Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от stancom »

Ivakis Solo написа:А някой може ли да каже се прави тест за реалната акция на пръчките. Смисъл ако е написано 10-30g как да разбера най-добре дали не е 5-25g. Още съм новичък ще ме простите за ламерският въпрос.
Всъщност въпроса ти е за реалния тест на пръчките. Акцията определя по-скоро строя на въдицата. Дали е бърза или бавана, тоест дали се огъва само върховата част - бърза ( фаст ) или цялата снадка - бавна ( модерейт ) и междинни между тези двете.
За да направиш реален тест си набави тежести , най-лесно става с калибровано олово , с тегло от най-малкото което те интересува и нагоре, по възможност през грам. Заставаш на някои водоем, по-добре затворен ( не река ) и започваш да хвърляш. Най-малката тежест която пръчката започва да изхвърля добре и която можеш да усетиш когато опре дъното е реалната долна граница. Започваш да качваш тежестите до като започне да намалява дистанцията на хвърляне ( когато започне да плюе пръчката ) това ти е реалната горна граница.
Май не го обясних много добре :oops:
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

franky написа:Едно предложение от мен, за по-малко от 100лв:
Тази макара:
http://www.ticaglobal.com/eu/products/? ... il&aid=228
от тук:
http://altmex.com/
и първата пръчка от тук:
http://colmic.bg/?page=rods&cat=6
в този размер:
код: CAMA35G - 2,10м. 5-20гр.(165гр.) 49.00 лв.
Да направя допълнение към предложените от колегата неща:
Макарата има доста достойнства,особено за тези пари,но не реди добре влакното,което предполага използването само на монофил с нея.
Не лош вриант за въдица е Беркли чериуд 1.80м. 4-16гр. Със сигурност може да се ползва и за двете,но това с условието,че те ощетява по-малко и в двата вида риболов.С нея без проблем мятках и 20гр. примамки на прилична дистанция,а и няколко 3-5гр. воблерчета.Естествено това с различни влакна :wink:

Поздрави и успех с избора :D
Аватар
Ivakis Solo
новобранец
новобранец

Мнение от Ivakis Solo »

@stancom много благодаря за изчерпателният отговор. :smt023
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Като за първа въдица, а защо не и за втора бих препоръчал Тубертини Ени Спин - въдицата е презентирана от Сестрата в тази тема, стр. 2. За парите си около 50 лв. въдицата е много добра... Лових с нея един сезон интензивно основно по Марица и мога да кажа - никакви проблеми нито с бланката, нито с водачите. Перфектна е за щуки, распер и бели риби, става и за кефали, но тъй като бланката е стегната и има бърз строй, кефала просто се самозасича, което намалява удоволствието от риболова на тази риба, но за сметка на това няма пропуск.
Проблем е, че в нета не може да се намери, но има магазини където все още я има в наличност.

п.п. Вече се сдобих с по скъпи въдици, но продължавам в зависимост от условията на риболов да си ползвам Тубертинито (моето е с акция 20-60) за щуки и сом.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
marin_liglioto
новобранец
новобранец

Мнение от marin_liglioto »

не е лоша като предложение и без това не харесвам много меките пръчки а и дължината от 2.40 мисля че ще е идеална от кои магазин точно може да се види дадената пръчка
jan7712
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jan7712 »

можете ли да ми препоръчати въдица,която ще ползвам за тролинг на сом с по големи воблери
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

Всички такива въдици са на недостъпна цена.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Петре , много се радвам че си максимално полезен по темата особено когато колега попита за нещо .
Та в тоя ред мисли се си мисля че тази - http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=5862 , освен че не е от особено недостъпните , а и освен това е напълно подходяща за целта , сметам .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
jan7712
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jan7712 »

благодаря на отзовалите се колеги!! Още днес ще съм на обиколка по магазините.
jan7712
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jan7712 »

аз имам подобна която я ползвам за кльонк но понеже още прохождам в тролинга опитни колеги ми казаха че акцията е много голяма и ще оказва влияние на играта на воблера .Ще съм благодарен за мнение на опитни колеги
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

jan7712 написа:аз имам подобна която я ползвам за кльонк но понеже още прохождам в тролинга опитни колеги ми казаха че акцията е много голяма и ще оказва влияние на играта на воблера .Ще съм благодарен за мнение на опитни колеги
Той адаша се обърка верно като прочете че търсиш за сом. Не става за тролинг таз тояга, той си е баш за кльонк тоя супер фибер.
За тролинг има не малко добри пръчки на сравнително разумна цена. Хубаво е обаче като пишем, да имаме преки наблюдения. Напр. AWA-SHIMA N'GAGE WALLEYE SENSOR 20-80, 2.70м. е много приятна пръчка на що-годе прилична цена=> http://fishing-bg.eu/prchk/cpining/%20A ... E%20SENSOR
Аз лично ползвам на Колмик едни мнооого евтини и учудващо добри за цената си пръчки - TRIDENT. Теста им е до 250 гр, поне така пише, но са много чувствителни и на 8-10 гр. воблерчета. Проблема е, че не са карбон, което обаче за мен хич не е проблем :wink:
jan7712
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jan7712 »

благодаря !!Ще се ориентиам към тази 20-80 или нещо до 100
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

Да се надяваме тогава, че като като консилиери, ще намериш време за обиколка заедно с колегата jan7712.
Както и че е останало едно свободно място за модератор в култовия подфорум "ТРОЛИНГ".
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ако иде реч относно мен то нема как да стане това с обиколката . Относно тролинга , хич не ме влече ако и в редки случаи да го практикувам . А тролинг на сом , то и спининг такъв де , ептен не ме влече та ... Друг е въпроса че въдица на "достъпна" цена се намира за всякакъв вид риболов и не са нужни безмислени коментари от рода на твоя по-горе . Виж за модератор в тролинговият сметам Сашко ( Тролещият с Рапала ) да е идеалният вариант .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
marin_liglioto
новобранец
новобранец

Мнение от marin_liglioto »

Мен май ме забравихте за предложение мисля да си взема няквя пръчка от 1.80 до към 2.10 см с тест 5-25гр мисля че е добро решение и ще става за булдо а макара някаквя с 3-4 лагера ще ми свърши добра работа с средни блесни и 10см воблери а и нямя да имам ядове сигурно и с булдото ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”