Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Зависи каква риба очакваш колега-шаран,каракуда.....perseus11 написа:Здравейте,
Утре се глася да ходя за риба някъде около Варна.Някой може ли да ми препоръча къде?
по скоро шаран! Мисля да прескоча до този рибарник на Геро!
Ами ако си решил да ходиш на Девненските рибарници,този на Бъдьо според мен е по добрият вариантperseus11 написа:по скоро шаран! Мисля да прескоча до този рибарник на Геро!
там какви са условията и каква риба се търси?
Ами тази година не съм ходил колега,ама предната година беше 10 лева и до 2 кг риба се взема.Има всичко-шаран,амур,толстолоп,каракуда,ама е труден водоем
труден? има много закачки ли?
Една закачка няма, но рибата е с докторат по оцеляване
Е, има и изключения (няколко страници назад)

Има само една закачка колега,на дълечният краи на водеома(срещуположно на бараката на пазача) и риба има,ама явно я хранят,защото ударите в събота и неделя наистина са малко,а съм говорил с колеги които са ходили през делнични дни и са имали доста рибиrap66 написа:Една закачка няма, но рибата е с докторат по оцеляванеЕ, има и изключения (няколко страници назад)
-
- новобранец
Рибата трудно се хваща.Най много се хваща до към средата на юни после трябва да и баеш за да се хване.Иначе има добри шарани 3кг и амури има но вече са малко.perseus11 написа:труден? има много закачки ли?
Здравейте колеги вторник смятам да направя един риболов с мой колега , ако някой е свободен има още едно място в колата , да пише на ЛС. За сега смятам на този Кюлевча да се пробваме ако има за някое друго язовирче по добри отзиви пишете , но както прочетох доста се хвали .
-
- ще става разбирач
Сега се връщам от Кюлевча. Резултат от 9,30-13,30 - един шаран към 700гр и две таранки като шамар. На торен с царевичка.
Като цяло излета ми беше неприятен. Имаше около 50 човека - поне толкова преброих, после дойдаха още, а язовира е много малък. Масово хората ловят с пружини, с пръчки с акция 100-200 и такива работи като аванс да си ги нямаме. Всеки пльоска с огромни топки на пружините и рибата е страшно наплашена. Риба никой не връща обратно, всеки прибира. Двама от селото като им казах, че съм пуснал обратно улова - очите им щяха да излязат от орбитите си.
Много не съм гледал кой какво вади, но повечето хора бяха разочаровани. Следобед какво ще става - не знам, ние на обяд си тръгнахме. Просто аз не обичам да риболовствам в такива условия.
За язовира съм със смесени чувства. Малък е, с много закачки, прекалено много хора ходят, голяма мръсотия (тва рибарите са големи прасета - аз се старая да си почиствам след себе си). Риба има в прилично количество, но не и колкото се раздува. Може преди месец да е имало много, но само днес ще се вземат към 60-70 шарана - и това е в слаб ден. До два месеца ще го обезрибят колегите.
Въобще доста ще се замисля преди да отида пак. Не за друго ами ми е далече и не си струва пътя ако не се насладя на излета!
Като цяло излета ми беше неприятен. Имаше около 50 човека - поне толкова преброих, после дойдаха още, а язовира е много малък. Масово хората ловят с пружини, с пръчки с акция 100-200 и такива работи като аванс да си ги нямаме. Всеки пльоска с огромни топки на пружините и рибата е страшно наплашена. Риба никой не връща обратно, всеки прибира. Двама от селото като им казах, че съм пуснал обратно улова - очите им щяха да излязат от орбитите си.
Много не съм гледал кой какво вади, но повечето хора бяха разочаровани. Следобед какво ще става - не знам, ние на обяд си тръгнахме. Просто аз не обичам да риболовствам в такива условия.
За язовира съм със смесени чувства. Малък е, с много закачки, прекалено много хора ходят, голяма мръсотия (тва рибарите са големи прасета - аз се старая да си почиствам след себе си). Риба има в прилично количество, но не и колкото се раздува. Може преди месец да е имало много, но само днес ще се вземат към 60-70 шарана - и това е в слаб ден. До два месеца ще го обезрибят колегите.
Въобще доста ще се замисля преди да отида пак. Не за друго ами ми е далече и не си струва пътя ако не се насладя на излета!
-
- новобранец
Здравейте колеги
днес минавах покрай язовира на с.Дибич на 5 км от Шумен и понеже имаше доста хора спрях да видя какви са условията-10лв. 3 пръчки маломерната риба естествено се връща!пазача каза че имало шаран,толостолоб,сулка,костур,червеноперка и каракуда.
някой посещавал ли е водоема защото нямях време да слизам да разпитвам колегите
днес минавах покрай язовира на с.Дибич на 5 км от Шумен и понеже имаше доста хора спрях да видя какви са условията-10лв. 3 пръчки маломерната риба естествено се връща!пазача каза че имало шаран,толостолоб,сулка,костур,червеноперка и каракуда.
някой посещавал ли е водоема защото нямях време да слизам да разпитвам колегите

