Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Един EXCEED SPX по-малко...
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- m65
- вече хвърля и на тежко
Re: Един EXCEED SPX по-малко...
Днес пристигна и моят Sert exceed spx, заедно с малко благинки от Mosca.
Пръчката на първо четене изглежда добра. Цветът е маслено зелен. Заливката на водачите е добра. Дръжката наистина е дълга, около 30 см. е корковата част. Имах един свободен DAM и се получи някакво равновесие.
За блесните на Mosca нямам какво да кажа. В годините са се доказали, и са неизменна част от моят арсенал. Остава да си попълня арсенала с десетина Goldi-та и съм готов за среща и дуел със всякакъв калибър кефали.

Пръчката на първо четене изглежда добра. Цветът е маслено зелен. Заливката на водачите е добра. Дръжката наистина е дълга, около 30 см. е корковата част. Имах един свободен DAM и се получи някакво равновесие.
За блесните на Mosca нямам какво да кажа. В годините са се доказали, и са неизменна част от моят арсенал. Остава да си попълня арсенала с десетина Goldi-та и съм готов за среща и дуел със всякакъв калибър кефали.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- evilduck
- научил се да хвърля
от къде поръча ако не е тайна,искам да направя същата комбинация.m65 написа:Днес пристигна и моят Sert exceed spx, заедно с малко благинки от Mosca.
А моската като цена качество просто няма какво да се коментира.
- m65
- вече хвърля и на тежко
От Булит2000 http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=50 .evilduck написа:от къде поръча ако не е тайна,искам да направя същата комбинация.m65 написа:Днес пристигна и моят Sert exceed spx, заедно с малко благинки от Mosca.
А моската като цена качество просто няма какво да се коментира.
Краят на февруари пак пазарувах от там блесни, но бяха по-евтини. Но дори и на тези цени са по изгодни ( по отношение на цена-качество ) от колкото Meps-a. Това е лично мое мнение, и не ангажирам никого с него. Като и всяко друго нещо в нашата Мила Родина към което има интерес цената му пропорционално се увеличава. Така стана и с воблерите на Ecogear, от цени около 16 лева вече са по около 20 лева.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
вандалството е сторено
дръжката вече е с 10 санта по-къса

дръжката вече е с 10 санта по-къса

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Пъ, а честито, много по-аро изглежда така..... тези дни понаминах да позяпам в един магазин и баш твоето пръчле коментирахме дето беше оставил за ъпгрейдване ......при мен пък още на първия тест и десетото замятане с двойка аглия, сертчето ми се счупи на две, предполагам че е имало някакъв дефект на снадката, но пичовете от "Бент" бързо реагираха и днес вече съм отремонтиран и EXCEED-a е отново в готовност, да видим на второто влизане в боя, каква ще му е съдбата! 

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
мойто вече има 2-3 риболова, една рибка и няколко закачки с яко напъване така че се надявам да оцелее повечко
п.п. да ти спретна един дуел?

п.п. да ти спретна един дуел?

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Няя съ плашите !
Моето има вече 20-25 риболова, няма грешка. Добре бори дори дебелите риби
П.с. Тая дръжка ама ич не ми допада ( нищо лично )
Моето има вече 20-25 риболова, няма грешка. Добре бори дори дебелите риби

П.с. Тая дръжка ама ич не ми допада ( нищо лично )
- m65
- вече хвърля и на тежко
Направих сефтето на EXCEED-а, но тази дълга дръжка почти постоянно се закачаше по дрехата ми при замахване, и веднага след като се прибрах в къщи последва скъсяване.
Остава само да поработя малко по заливката на ''раната'' , но това ще е друг ден.

