Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- stancom
- ще става разбирач
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Всъщност въпроса ти е за реалния тест на пръчките. Акцията определя по-скоро строя на въдицата. Дали е бърза или бавана, тоест дали се огъва само върховата част - бърза ( фаст ) или цялата снадка - бавна ( модерейт ) и междинни между тези двете.Ivakis Solo написа:А някой може ли да каже се прави тест за реалната акция на пръчките. Смисъл ако е написано 10-30g как да разбера най-добре дали не е 5-25g. Още съм новичък ще ме простите за ламерският въпрос.
За да направиш реален тест си набави тежести , най-лесно става с калибровано олово , с тегло от най-малкото което те интересува и нагоре, по възможност през грам. Заставаш на някои водоем, по-добре затворен ( не река ) и започваш да хвърляш. Най-малката тежест която пръчката започва да изхвърля добре и която можеш да усетиш когато опре дъното е реалната долна граница. Започваш да качваш тежестите до като започне да намалява дистанцията на хвърляне ( когато започне да плюе пръчката ) това ти е реалната горна граница.
Май не го обясних много добре

Да направя допълнение към предложените от колегата неща:franky написа:Едно предложение от мен, за по-малко от 100лв:
Тази макара:
http://www.ticaglobal.com/eu/products/? ... il&aid=228
от тук:
http://altmex.com/
и първата пръчка от тук:
http://colmic.bg/?page=rods&cat=6
в този размер:
код: CAMA35G - 2,10м. 5-20гр.(165гр.) 49.00 лв.
Макарата има доста достойнства,особено за тези пари,но не реди добре влакното,което предполага използването само на монофил с нея.
Не лош вриант за въдица е Беркли чериуд 1.80м. 4-16гр. Със сигурност може да се ползва и за двете,но това с условието,че те ощетява по-малко и в двата вида риболов.С нея без проблем мятках и 20гр. примамки на прилична дистанция,а и няколко 3-5гр. воблерчета.Естествено това с различни влакна

Поздрави и успех с избора

- Ivakis Solo
- новобранец
@stancom много благодаря за изчерпателният отговор. 

- Vid
- кандидат преподавател
Като за първа въдица, а защо не и за втора бих препоръчал Тубертини Ени Спин - въдицата е презентирана от Сестрата в тази тема, стр. 2. За парите си около 50 лв. въдицата е много добра... Лових с нея един сезон интензивно основно по Марица и мога да кажа - никакви проблеми нито с бланката, нито с водачите. Перфектна е за щуки, распер и бели риби, става и за кефали, но тъй като бланката е стегната и има бърз строй, кефала просто се самозасича, което намалява удоволствието от риболова на тази риба, но за сметка на това няма пропуск.
Проблем е, че в нета не може да се намери, но има магазини където все още я има в наличност.
п.п. Вече се сдобих с по скъпи въдици, но продължавам в зависимост от условията на риболов да си ползвам Тубертинито (моето е с акция 20-60) за щуки и сом.
Проблем е, че в нета не може да се намери, но има магазини където все още я има в наличност.
п.п. Вече се сдобих с по скъпи въдици, но продължавам в зависимост от условията на риболов да си ползвам Тубертинито (моето е с акция 20-60) за щуки и сом.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- новобранец
не е лоша като предложение и без това не харесвам много меките пръчки а и дължината от 2.40 мисля че ще е идеална от кои магазин точно може да се види дадената пръчка
можете ли да ми препоръчати въдица,която ще ползвам за тролинг на сом с по големи воблери
-
- вече хвърля и на тежко
Всички такива въдици са на недостъпна цена.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Петре , много се радвам че си максимално полезен по темата особено когато колега попита за нещо .
Та в тоя ред мисли се си мисля че тази - http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=5862 , освен че не е от особено недостъпните , а и освен това е напълно подходяща за целта , сметам .
Та в тоя ред мисли се си мисля че тази - http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=5862 , освен че не е от особено недостъпните , а и освен това е напълно подходяща за целта , сметам .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
благодаря на отзовалите се колеги!! Още днес ще съм на обиколка по магазините.
аз имам подобна която я ползвам за кльонк но понеже още прохождам в тролинга опитни колеги ми казаха че акцията е много голяма и ще оказва влияние на играта на воблера .Ще съм благодарен за мнение на опитни колеги
- pachosz
- сериозен играч
Той адаша се обърка верно като прочете че търсиш за сом. Не става за тролинг таз тояга, той си е баш за кльонк тоя супер фибер.jan7712 написа:аз имам подобна която я ползвам за кльонк но понеже още прохождам в тролинга опитни колеги ми казаха че акцията е много голяма и ще оказва влияние на играта на воблера .Ще съм благодарен за мнение на опитни колеги
За тролинг има не малко добри пръчки на сравнително разумна цена. Хубаво е обаче като пишем, да имаме преки наблюдения. Напр. AWA-SHIMA N'GAGE WALLEYE SENSOR 20-80, 2.70м. е много приятна пръчка на що-годе прилична цена=> http://fishing-bg.eu/prchk/cpining/%20A ... E%20SENSOR
Аз лично ползвам на Колмик едни мнооого евтини и учудващо добри за цената си пръчки - TRIDENT. Теста им е до 250 гр, поне така пише, но са много чувствителни и на 8-10 гр. воблерчета. Проблема е, че не са карбон, което обаче за мен хич не е проблем

благодаря !!Ще се ориентиам към тази 20-80 или нещо до 100
-
- вече хвърля и на тежко
Да се надяваме тогава, че като като консилиери, ще намериш време за обиколка заедно с колегата jan7712.
Както и че е останало едно свободно място за модератор в култовия подфорум "ТРОЛИНГ".
Както и че е останало едно свободно място за модератор в култовия подфорум "ТРОЛИНГ".
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ако иде реч относно мен то нема как да стане това с обиколката . Относно тролинга , хич не ме влече ако и в редки случаи да го практикувам . А тролинг на сом , то и спининг такъв де , ептен не ме влече та ... Друг е въпроса че въдица на "достъпна" цена се намира за всякакъв вид риболов и не са нужни безмислени коментари от рода на твоя по-горе . Виж за модератор в тролинговият сметам Сашко ( Тролещият с Рапала ) да е идеалният вариант .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- новобранец
Мен май ме забравихте за предложение мисля да си взема няквя пръчка от 1.80 до към 2.10 см с тест 5-25гр мисля че е добро решение и ще става за булдо а макара някаквя с 3-4 лагера ще ми свърши добра работа с средни блесни и 10см воблери а и нямя да имам ядове сигурно и с булдото