Защо ние рибарите няма да имаме рак на дебелото черво

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
fizika01
ще става разбирач
ще става разбирач

Защо ние рибарите няма да имаме рак на дебелото черво

Мнение от fizika01 »

Днес попаднах на интересна тема от друг форум .Хареса ми и затова я предоставям на вашето внимание. Ходете по често нариба сред природата и друсайте крушата на воля.

Не мисля че тук става въпрос за поредната конспирация ... а просто за нещо някак си логично и до голяма степен важно за грижата на нашето здраве..

За какво иде реч: (извадка от http://squatter.hit.bg/short.htm)

Да си припомним малко анатомията...

На края на дебелото ни черво се намира разширение, което се нарича ректум. Когато се запълни ние изпитваме познато чувство, че трябва да отидем до тоалетната. И за да не стане авария докато намерим подходящо място, природата мъдро ни е устроила така, че когато вървим или сме седнали, тръбата през която отпадъците излизат навън е затворенa със специална примка и прегънатa така, както сгъваме градински маркуч за да спрем струята.

А как се отваря? Това го знае всяко дете - достатъчно е да клекнете и примката автоматично се разхлабвa. Тогава проходът се освобождава и отпадъците могат да бъдат безпрепятствено изхвърлени навън.

Къде тогава е проблема?

Проблемът е в това, че съвременната тоалетна-стол не е конструирана с оглед физиологичните ни особености. За да се изходим ние сме принудени да седнем на нея. А вече знаем, че само когато сме клекнали, ректалният проход е освободен. Когато седим той е прегънат като маркуч под 90 градуса и е стегнат от примка.

Представете си, че вземем една тубичка с паста за зъби, прегънем я през средата, защипем отвора й и започнем да я изтискваме. Ще се случат 3 неща: пастата ще излиза бавно, с много повече усилия от нормалното. А ако я стиснем по-силно може дори да се спука от горния край, защото налягането става високо. Точно това се случва с нас всеки ден, когато седнем на тоалетната: ректалният ни проход е прегънат под ъгъл и отгоре на всичко стегнат с пуборектална примка. Нужни са допълнителни усилия за да изтласкаме отпадъците през стеснения канал. Ефекта е опустошителен. От една страна прекомерните напъни ден след ден увреждат стените на аналния канал (а той няма рецептори за болка и не усещаме какво става там) а увеличеното налягане изтласква отпадъци обратно в тънките черва, замърсявайки ги. Изхождането става непълно и в червата остават отпадъци, които се просмукват обратно в кръвта, замърсяват я а тя разнася отровите по органите. Така, сами си причиняваме цял букет болести.

Така, както природата е устроила тялото ни да спи в легнало положение е предвидила да се облекчаваме в клекнало положение. И има защо -- тялото е безценен инструмент, резултат от милиони години еволюция. То има потенциал да живее 120 и повече години. А повечето измежду нас едва успяват да изкарат дори половината и напускат този свят болни и грохнали, защото са замърсили, отровили и съсипали тялото си.

Уви, човекът изглежда е единственото същество на Земята, което в глупостта си върви срещу собствената си природа и така си докарва само болести и страдания. А всичко е толкова просто…

За повече информация: http://squatter.hit.bg/index.htm

Интересно ми е какво е вашето мнение по въпроса
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Бах маа му

Мнение от Gan4eff »

НА момента отивам да изкъртя тоалетната чиния оставам на дупка като на село. Приятелю ако се замислиш колко много неща са вредни за човека а тои ги употребява всеки ден
1Въздуха ни е замърсен ама дишаме не ходим с противигази
2 храната е скапана и радиоактивна ама не фотосинтезираме ами перем мръвки
3слънчевите лъчи стрялкат радиациа ама ходим на плаж
4 Мастиката топи пласмасова чаша ама аз пия по едно кило
5цигарите са вредни ама и докторите ги пушат
тъй че както и да сереш се ще умреш рано или късно за това хапваи пииваи носи си новите дрехи метаи си новите такъми у гиолу естественно без да прекаляваш нали знаеш че всяко едно кофти нешто е полезно в нормални граници тъи че ще кендзаш по един път на 3 дни и нема ядове
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

fizika01 , а чел ли си нещо за пикаенето /мъжкото/ , щото съм променил от 2 години природното /прав/ на седяща стойка /под "външен натиск"/ , бил съм пръскал тоалетната чиния като бояджийски пистолет ??
Пикаенето в мифката беше разискано до детайли преди време , там тайни нема .

Изображение

А при хомосексуалните тоя възел работи ли правилно , предвид разнообразието от пози , или се е откинал безвъзвратно ?? :lol: :lol: :lol: /справка XXL,камасутра и др./
На платено не одим !
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

За пенделите не знам,ама съм чувал,че щангистите след като прекратят спортната си кариера ,малко по-нататък започвал въобще да не им държи цвайтера. Дали е вярно или не ,не зная ,ама е жалко да вървиш и да джъркаш.......или на всяка крачка -трът,трът,трът.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

ОБОЖАВАМ такива теми :lol: :lol: :lol: дебело черво,ректум,липса на кожа....блондинка излиза от лекарски кабинет,прави пет крачки по коридора,сепва се,спира се,плесва се по челото и казва:"уффф,забравих"..врьща се до кабинета и от вратата пита"бе докторе,забравих,скорпион ли беше,паяк ли"....."рак,бе мойто момиче,РАК" :lol: :lol: сега вече сьм спокоен,след тая презентация за срането на открито-нема да сьм с рак в червото-може би в белия дроб?няма ли нещо по вьпроса за риболова и рака на белия дроб :roll: :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

чуруликпенчо написа:За пенделите не знам,ама съм чувал,че щангистите след като прекратят спортната си кариера ,малко по-нататък започвал въобще да не им държи цвайтера. Дали е вярно или не ,не зная ,ама е жалко да вървиш и да джъркаш.......или на всяка крачка -трът,трът,трът.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

потупваш го два-три пъти по рамото :lol: и е готов за новите гащи :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”