Извънбордов м. от шпертплат-несериозно...или на сериозно...?

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Извънбордов м. от шпертплат-несериозно...или на сериозно

Мнение от krokibg »

КИРО написа:Любооо,имаш ....тнайсе дена да го свършиш.
Мисля да го видя на живо това. :wink:

Много "сладки" идейки чета.
И на мен ми бръмчи нещо в главата,ама след
като мина скенера,ще кажа дали са бръмбари,или
има нещо интересно там. :D
Кире,утре съм на линия в сервиза,карам го там,разглобявам го и почвам да умувам как ще стане работата.Ще има и малко стругарска работа,ама нека да видя какво и как ще правя.Първо вие ще го видите !!!

Гогибо,докато не го пробваме,няма как да знаем дали става или не.Що се отнася до страничното захващане,се сетих че точно на моя язовир го видях това,човека го беше закачил на едно кану.Имаше при мен гости,някакъв вело поход и си докараха лодки,канута и т.н,та точно при мене го видях.Управляваше го с греблата както ти твоя !!! Мисля че за този бавен ход които ще има с моето моторче,няма да има проблем с тези неща от които се опасяваш.Моторчето е с копче за изключване,а управлението ще е с кормилото и с двигателя,мисля че не е нужно друго.Ама нека да пробвам и тогава ще го мислим.Поздрав :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Всеки положителен резултат,който оборва нечие мнение,работи за прогреса."В спора се ражда истината" и ще е добре,ако бъркам в догатките си по случая.Споделяй.Следя с интерес.Успех!
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Такива двигатели,изнесени отстрани на борда се ползваха доста по Дунав,преди повече от петнайсетина години.Ползвахаги стааарите рибари и то на дървените лодки,не че по него време нямаше Ветероци.... "Защо да се дават пари за друг мотор,като и този става–по добре да се изпият кинтите".
От вън на борда, върху стойка от винкел или арматурно желязо(закована ,завинтена неподвижно) е захванат двигателя.Винта,двулопатков е директно на вала излизащ от двигателя.Вала е с дължина ОКОЛО метър. Мотора се повдига и застава горе-долу успореден на борда,а в работно положение вала влиза във водата под ъгъл 30-40 градуса.Управление-весло вързано за кърмата и работещо като рул. С две думи Голяма Хамалогия. Ако не се лъжа бяха немски,въздушно охлаждане и двутактови (миришеха на Траби) А ауспуха къде е,въобще не съм заглеждал.

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Малайците,виетнам,китай и разни други с опнати очички,имат едни много дълги лодки,на транците,на специални стоики качват GM двигатели по 200 кс :idea: Изобщо не обръщат никакво движение,направо на вала на двигателя се удължава
........
Ако сте гледали RAMBO-4, бат Слай кара точно такава гемия.

Ако,на Малка лодка 3-3.5м (не надуваема), се монтира стационарно Маалко двигателче тип "шперплат",няма ли да е добре управлението да бъде с рул :?: :smt102 Подобно на лодката на Киро
Примерно лодката да се ползва за тролинг в тихо време във вътрешен водоем.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
vanesok
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanesok »

трапера написа:Такива двигатели,изнесени отстрани на борда се ползваха доста по Дунав.
Марка "Тюмлер".Имахме такъв.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

vanesok написа:
трапера написа:Такива двигатели,изнесени отстрани на борда се ползваха доста по Дунав.
Марка "Тюмлер".Имахме такъв.
Така както съм го описал ли е? Че спомените нещо вече ми избледняват :rolleyes:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
vanesok
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanesok »

Марка "Тюмлер".Имахме такъв.[/quote]

Така както съм го описал ли е? Че спомените нещо вече ми избледняват :rolleyes:[/quote]

Да.Алуминиева стойка с две положения отстрани на борда,но на плоскодънката имахме рул,който вадехме от пантите като спирахме на брега.Маркуч с фуния за накрайник потопен във водата за водното охлаждане,а изгорелите газове излизаха директно почти без никакво заглушаване.Пушека от двутактовата смес беше в лодката и около лодката,но не гребяхме.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Аз одеве,без много -много да се замисля,запалих колата и отворих сервиза посред нощите.Разглобих тротинетката и двигателчето,почисти го и го измих,колкото трябва и светна.Понеже не е пален поне година,но е стоял в къщи на сухо и топло,сложи само малко масло няколко капки в цилиндъра за да не хваща ръжда и го подготвих за действие.Веднага измъкнах едно парче неръждаема пръчка Ф 14 - 90 см и оста за перката на лице.Утре ще видя какви лагери ще взема,да са запечатани,и два семеринга за тръбата през която ще минава оста и ще мисля на кой стругар да я нося.Ето и снимките.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Направо ми пари под краката и ме сърбят ръцете :lol: Имам идна излишна стойка от Евинруд 3.5кс,трябва да измисля как да направя на нея да го инсталирам и да е на ос и лагер,за да се върти и съм готов за проби на вода.После ще мисля как да го привързвам за управлението на двигателя и да се управлява с него :wink: :wink: :wink: Моторчето е голямо точно една педа и с него,Gopeda развиваше 25-35 км/ч,трябва да видя каква перка ще отговаря за него,да не го тормози :idea: :lol: :lol: :lol:

П.П Всичко е оригинално,има си жило за газ,има бутонче за гасене,има си и резервоар,събира 1.2-1.5 литра и с него съм пъркал почти цял ден,абе литър -два на ден си е голям ташак,нали :lol: :lol: :lol:
Последно промяна от krokibg на Чет Май 05, 2011 11:25 pm, променено общо 2 пъти.

Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Супер моторче. Имаш ли представа като мощност колко дава? Моят ел. скутер е с двигател 300 Вата / 36 волта, а гумите са от детска (бебешка) количка - надуваемите гуми. С това скутерче съм развивал скорост до 40 км./час на равно, а аз съм 74-75 кила. Това - твоето мисля, че ще даде по-голяма мощност. За сравнение: Ел. двигателят за лодката ми (оригинален) е Осапиан - 30 либри и моторчето му мисля, че е около 365 вата, ако нещо не бъркам. Давам ти ги тези данни за сравнение. Убеден съм, че ще стане. :smt023
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

По принцип не ми трябва кой-знае каква мощност.Искам да го имам за помощно и винаги да е с мене в лодката.Аз съм такъв идиот и постоянно викам проблемите,ама за сега не са идвали - никога не съм носел гребла в лодките ми,а не съм и закъсвал,освен веднъж,когато ми замина акумулатора :lol: :lol: :lol: Целта ми е,да го направя компактно и разглобяемо,да си го държа в лодката на една страна без да ми пречи и когато потрябва,ако се наложи да го инсталирам за минута,паля и продължавам риболова без да се налага за си тръгвам.След като приключа и изляза на бивака,нагазвам до големия мотор и го правя на клечки за зъби,ремонт на място и така :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Ееее!!! Как си го лъснал,заприличало е на швейцарски часовник-супер!Сигурен съм,че и така работи.Имам мнение за разработката ти-помисли за демпфер/мека връзка/,между вала на мотора и дългия вал към винта.При някакви обороти ще се появят вибрации в дългия вал и ако връзката е твърда ще разбие/след време/лагерите на моторчето. Поздрави!
п.с. Пусни някакви данни за моторчето,чудесно е.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Вижте, какво изрових от НЕТ-а:

http://www.davesmotors.com/s.nl/c.88503 ... y.27867/.f
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Браво бе jagger,къде го намери тоя сайт бе :shock: Кото се разрових в него,знаете ли какво открих ?!?!?!? Ремонта на такова моторче излиза около 60-80 доларес :shock: :shock: :shock: Караш,разваля се и направо смяна 8 и продължаваш да караш :lol: :lol: :lol: Баси и евтинията.А какви двигателчета си има направо ги дават за лодки,не е истина направо,всичко има,каквото ти трябва :drinkers: :drinkers: :drinkers:

Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

И на мен ми харесаха много двигателчетата. А и са между 2,5 и 5 коня. Малки, леки. Ако се поровя, сигурно ще изкочат и по-евтини. Аз просто написах в Гугъла Goped и какво ли не се показа. Има "литература" за четене и проверка маса нещо :D . Ще ровя още.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

gogibo написа:Ееее!!! Как си го лъснал,заприличало е на швейцарски часовник-супер!Сигурен съм,че и така работи.Имам мнение за разработката ти-помисли за демпфер/мека връзка/,между вала на мотора и дългия вал към винта.При някакви обороти ще се появят вибрации в дългия вал и ако връзката е твърда ще разбие/след време/лагерите на моторчето. Поздрави!
п.с. Пусни някакви данни за моторчето,чудесно е.
Казвай си мнението,слушам и попивам !!! Моторчето е не повече от 2.5-2.8 кс,Добре е че не е китайче,гарантирано защото е при мен от години /поне 5/ и е внесено от USA.За да работи толкова време при душманско каране от децата,значи е сериозна машинка,да издържи на всичко това :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Що се отнася до демпфлера,и за това имам решение,пак видяно през годините от хора които или са го измислили или са го копирали.Четири парчета транспортна лента,на четирите края са направени четири дупки.На оста се заварява на аргон шайба и на оста от коляновия вал също,като на тях са пробити пак четири дупки :idea: транспортните ленти се нареждат на всяка дупка и на двете шайби и това играе ролята на гумено каре,амбряж и поема тези вибрации и при запалването,поема и първия удар като го омекотява !!!Има вариант и да се сложи каренце,то също ще поема тези тресенета,ако се получат.абе,сега си говоря на ангро,ще мисля по въпроса а ти ако миша нещо в предвид,просто можеш да качиш една снимчица,приемам идейки :wink:

jagger,какво по евтино от това да се търси,въпроса е че са щатски и са направени да работят както трябва..Имам разглобени двигатели на два агрегата,те нямат биелни ли бяха или основни/трябва да проверя че забравих/ лагери и лагеруват директно на легло,направено в алуминиевия корпус.Мисля че американските дето си ги намерил си имат.Не е за вярване че точно тази Хонда двигател,е при мене от 5-6 години и чак скоро изпляска !!!Сега е разглобен и се услушвам да видя може ли да се ремонтира :lol: :lol: :lol: Направя ли това двигателче,ако се държи както трябва,значи ще се замислям да купувам ново от тези дето си намерил ,все някога ще иска смяна а моето е ползвано и ме притеснява това :wink: :wink: :wink:

gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Браво и уважение за"ровичкането"на клг.Джагър/моля за извинение,ако бъркам псевдонима/.Разгледах обстойно-като бижута са моторките.Изкефиха ме много,но откъм цена/без доставка/са малко над два пъти,в сравнение с китайските им еквиваленти,налични в магазините за агротехника у секи град.Все пак "китайчетета"са под лиценз на "Хонда"и контрола е строг.Моя опит с китайски, 2Т,2.7кс/виж снимки в-Купува риболовни-Двигателче/показва,че са надеждни,компактни и изключително икономични.
Мисълта ми клони към:
"По добре да скъсаш 3 чифта маратонки от 30лв,отколкото 1чифт от 90лв за едно и също време".И в двата случая краката миришат еднакво,но в първия случай-тройно повече си с нови.Така и с моторетките-дано сравнението ми да не е трудно за осмисляне.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”