Нощен риболов с щека
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- новобранец
Нощен риболов с щека
Здравейте, ще помоля някой ако има опит да сподели впечатления от нощен риболов с щека. Начини на осветяване на плувката, дали се плаши рибата от това, не пречи ли светещата ампула на капризни кълванета и така
-
- сериозен играч
Re: Нощен риболов с щека
Ауу голяма грешка колега.Тука има едни от юридическия отдел на ЩАЗИ и сега като те грабнат за нощния риболов пишман ще станеш,защо си питал.
-
- новобранец

Колега нямам много опит в нощния риболов с щека ,ловил съм няколко пъти на яз.Искър през лятото платики (не отивам целенасочено на нощен риболов ,а просто винаги през летния сезон на язовира когато съм решил да ловя на римския мост отиван привечер да си хвана място).Първото нещо което ти трябва е хубав челник.Като дълбочината е прилична рибата не се плаши от светещата ампула.Линиите с която ще ловиш през ноща винаги си ги прави в къщи , и като отежняваш плувката вина слагаи и ампулата (независимо да ли ампулата се монтира на самата антена с шлаух или антената се сваля и ампулата се монтира в дупката на тялото на плувката) .Мери си дълбочината винаги още докато е светло и щом ще ловиш шарани направи поне една две резервни линии.Ако имаш резервен топ сет на които да монтираш резервната линия регулираи и на него дълбочината ако ли не ,драсни с бял маркер по някоя от секците на щеката при изпъната линия мястото на плувката(рабира се дължината на резервния такъм трябва да е като тази на този с които ловиш).При захранване пази върха и самата щека.А и използваи наи тънките ампули.
- jotem06
- научил се да хвърля
Колега-ловил съм няколко пъти нощем и да ти кажа че е кофти работа.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Много обичам нощния риболов на светеща плувка,ама пък закона ни е такъв,че е забранено.Още се чудя защо,обаче гледам да го спазвам,колкото ми позволява крастата.
Рядко ми се случва да ходя за риба с преспиване,иначе не пропускам да половя до към 12-1 часа в тъмницата.В Гърция съм правил супер риболов на сомета и морунажи с близалка,няма такъв кеф.
Иначе си е тегав риболов,но пък е много спокойно и се лови с повишена концентрация.То и тва му е якото....Иначе общо взето не е голяма философия,просто светещи ампули.

Иначе си е тегав риболов,но пък е много спокойно и се лови с повишена концентрация.То и тва му е якото....Иначе общо взето не е голяма философия,просто светещи ампули.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Много е яко, ако променят закона ще ходя само нощем 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- StoychevV
- разбира нещата
chirusa_bg написа:Много е яко, ако променят закона ще ходя само нощем

-
- разбира нещата
Доста тегава работа си е тва нощния риболов на щека. Предварителната подготовка е много важна, за да се получи що годе нещо. Всичко да ти е под ръка, да не се налага да ставаш често и т.н....
Важно е близо до водата да не държиш лампи, огньове и т.н... рибите са плашат, по мои наблюдения.
Иначе на много места рибите през нощта се успокояват от дневната дандания и идват близо до брега да се хранят. С правилна тактика може да се направи приличен риболов.
Важно е близо до водата да не държиш лампи, огньове и т.н... рибите са плашат, по мои наблюдения.
Иначе на много места рибите през нощта се успокояват от дневната дандания и идват близо до брега да се хранят. С правилна тактика може да се направи приличен риболов.

-
- новобранец
Благодаря на всички които са писали по темата. Филма на Калоян и Вальо не съм го гледал този е ще го гледам с интерес. Ще се пробва със сигурност. Беше ми интересно дали ще се плашат рибите ако си осветявам антената на плувката, без да използвам светеща, но опита ще покаже.