Един EXCEED SPX по-малко...

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Един EXCEED SPX по-малко...

Мнение от m65 »

Днес пристигна и моят Sert exceed spx, заедно с малко благинки от Mosca.
Пръчката на първо четене изглежда добра. Цветът е маслено зелен. Заливката на водачите е добра. Дръжката наистина е дълга, около 30 см. е корковата част. Имах един свободен DAM и се получи някакво равновесие.
За блесните на Mosca нямам какво да кажа. В годините са се доказали, и са неизменна част от моят арсенал. Остава да си попълня арсенала с десетина Goldi-та и съм готов за среща и дуел със всякакъв калибър кефали.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Аватар
evilduck
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от evilduck »

m65 написа:Днес пристигна и моят Sert exceed spx, заедно с малко благинки от Mosca.
от къде поръча ако не е тайна,искам да направя същата комбинация.
А моската като цена качество просто няма какво да се коментира.
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

evilduck написа:
m65 написа:Днес пристигна и моят Sert exceed spx, заедно с малко благинки от Mosca.
от къде поръча ако не е тайна,искам да направя същата комбинация.
А моската като цена качество просто няма какво да се коментира.
От Булит2000 http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=50 .
Краят на февруари пак пазарувах от там блесни, но бяха по-евтини. Но дори и на тези цени са по изгодни ( по отношение на цена-качество ) от колкото Meps-a. Това е лично мое мнение, и не ангажирам никого с него. Като и всяко друго нещо в нашата Мила Родина към което има интерес цената му пропорционално се увеличава. Така стана и с воблерите на Ecogear, от цени около 16 лева вече са по около 20 лева.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

вандалството е сторено :wink:
дръжката вече е с 10 санта по-къса :D
Изображение
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

Пъ, а честито, много по-аро изглежда така..... тези дни понаминах да позяпам в един магазин и баш твоето пръчле коментирахме дето беше оставил за ъпгрейдване ......при мен пък още на първия тест и десетото замятане с двойка аглия, сертчето ми се счупи на две, предполагам че е имало някакъв дефект на снадката, но пичовете от "Бент" бързо реагираха и днес вече съм отремонтиран и EXCEED-a е отново в готовност, да видим на второто влизане в боя, каква ще му е съдбата! :mrgreen:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

мойто вече има 2-3 риболова, една рибка и няколко закачки с яко напъване така че се надявам да оцелее повечко

п.п. да ти спретна един дуел? :wink: :lol: :lol: :lol:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Няя съ плашите !
Моето има вече 20-25 риболова, няма грешка. Добре бори дори дебелите риби ;)

П.с. Тая дръжка ама ич не ми допада ( нищо лично )
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

Направих сефтето на EXCEED-а, но тази дълга дръжка почти постоянно се закачаше по дрехата ми при замахване, и веднага след като се прибрах в къщи последва скъсяване.
Остава само да поработя малко по заливката на ''раната'' , но това ще е друг ден.

Изображение
Изображение
Изображение

Заради по-дългата дръжка е намалена и самата работна дължина на пръчката. В сравнение с St. Croix Triumph TRS70MLF2 която е горе доло със същата дължина макарата при SERT-а е изнесена с около 12-13 см. напред към водачите. Какво са имали в предвид майсторите от SERT, като са направили по-дълга дръжка на пръчка с малка акция не знам.
Сега вече е доста по-добре ( на дължина ) и няма да има проблеми с дрехите.
Долната граница, както споменаха и други колеги, наистина е занижена. Двуграмови блесни не може да
ги изхвърля ( според това което е дадено 2-7 грама ) както подобава. От три грама на горе обаче започва да работи добре. Горната граница не съм я пробвал.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

m65 написа:... Какво са имали в предвид майсторите от SERT, като са направили по-дълга дръжка на пръчка с малка акция не знам...
Ми според мен са имали предвид изнасяне тежеста по-назад , с цел по-добър баланс , та да не дърпа напред гегата как е при Триумфа примерно :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

m65 написа:по-дълга дръжка на пръчка с малка акция
аз продължавам да се чудя що тва в магазина се различава от тва в каталога :roll:
Изображение
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

баш_майстора написа:
m65 написа:по-дълга дръжка на пръчка с малка акция
аз продължавам да се чудя що тва в магазина се различава от тва в каталога :roll:
Изображение
Може би е за други пазари.

П.П. Днес пробвах как е със скъсената дръжка. Доволен съм, бих казал даже много доволен, от резултата. Вече се работи идеално с пръчката, нямах нито едно закачане на дръжката в дрехите ми.
В този ветрилник даже хванах няколко кефала. Някои от тях маломерни, но всички бяха издути от хайвер - до пръсване. Естествено всички бяха пуснати обратно в Янтра.
tenekedjiata
новобранец
новобранец

Мнение от tenekedjiata »

Имам EXCEED SPX 2.70м акция 5-21г. Има среднобърз строй,8 еднокраки вода4а и много добра изработка,която превъзхожда дори някой по-скъпи пръ4ки на по-реномирани производители. Дължината на дръжката (която е двуделна) е 53см, като открая на макародържа4а до края е 40см. Не съм я теглил, но според ме добре на тегло(като съм държал други разни има 4уствително по-тежки).Като цяло съм много доволен от нея, дори я препоръ4вам и на други колеги. Ползвам я на р.Дунав и тая акция (която реално е някаде 8-25г) ми се щеше да е малко по висока.Поздрави! :D
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

tenekedjiata написа: Ползвам я на р.Дунав и тая акция (която реално е някаде 8-25г) ми се щеше да е малко по висока.Поздрави! :D
Здравей колега,
аз имах на 2.40м. 5-21гр. и също мисля,че беше някъде 8-25 и бях много доволен.Стегната,бърза въдица като аз имам една-две забележки по изработката,но те са по-скоро от естетична гледна точка,а не от функционална :wink:
Ти защо не си вземеш варианта на 2.70м. 10-40гр. щом тази ти идва с малък тест :roll: ?
tenekedjiata
новобранец
новобранец

Мнение от tenekedjiata »

Когато си я поръ4ах преди около 6 месеца в Бент нямаха такава с акция 10-40. Ина4е бих си поръ4ал нея. Само да отбележа, 4е пръ4ките с тази акция на 2,70м и 3,00м са с двукраки вода4и, 8 на брой.

2.1 - Писането на български в сайта става само и единствено на кирилица! Забранено е изписането на български думи с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или комбинации от други знаци.Такива теми и постове ще бъдат изтривани без предупреждение.При повторни нарушения, ще следва предупреждение, а при системни банн.

sestrata
Аватар
dean
новобранец
новобранец

Мнение от dean »

Колега m65 гегичката ти е много добра а и блесничките са хубави . А сега чакаме подвизи докоментирани в снимков материал. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”