Бяла риба на тролинг!

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
BRIG
новобранец
новобранец

Re: Бяла риба на тролинг!

Мнение от BRIG »

Здравейте колеги,вчера бяхме на еднодневен излет на яз.Сопот.
Пробвахме основно на силикон и влачихме ,като резултатът беше 3 риби то които 2бр маломерни и 1бр около 1.5кг .
Имаше доста лодки ловящи влачене но не видяхме някои да хваща нещо,а на силикон тук там се виждаше по някоя уловена риба основно маломерни .
Като цяло риболовът беше тегав и най лошото е ,че масово колегите прибират маломерни риби .
Апелирам към всички колеги посещаващи този язовир - пускайте маломерните риби обратно , за да може отново да ги ловим вече като трофейни .
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от VIKI_HARI »

BRIG написа:Здравейте колеги,вчера бяхме на еднодневен излет на яз.Сопот.
Пробвахме основно на силикон и влачихме ,като резултатът беше 3 риби то които 2бр маломерни и 1бр около 1.5кг .
Имаше доста лодки ловящи влачене но не видяхме някои да хваща нещо,а на силикон тук там се виждаше по някоя уловена риба основно маломерни .
Като цяло риболовът беше тегав и най лошото е ,че масово колегите прибират маломерни риби .
Апелирам към всички колеги посещаващи този язовир - пускайте маломерните риби обратно , за да може отново да ги ловим вече като трофейни .

За да апелираш трябва да си съвестен .След като ходиш на риба в размножителния и период ти кажи от кой си .Много сте големи като апелирате ама май сте си бракониери.Не зависимо да ли е "разрешен или забранен" рибата не знае тези закони .Ама за да се правите на отворени АПЕЛИРАЙТЕ
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

Клега VIKI_HARI, не хората които ловят на тролинг през забраната са виновна за изтребването на бели риби, а хората които ловят на джиг малко преди забраната. За Ивайловград се чу слух за пълен чувал от 2 килограмови бели за един ден на силиконки. Е това е по-страшно.

За Сопот не знам къде е рибата, но със сонара влезнах в забранената за риболов зона. Учудването ми бе че почти не се вижда риба. И ако има, то тя е дребна.
Мисълта убива действието!
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

lubo9 написа:Клега VIKI_HARI, не хората които ловят на тролинг през забраната са виновна за изтребването на бели риби, а хората които ловят на джиг малко преди забраната. За Ивайловград се чу слух за пълен чувал от 2 килограмови бели за един ден на силиконки. Е това е по-страшно.

За Сопот не знам къде е рибата, но със сонара влезнах в забранената за риболов зона. Учудването ми бе че почти не се вижда риба. И ако има, то тя е дребна.
Вярно е .За Ивайловград
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от VIKI_HARI »

lubo9 написа:Клега VIKI_HARI, не хората които ловят на тролинг през забраната са виновна за изтребването на бели риби, а хората които ловят на джиг малко преди забраната. За Ивайловград се чу слух за пълен чувал от 2 килограмови бели за един ден на силиконки. Е това е по-страшно.

Май не ме разбра аз ловя само от лодка. Но дали лови на джиг или на тролинг няма значение през забранения период НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЛОВИ
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

VIKI_HARI написа: Май не ме разбра аз ловя само от лодка. Но дали лови на джиг или на тролинг няма значение през забранения период НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЛОВИ
Разбрах те добре. И аз ловя само от лодка, но искам да ти обясня, че бялата хвърля хайвер преди забраната а мъжките охраняват хайвера. При риболов на джиг в този период със сонар се открива къде мъжките пазят хайвера. И се започва хвърляне на силиконки, които имитират риба която иска да изяде хаивера. Мъжкият атакуав и право на въдицата. Изчезва и мъжкия и хайвера от там и популацията.
Мисълта убива действието!
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от VIKI_HARI »

lubo9 написа:
VIKI_HARI написа: Май не ме разбра аз ловя само от лодка. Но дали лови на джиг или на тролинг няма значение през забранения период НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЛОВИ
Разбрах те добре. И аз ловя само от лодка, но искам да ти обясня, че бялата хвърля хайвер преди забраната а мъжките охраняват хайвера. При риболов на джиг в този период със сонар се открива къде мъжките пазят хайвера. И се започва хвърляне на силиконки, които имитират риба която иска да изяде хаивера. Мъжкият атакуав и право на въдицата. Изчезва и мъжкия и хайвера от там и популацията.

Не знам дали има човек ловящ от лодка да не знае този факт .Но това няма да запази популацията на язовири който не са забранени .Това ме е яд, че хората си мислят че И.А.Р.А са им най големият проблем и видиш ли на Сопот не могат да ги пипнат през забраната ,а не мислят за развъждането на този язовир и след време този прекрасе язовир не го чака нищо хубаво .
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bobir »

dhp_pm написа:

Вярно е .За Ивайловград
Аз поне видях към 15 бели риби до една лодка на брега.
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Това е нашата действителност.
messer10
новобранец
новобранец

Мнение от messer10 »

Даа, на Жребчево беше същото в края на Март. Онези от "Стари видри" с лодката ги бяха напипали и доста бяла даде фира. Така че колегата VIKI_HARI не е съвсем прав. Сега хайверът е хвърлен от бялата и не се вреди на популацията. Но в момента не трябва да се пипа шарана. Защото реално той се размножава. Ама и той горкия на какво ли не е подложен! Но наистина това е нашата действителност!
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Колеги,тръпката и адреналина на всички ни е познат когато нещо "удари",но за да има на какво да се радваме и занапред,връщайте по малките,па макар и разрешени екземпляри.Заслужава си да запазиш за себе си "баби",като тази например-
Прикачени файлове
beli 003.jpg
beli 003.jpg (120.51 KiB) Преглеждано 1556 пъти
beli 002.jpg
beli 002.jpg (142.34 KiB) Преглеждано 1556 пъти
beli 001.jpg
beli 001.jpg (122.36 KiB) Преглеждано 1556 пъти
dyakov
новобранец
новобранец

Мнение от dyakov »

Добро закриване на пролетния риболов
Прикачени файлове
SDC10123.JPG
SDC10123.JPG (231.79 KiB) Преглеждано 1476 пъти
Аватар
mario.vutov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от mario.vutov »

Здравейте колеги вчера за цял ден тролене само една бяла ама доволно времето беше супер,Имаше много лодки но всички ловяха на силикон точно до шамандурите.http://195.149.248.189:8080/2011-05-08/ ... _920x0.jpg
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Колега,Марио,като казваш-вчера-значи на 07.Май.Къде се развива действието,за което
разказваш и показваш резултата?
Аватар
mario.vutov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от mario.vutov »

Извинявай на яз.Сопот
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”