Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ - 2011 г.
Модератори: emo vasilev, alekst
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Re: КЕФАЛОВИ - 2011 г.
Това го знам, но не си ли забелязал че всички готови такъми в магазините са с 3 куки?1000n написа:Като е силно препоръчително ИАРА да не разбират, че си се спрял на вариант с три или повече куки, освен ако парите са ти излишни и си винаги готов да ги дадеш за плащане на глоби и закупуване на нова рибарска техника!Божидар Стойков написа:Същия като този за Илария... три или две куки с поплавъциEvgeni Jordanov написа:А също така какъв е такъма за кефал?![]()
![]()
Закон за рибарството и аквакултурите, чл.24. ал. 1, т.1:
"Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;"
![]()
Наслука на всички!
Даже съм чувал да наричат такъма "чепаре за кефал" което е грешно според мен?

- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Божидар Стойков написа:Това го знам, но не си ли забелязал че всички готови такъми в магазините са с 3 куки?
Даже съм чувал да наричат такъма "чепаре за кефал" което е грешно според мен?

Аз ще си го направя с 3 куки пък като дойдат ИАРА ще се

Мерси за отговорите ви на въпроса ми

Това, което не ни убива, ни прави по-силни!
Братми в неделя хвана 12 иларии на дъно на морски червеи в канала. 

- 1000n
- разбира нещата

Ама, хора, аз съм забелязал, че има и оръжейни магазини, където продават най-различни оръжия, нима това ми дава правото да разстрелям когото си искам по улицата!? Написал съм какви са ограниченията за любителски риболов! Ако имате разрешително за стопански риболов, това ограничение в броя на използваните куки ще бъде по-различно, а не само до две куки на пръчка! Не се заяждам и разчитам на чувството ви за хумур! Наслука на всички!Evgeni Jordanov написа:Божидар Стойов написа:Това го знам, но не си ли забелязал че всички готови такъми в магазините са с 3 куки?
Даже съм чувал да наричат такъма "чепаре за кефал" което е грешно според мен?![]()
![]()
Аз ще си го направя с 3 куки пък като дойдат ИАРА ще сехахаха
Мерси за отговорите ви на въпроса ми

- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Това разрешително за стопански риболов кво ще рече, колега - билет ли?1000n написа:Написал съм какви са ограниченията за любителски риболов! Ако имате разрешително за стопански риболов, това ограничение в броя на използваните куки ще бъде по-различно, а не само до две куки на пръчка! Не се заяждам и разчитам на чувството ви за хумур! Наслука на всички!

- Божидар Стойков
- ще става разбирач
За мрежи... незнам какво предствавлява билет или..... няма значениеEvgeni Jordanov написа:Това разрешително за стопански риболов кво ще рече, колега - билет ли?

1000 днес на зелния фар като сложиш на директния 25 КУКИ и на спинга 10 куки това не е ли кофти
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Аз на директния слагам 30-33 куки.ianimar написа:1000 днес на зелния фар като сложиш на директния 25 КУКИ и на спинга 10 куки това не е ли кофти
Но като ти се хванат рибите на първата, някоя от средните и на последната кука ти се е.... майката докато ги откачиш

- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Няма място за бракониери в този форум и стига излишен спам
И сори ама получаваш един минус от мен... яд ме хваща просто... И не ми давай пример с тези които пускат мрежи без разрешително и еб*ват майката на всичко. Не трябва да гледаме другите.
И сори ама получаваш един минус от мен... яд ме хваща просто... И не ми давай пример с тези които пускат мрежи без разрешително и еб*ват майката на всичко. Не трябва да гледаме другите.

Днес на зеления фар един човек беше закачил една едра илария на чепаре за клатене! 

- 1000n
- разбира нещата
Е, аз бях този, човек!monkata3 написа:Днес на зеления фар един човек беше закачил една едра илария на чепаре за клатене!

За статистиката и да няма недоразумения: Чепарето на директния 8м беше с 28 броя куки, на спининга съм с 8 броя куки. В закона за рибарство и аквакултури НЯМА ограничение за броя куки, които може да има чепарето! В закона не се казва обаче, че чепарето се прави с изкуствени примамки и на него не се слага стръв! Така наистина законът може да бъде заобиколен, ако се използват повече от две куки при ловене на дъно на кефаловите, казвайки, че се лови на чепаре за кефал, но така може да се оправдае едната въдица, а втора и третата вече ще трябва отново да са с до две куки, защото може да се лови само с едно чепаре, то аз не съм виждал някой да лови с две, де

въпреки, че аз оставям едната пръчка(спининга или пръта) във водата, когато ловя с другата, което май не е съвсем правилно, а бе май въобще не е правилно по закон, значи съм бракониерствал до сега!

Наслука на всички!

- недялко радков
- ще става разбирач
Всички истински кефалджии(иларджии)ловят с 2 куки с монтаж много по- различен от магазинските такъми,много по-успешно е!Тези такъми от магазините се ползваха до преди 10-15 години.Предимствата на новия модел са:
1.Хабят се по-малкоп червеи(които,ако ги купуваш,неса никак евтини)
2.Повода на куката е 20-30 см,което отдалечава стръвта от нахалните попчета,без да се оплита.
3.При замятане поради по-малкото съпротивление отива по-далече,което в някои случаи има мн голямо значение.
4.Абе,има още много предимства,но който се съмнява в тях да отиде някъде,където има много кефалджии и да наблюдава
На слука на всички!
1.Хабят се по-малкоп червеи(които,ако ги купуваш,неса никак евтини)
2.Повода на куката е 20-30 см,което отдалечава стръвта от нахалните попчета,без да се оплита.
3.При замятане поради по-малкото съпротивление отива по-далече,което в някои случаи има мн голямо значение.
4.Абе,има още много предимства,но който се съмнява в тях да отиде някъде,където има много кефалджии и да наблюдава

На слука на всички!
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
И аз от 4 години ловя с две куки ,по дълги поводи и тапичките са близо до куката .
Днес реализирах четвъртото си капо
Даже и кълване нямам още.

- Поморийския
- ще става разбирач
Абе модератора Киро що не ги върже двете темички в една