Заради по-дългата дръжка е намалена и самата работна дължина на пръчката. В сравнение с St. Croix Triumph TRS70MLF2 която е горе доло със същата дължина макарата при SERT-а е изнесена с около 12-13 см. напред към водачите. Какво са имали в предвид майсторите от SERT, като са направили по-дълга дръжка на пръчка с малка акция не знам.
Сега вече е доста по-добре ( на дължина ) и няма да има проблеми с дрехите.
Долната граница, както споменаха и други колеги, наистина е занижена. Двуграмови блесни не може да
ги изхвърля ( според това което е дадено 2-7 грама ) както подобава. От три грама на горе обаче започва да работи добре. Горната граница не съм я пробвал.
Остава само да поработя малко по заливката на ''раната'' , но това ще е друг ден.
Заради по-дългата дръжка е намалена и самата работна дължина на пръчката. В сравнение с St. Croix Triumph TRS70MLF2 която е горе доло със същата дължина макарата при SERT-а е изнесена с около 12-13 см. напред към водачите. Какво са имали в предвид майсторите от SERT, като са направили по-дълга дръжка на пръчка с малка акция не знам.
Сега вече е доста по-добре ( на дължина ) и няма да има проблеми с дрехите.
Долната граница, както споменаха и други колеги, наистина е занижена. Двуграмови блесни не може да
ги изхвърля ( според това което е дадено 2-7 грама ) както подобава. От три грама на горе обаче започва да работи добре. Горната граница не съм я пробвал.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ми според мен са имали предвид изнасяне тежеста по-назад , с цел по-добър баланс , та да не дърпа напред гегата как е при Триумфа примерноm65 написа:... Какво са имали в предвид майсторите от SERT, като са направили по-дълга дръжка на пръчка с малка акция не знам...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
аз продължавам да се чудя що тва в магазина се различава от тва в каталогаm65 написа:по-дълга дръжка на пръчка с малка акция

- m65
- вече хвърля и на тежко
Може би е за други пазари.баш_майстора написа:аз продължавам да се чудя що тва в магазина се различава от тва в каталогаm65 написа:по-дълга дръжка на пръчка с малка акция![]()
П.П. Днес пробвах как е със скъсената дръжка. Доволен съм, бих казал даже много доволен, от резултата. Вече се работи идеално с пръчката, нямах нито едно закачане на дръжката в дрехите ми.
В този ветрилник даже хванах няколко кефала. Някои от тях маломерни, но всички бяха издути от хайвер - до пръсване. Естествено всички бяха пуснати обратно в Янтра.
-
- новобранец
Имам EXCEED SPX 2.70м акция 5-21г. Има среднобърз строй,8 еднокраки вода4а и много добра изработка,която превъзхожда дори някой по-скъпи пръ4ки на по-реномирани производители. Дължината на дръжката (която е двуделна) е 53см, като открая на макародържа4а до края е 40см. Не съм я теглил, но според ме добре на тегло(като съм държал други разни има 4уствително по-тежки).Като цяло съм много доволен от нея, дори я препоръ4вам и на други колеги. Ползвам я на р.Дунав и тая акция (която реално е някаде 8-25г) ми се щеше да е малко по висока.Поздрави! 

Здравей колега,tenekedjiata написа: Ползвам я на р.Дунав и тая акция (която реално е някаде 8-25г) ми се щеше да е малко по висока.Поздрави!
аз имах на 2.40м. 5-21гр. и също мисля,че беше някъде 8-25 и бях много доволен.Стегната,бърза въдица като аз имам една-две забележки по изработката,но те са по-скоро от естетична гледна точка,а не от функционална

Ти защо не си вземеш варианта на 2.70м. 10-40гр. щом тази ти идва с малък тест

-
- новобранец
Когато си я поръ4ах преди около 6 месеца в Бент нямаха такава с акция 10-40. Ина4е бих си поръ4ал нея. Само да отбележа, 4е пръ4ките с тази акция на 2,70м и 3,00м са с двукраки вода4и, 8 на брой.
2.1 - Писането на български в сайта става само и единствено на кирилица! Забранено е изписането на български думи с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или комбинации от други знаци.Такива теми и постове ще бъдат изтривани без предупреждение.При повторни нарушения, ще следва предупреждение, а при системни банн.
sestrata
2.1 - Писането на български в сайта става само и единствено на кирилица! Забранено е изписането на български думи с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или комбинации от други знаци.Такива теми и постове ще бъдат изтривани без предупреждение.При повторни нарушения, ще следва предупреждение, а при системни банн.
sestrata
Колега m65 гегичката ти е много добра а и блесничките са хубави . А сега чакаме подвизи докоментирани в снимков материал.