускам обява, а от продажбата. и не виждам кой ще ме накара да я осъществя. Винаги мога по невнимание докато отивам до офиса на "Еконт" да повредя нещо. И не разбирам защо да го правим сложно, като може да е просто.Vlado_852 написа:Аз да съм казал, че трябва някой да се сърди? Попитах те коректно ли е според теб.
- krokibg
- учете се от него
dodo16 написа:Все си мисля, че Продавача е този който определя на кого, как и за колко да продаде нещо. И няма как Купувача да определя условия. То коректност, ама това къде си е мое Аз ще си разполагам с него.
Додо,не пиши глупости по темите пич,такава простотия не бях чел

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=47058
Ето една тема в която по правилата съм аз. Да видим дали ще ми се случи.
Кроки, аз имам малко дедуктивно мислене и затова съм трудно разбираем. А относно коректността, то винаги съм я спазвал, но ви дадох примери за по-различно мислене и начини да се изжмулиш от уговорка. Случвало ми се е и съм си ги слагал на к.../имам предвид кокошарника/ Не си заслужава заради придобиване на средства за риболов да изпуснеш самия риболов.
пп. Що не четете всичко.
Ето една тема в която по правилата съм аз. Да видим дали ще ми се случи.

Кроки, аз имам малко дедуктивно мислене и затова съм трудно разбираем. А относно коректността, то винаги съм я спазвал, но ви дадох примери за по-различно мислене и начини да се изжмулиш от уговорка. Случвало ми се е и съм си ги слагал на к.../имам предвид кокошарника/ Не си заслужава заради придобиване на средства за риболов да изпуснеш самия риболов.
пп. Що не четете всичко.
- krokibg
- учете се от него
Додо,визирам последния ти пост,където казваш,винаги мога да се откажа или да повредя такъма в движение по пътя за Еконт
Визирам и други такива изказвания и действия на колеги,които или продават на друг въпреки че първи си казал купувам !!! Аз ти виждам мисленето и това ме озадачава.Искам срещу мен да няма такива хора,които по пътя да повредят стоката.Бих те разбрал,ако имаш някаква уговорка,тръгнал си да купуваш друг такъм,но в магазина са го купили последния и няма от къде да го вземеш в близките 30дни а ти предстои риболов
Ако ми се обадиш и ми обясниш ситуацията,не бих се сърдил,обаче да съм заявил купувам и да се скриеш и да не се покажеш повече или да продадеш стоката на друг въпреки че съм обявил купувам,това е педалско и няма оправдание за такава постъпка.Не че е кой знае какво някакъв си воблер или друго,въпроса е в отношението към мен.Без да си го казал на глас,все едно ми викаш да си го начукам !!!Има си начини,има телефони и винаги ако наистина си размислил,да се обадиш и да обясниш ситуацията коректно.Ако ги даваш на човек по твой избор и да ми обясняваш че си се отказал или че ти решаваш на кой да го продадеш,не е така,защото аз не искам да участвам в някакви водевили,двадесет човека да обявим че купуваме а ти да решаваш на кого от нас да го дадеш
Върни се ти назад и прочети какво си написал,може да си се объркал,ама не ми се вярва.Повярвай ми,хитруването няма да ти донесе позитиви,все някога и на тебе ще ти го върнат и ще разбереш че боли,когато някой ти минава изотзадзе

- krokibg
- учете се от него
dodo16 написа:http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=47058
Ето една тема в която по правилата съм аз. Да видим дали ще ми се случи.![]()
пп. Що не четете всичко.
Виж сега,що се отнася до тази тема,ако продавача е продал на човека обявил че я запазва,в това няма нищо нередно !!! Ако я е продал на този,който е писал след тебе,значи продавача е постъпил некоректно

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=86&t=46920
Значи Пачо е прав, а Ревокса некоректен.
Де да знам! Идентични ситуации с viewtopic.php?f=86&t=47058
Кой всъщност има право да е първи, който е написал "Купувам" или запазилият преди него?
Значи Пачо е прав, а Ревокса некоректен.