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Доста похвали прочетох за Кюлевча, но според мен силно се преувеличава. Рибата е много наплашена и трудна. Приказките,че няма плевелна риба са неверни има и говедарки и таранки и то доста. На язовира приличаше на състезание на Цонево, много народ, човек до човек и то направо митинг. Едно пльоскане с пружини, едни викове и селски изстъпления да не ти е работа. Мръсотия голяма.
Рибата много наплашена и не се влияе от захранване. Редки риби -всички които видях хванаха по максимум една до две риби и нито една, освен тази дето брат ми я хвана не се завърна във водата, а масово пътуваше към кантара и тигана след това. Много ама много е далеч от кеч анд релииз идеята е масовия риболовец. Едно момче със щека хвана около четирикилограмов шаро.
С тая посещаемост и с тези темпове на прибиране на шарани, аз тоя водоем вече съм го отписал от тези, които ще посетя отново. Правете си сметка сами - 40 човека с по две взети шарана, това са 80 риби днес напуснали водата, а в това малко басейнче колко ли са рибите???
На мен също този риболов ми беше неприятен ,заради самата атмосфера на водоема. Имаше и колеги, които си личеше ,че са класни рибари,които видимо се отличаваха на фона на масовката с пружините, но и те бяха с отчайващ улов.
Толкова път отново до там няма да бия определено.
Ще постна по-късно снимки да видите за какво става дума.
ПП.Кога ще проумее бългърския риболовец, че само пускането обратно на уловената риба ще направи така,че да има риба в язовирите ни. Това важи и за платените - проумейте го.
Рибата много наплашена и не се влияе от захранване. Редки риби -всички които видях хванаха по максимум една до две риби и нито една, освен тази дето брат ми я хвана не се завърна във водата, а масово пътуваше към кантара и тигана след това. Много ама много е далеч от кеч анд релииз идеята е масовия риболовец. Едно момче със щека хвана около четирикилограмов шаро.
С тая посещаемост и с тези темпове на прибиране на шарани, аз тоя водоем вече съм го отписал от тези, които ще посетя отново. Правете си сметка сами - 40 човека с по две взети шарана, това са 80 риби днес напуснали водата, а в това малко басейнче колко ли са рибите???
На мен също този риболов ми беше неприятен ,заради самата атмосфера на водоема. Имаше и колеги, които си личеше ,че са класни рибари,които видимо се отличаваха на фона на масовката с пружините, но и те бяха с отчайващ улов.
Толкова път отново до там няма да бия определено.
Ще постна по-късно снимки да видите за какво става дума.
ПП.Кога ще проумее бългърския риболовец, че само пускането обратно на уловената риба ще направи така,че да има риба в язовирите ни. Това важи и за платените - проумейте го.
Последно промяна от svilen_sa6kov на Съб Май 07, 2011 8:44 pm, променено общо 1 път.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

Здравейте колеги! Днес след много чудене отидох на частният клуб до Засмяново!Цял ден бях сам,но кам 10:30 на въдицата удари един грозник 12.1 кг. 

- Прикачени файлове
-
- new.jpg (175.28 KiB) Преглеждано 942 пъти
- sonax
- вече хвърля и на тежко
Днес на Кюлевча от 07:30 до 15:00 2 шарана /4кг. и около 1,5кг./ малкия хванат за устата а големия първия път ми скъса повода на щеката а втория път го извадих закачен под опашката, като и 2та пъти не беше хванат за устата. Нещо ми се струва, че бяха пуснали във водата за да не ядат гадинките след празниците /въпреки, че не виждам смисъл в това.. никой няма да вземе повече от 2-3 риби/
Е.. успях да севтосам маргина де
ама повече след празници няма да стъпя там..
Е.. успях да севтосам маргина де