Кой всъщност има право да е първи, който е написал "Купувам" или запазилият преди него?
- krokibg
- учете се от него
За да не говорим празни приказки,ще обясня нещо,което ако не го пиша в момента,няма как да научите.За това,сега ще го напиша и да е за пример на всеки които хитрува,как се постъпва правилно,ако човек държи на реномето си !!!
И така,преди седмица,един колега продаваше стока.Харесах я,беше стояла и никой не я беше купил.Стоката беше за 370 лв и аз директно в поста писах на колегата адреса за пращане и стоката след два дни пристигна.Аз обаче когато тя пристигна в събота,вече бях извън града.Обадих се на колегата (е стоката е тук и че ще я взема в понеделник.Разбрахме се че той не бърза и че ще ходи за риба,така че ми даде още няколко дни.Аз,както повечето са видяли,в момента продавам три лодки,един двигател и т.н,които са доста пари но купувача който имах за лодката се отказа,другите двама които имат желание да я вземат,нямат възможност в момента а аз глупака,въпреки че имах парите за стоката,излезнаха неотложни плащания,много по-важни от стоката и като имах в предвид че колегата не бърза и е за риба,а аз очаквах да ми донесат мои пари,оставих нещата за вчера или днес,но хората не се появиха,даже и не вдигат телефоните
ако трябва да разсъждавам както доста колеги,на които съм чел мненията и виждам разсъжденията им,можех да не правя нищо,да се скатая,и като се обади колегата да го излъжа каквото си искам и да се откажа или откровено да му тегля майните.Да,ама репутацията ми и уважението което съм създал пред хората е точно заради моята коректност,няма как да шикалкавя/никога не бих го направил/просто написах на колегата как стоят нещата,и просто съм беден че ме разбира или ако не е прочел още съобщението,като го прочете ще ме разбере.Така стоят нещата,аз може утре и заем да взема,но ще си прибера стоката която съм обявил че взимам
По логиката на някои колеги,които мислят само за себе си,как би се почувствал колегата ако го въртя две седмици и накрая му върна стоката с някакви измислени проблеми.Равносилно е на това,да продавам нещо и някой да го обяви че купува и аз да му кажа че не харесвам очите му и ще дам стоката на Драган,щото е със сини очи и ми е приятел.Разберете,човек можге всичко да направи,да лъже и хитрува,да се ебава с хората,но рано или късно,на него същото ще му се върне.Я болест ще го трясне,я на някой друг негов близък,поп ще му пее,така стоят нещата,всеки си плаща рано или късно.За това,спазвайте правилата,бъдете мъже а не путки,думата трябва да е над всичко,за мен името е важно и го пазя
За това не се учудвам на безимемните пичове които се мандахерцат из форумите,гонени,псуване и връщани,правят по сто регистрации и не им дреме за това че хората ги ненавиждат заради предишните им изцепки.Пазете си имената чисти,нищо че сте с никове,един ден имената ще ви трябват и точно когато си мислите че никой не ви знае,ще разберете че все някой знае какъв миндил сте и какво сте правили.Поздрав и дано сте ме разбрали.
П.П Скоро с друг колега направихме бартер
Момчето ми изпрати на доверие нещата,аз след като ги получих,подготвих това което трябваше да му пратя и го направих.Бартера си стана,въпреки че момчето не го знам на име а само по ник, и знам че е доста време във форума.Момчето написа само две думи,пращам ти ги,и не се притеснявам,знам те от форума и съм сигурен че няма да ме излъжеш.Е,нито го излъгах,нито ми е минавало такова нещо през акъла.Така стоят нещата и затова се възмущавам от писаници каквито прочетох по-горе.Надявам се че написаното ще даде правилна насока в мисленето на определени колеги,парите не са най-важното нещо,просто днес ги имаш а утре ги нямаш.името обаче ще си го носиш докато си жив,а как се носиш осрано име,това просто не знам,да кажа осраните

И така,преди седмица,един колега продаваше стока.Харесах я,беше стояла и никой не я беше купил.Стоката беше за 370 лв и аз директно в поста писах на колегата адреса за пращане и стоката след два дни пристигна.Аз обаче когато тя пристигна в събота,вече бях извън града.Обадих се на колегата (е стоката е тук и че ще я взема в понеделник.Разбрахме се че той не бърза и че ще ходи за риба,така че ми даде още няколко дни.Аз,както повечето са видяли,в момента продавам три лодки,един двигател и т.н,които са доста пари но купувача който имах за лодката се отказа,другите двама които имат желание да я вземат,нямат възможност в момента а аз глупака,въпреки че имах парите за стоката,излезнаха неотложни плащания,много по-важни от стоката и като имах в предвид че колегата не бърза и е за риба,а аз очаквах да ми донесат мои пари,оставих нещата за вчера или днес,но хората не се появиха,даже и не вдигат телефоните

П.П Скоро с друг колега направихме бартер

Кроки, много си прав и напълно споделям мисленето ти. Обаче хората са различни. И ценностните им системи са различни. И мисленето им също. Единственното което може да накара всички ни да сме коректни са ясни и точни правила, които не се тълкуват. И съответните санкции при неспазването им.
- krokibg
- учете се от него
Аз ако ме питаш,единственото което трябва да се приема е - КУПУВАМ.Уточняват се за нещата и ако нещо не е наред и стоката не е това което човека иска да закупи,продавача/както правят колеги/обявява че стоката е отново на тезгяха.Всичко друго е предпоставка за шикалкавене.Във втората тема което си цитирал,просто е станало недоразумение,стават такива неща,но си личи когато човека се гаври.Ревокса е написал че единствено "купувам" го приема за ясна заявка.Какво му пречи на човек да напише "купувам" и после да се разбират на лични.Ако обаче напише купувам,няма право да спори за цената и да търси намаление а повечето хора хитруват и се опитват да бутат цена и да се пазарят/или това което си видаял ти е нужно и го взимаш или не/.Изчаква се и ако няма купувачи,продавача сам сваля цената или спира стоката от продажба.Така е редно !!!
- evilduck
- научил се да хвърля
+1 и аз така мислех ама явно някои колеги както се разбра не мислят http://forum.nariba.com/viewtopic.php?p=730697#p730697така.Докато не се измени правилника за обявите така че да не се допускат интерпретаций ще има още такива случаи.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Аз ако ме питаш,единственото което трябва да се приема е - КУПУВАМ.Така е редно !!!
- Бисо
- сериозен играч
Това е стар "играч" с ново име....tct написа:.... във Форума се появи интересна личност Bakalina.Човека пусна девет обяви една след друга.....?

Като бистрим магазина......и тва "ъпване",не ми се струва много редно...

Човек или добавя нещо смислено към обявата,или не.Или има интерес,към това което продава,или не.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- tsvetkoff
- ще става разбирач
[/quote]Бисо написа:
Като бистрим магазина......и тва "ъпване",не ми се струва много редно...![]()
Човек или добавя нещо смислено към обявата,или не.Или има интерес,към това което продава,или не.
Що да няма "ъпване" ........... ама да е с корекция на цената примерно .....